Szuwar Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 (edytowane) Hej! Na jakim napieciu robicie burn in?? Chodzi mi o to, jak wysokie napięcie im dac bez nawiewu żeby się troszkę podgrzały, ale nie wtopiły się w mobo :wink: aaa, chodzi mi oczywiscie o napiecie dawane na bh 5 Edytowane 20 Czerwca 2005 przez Siuwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 A mi chodzi o BH6. Bo wiem, że user prawie wogóle ich nie podkręcał... Ile dać V i czym wygrzewać? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 wygrzewanie układów nastepuje w temp około 80-90* i najlepiej to robic podgrzewajac je zarówka. Bo przez o/c trudno bedzie tego dokonac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 to ja zadam noobowe pytanie. o co chodzi w tym wygrzewaniu i po co sie to robi? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 @Pooh Wyszukiwarka mówi "Dzień dobry!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 to ja zadam noobowe pytanie. o co chodzi w tym wygrzewaniu i po co sie to robi? :) 1511741[/snapback] czodzi o to by nowe pamięci poprzez uzyskanie troche wyższej tempy uzyskały większe możliwości OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 @Hary86 W bardzo telegraficznym skrócie to określiłeś i wiele to do rzeczywistości nie ma... owszem wyższe OC (choć nie zawsze), ale nie dzięki wyższej temp. tylko dzięki wygrzaniu kostek i układów w kostkach (nie koniecznie muszą potem latać na takim samym voltażu i zazwyczaj nie latają, bo by szybko padły)... dokładniej - wyszukiwarka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No ale mniej wiecej o to chodzi, nie mowie tu o ekstremalnych tempach, ale przy troszke wyzszych szybciej mogą sie wygrzac, tzn mozna wygrzewac pamieci na standardowych ustawieniach, nie mowie ze nie, zasadniczo to chodzi zeby troszke pochodzily sobie. pozatym nikt nie wygrzewa w komorach kriogenicznych.... :) eeeeeeee chyba jakies glupoty dzisjaj wogole pisze caly dzien a zreszta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 @PCi Jak je wygrzać żarówką?? Myślałem nad wrzuceniem blenda bez nawiewu na memki przy dosć wysokim napięciu.. Zastanawiałem sie też nad suszarką B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 @Siuwar Dajesz blisko pamiątek żarówę i sie same nagrzeją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 A przez ile czasu proponujecie je w ten sposób katować ?:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 co takie wygrzewanie daje... max kilka MHz... do tego wieksze prawdopodbienstwo padniecia kostek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 co takie wygrzewanie daje... max kilka MHz... do tego wieksze prawdopodbienstwo padniecia kostek... 1511995[/snapback] Dlatego daję sobie na wstrzymanie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...