Skocz do zawartości
GoLo

Xabre? gdzie? i czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad kupnem tej karty..

moje ZA:

+mam plyte na SiS-ie wiec chyba beda wspolpracowac :lol:

+Jest dosc wydajna jak na swoja cene..

+Nvidii nie lubie :wink:

+Ladna nazwa

Moje przeciw

-Kaszanienie sie w grach

-moze lepiej kupic R7500LE? :roll:

-moze lepiej kupic GF2GTS? :roll:

No i teraz.. jakie sa wasze rady? Kasy mam (najlepiej 300) w ostatecznsci znajde 50zeta w gore wiec 350..

aha.. wiecie gdzie mozna ja dostac? jakies linki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, moja rada... dorwij skądś 20zł i kupa Radeona 9000. Jest znacznie wydajniejszy od GF2 i Radeona 7500.

Odradzam zakup SiS'a. Ten jest i być może wydajny, lecz jedyna sensowna wersja to najlepsza. Jednak wystarczy wyciągnąć wnioski poprzez analogie. Prześledź historię kart opartych na chipsetach SiS'a? Czy którykolwiek Savage był udaną generacją kart? Owszem, wszystkie miały imponujące parametry i bardzo atrakcyjną cenę! Ha, sam chciałem kiedyś kupić, bo cene miał super, a na papierze wydajność zbliżoną do konkurencji! Jednakże wszystkie te karty, sprawiały problemy, nie wszytkie gry chciały na tym chodzić, gryzły się z innym sprzętem, wieszały system, a sterowniki to najsłabsza strona tej firmy. Czy chcesz zaryzykować ponownie, kupując kartę o nie byle jakich parametrach na papierze i z tyłu pudełka, super cenie, oraz nie wiadomej faktycznej wydajności?

Moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem byłby Radeon 9000. Raz, że ma wydajność zbliżoną do GF3, a wraz z nadejściem DirectX 9.0, zyska na możliwościach, a nVidia GF i Starsze Radeony tylko na tym stracą, dwa, że nowsza technologia wystarczy Ci na znacznie dłużej, a to wszystko za jedyne 20zł więcej! To nie jest tak dużo, pożycz od innego znajomego, lub od rodziny... na pewno zrozumią, jeżeli im powiesz, ze za te 20zł dostaniesz naprawdę sporo więcej, ostatecznie... mogą Ci te 20zł potracić z gwiazdkowej "wypłaty" :)

Naprawdę polecam kupić Radeona 9000 jako najlepszą karte za małe pieniądze. Po prostu wydajność znacznie lepsza i nowsza technologia za 20zł, to jest naprawdę wiele za niskie pieniądze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, moja rada... dorwij skądś 20zł i kupa Radeona 9000. Jest znacznie wydajniejszy od GF2 i Radeona 7500. 

Odradzam zakup SiS'a. Ten jest i być może wydajny, lecz jedyna sensowna wersja to najlepsza. Jednak wystarczy wyciągnąć wnioski poprzez analogie. Prześledź historię kart opartych na chipsetach SiS'a? Czy którykolwiek Savage był udaną generacją kart? Owszem, wszystkie miały imponujące parametry i bardzo atrakcyjną cenę! Ha, sam chciałem kiedyś kupić, bo cene miał super, a na papierze wydajność zbliżoną do konkurencji! Jednakże wszystkie te karty, sprawiały problemy, nie wszytkie gry chciały na tym chodzić, gryzły się z innym sprzętem, wieszały system, a sterowniki to najsłabsza strona tej firmy. Czy chcesz zaryzykować ponownie, kupując kartę o nie byle jakich parametrach na papierze i z tyłu pudełka, super cenie, oraz nie wiadomej faktycznej wydajności? 

Moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem byłby Radeon 9000. Raz, że ma wydajność zbliżoną do GF3, a wraz z nadejściem DirectX 9.0, zyska na możliwościach, a nVidia GF i Starsze Radeony tylko na tym stracą, dwa, że nowsza technologia wystarczy Ci na znacznie dłużej, a to wszystko za jedyne 20zł więcej! To nie jest tak dużo, pożycz od innego znajomego, lub od rodziny... na pewno zrozumią, jeżeli im powiesz, ze za te 20zł dostaniesz naprawdę sporo więcej, ostatecznie... mogą Ci te 20zł potracić z gwiazdkowej "wypłaty" :)

Naprawdę polecam kupić Radeona 9000 jako najlepszą karte za małe pieniądze. Po prostu wydajność znacznie lepsza i nowsza technologia za 20zł, to jest naprawdę wiele za niskie pieniądze!

Bylbym glupi jakbym sie nie dolaczyl do tego stwierdzenia. Tylko,ze SAVAGe o ktorym kolega pisze to byl prdukt S3, a nie SISa. Przy SISie mozliwe sa problemy z kompatybilnoscia z grami, a po przeczytaniu kilku recenzji nie radzilbym Ci kupowac tej karty, jakosc obrazu w grach to ponizej krytyki jest - Riva128 miala lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może gf4mx440 prolinkato będzie lepsze od tego radeona i gf2gts

MX 440 lepszy od Radka 9000? BUAHAHAHA nie rozmieszaj mnie :twisted:

Czy ja napisałem ,że jest lepszy od radeona9000 ,chodziło mi o twoje rozważania na zakupem r7500le i gf2gtas.Raczej nie doradzałbym Ci pierwszego radka ,a dopiero później gf jakbym tak myślał ,a co do testów to masz :

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/122-93

http://www.tomshardware.pl/graphic/02q3/02...0730/index.html

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=121

te testy powinny Ci pomóc w wyborze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja napisałem ,że jest lepszy od radeona9000 ,chodziło mi o twoje rozważania na zakupem r7500le i gf2gtas.Raczej nie doradzałbym Ci pierwszego radka ,a dopiero później gf jakbym tak myślał ,a co do testów to masz :

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/122-93

http://www.tomshardware.pl/graphic/02q3/02...0730/index.html

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=121

te testy powinny Ci pomóc w wyborze

No to poczekaj na DX 9.0 ktory przyspieszy dzialenie kart ATI Radeon 9000

A pozatym sprubuj odpalic na max detali na tym GF DOOMa III Demo - porazka :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 9k może i lepszy(tylko czasami), ale od 9k Pro... Ale mowa, o 9k, więc uznaje karty(gf4 440MX i 9k) za porównywalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Taką kartę soltek sis xabre 64 DDR :D w drugim komputerze

W sumie jest ok sterowniki są może jeszcze niedopracowane :(

co moge powiedzieć na plus :D obrazek porównywalny z redeonem czyli miodzio :D akceleracja 3d też ok w 3D marku 2001 se 6800 to raczej sporo.

Wolfenstein pokazywał powyżej 85 klatek to też ok

Karta jest jak najbardziej OK :D :D tzn ma duże potencjalne możliwości

minusem są stery niedopracowane

Open GL chodzi ok

natomiast niektóre gru direct 3d się wywalają :cry:

zobacz test tej karty na Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!

Nabylem juz nowa plyte glowna,nastepna w kolejnosci bedzie prawdopodobnie karta grafiki,wiec stad moje pytania i wszystkie watpliwosci.

INNOVISION RADEON 7500 128MB DDR TV/DVI 288,00

INNOVISION RADEON 9000 64MB DDR TV/DVI 269,00

MINT ATI 9000 64MB DDR TV-OUT DUAL 278,00

Czy wersja Pro jest duzo wydajniejsza od normalniej,chodzi mi tu o 9000? Ktorej firmy jak cos brac.. I ostatnie dotyczy tego,ze slyszalem,ze jakies problemy ze sterami tych kart sa. Ale to chyba dokladnie o ATI chodzilo.

W tej pierwszej podoba mi sie ilosc ramu :)

PROLINK GEFORCE 4MX-440 64MB TV-OUT 236,00

A moze lepiej tego GF?

Czekam na wasze propozycje i jak zawsze mam nadzieje dobre rady. Z gory dzieki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INNOVISION GEF.3 TI200 64MB DDR TV-OUT 344,00

Jest jeszcze cosik takiego.. Ale Readon troszke tanszy.

Kurde przydalaby sie jakas konkretniejsza sumka :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i teraz..  jakie sa wasze rady? Kasy mam (najlepiej 300) w ostatecznsci znajde 50zeta w gore wiec 350..   

aha..  wiecie gdzie mozna ja dostac? jakies linki?

Nie warto. Dzisiaj Wojtek z Benchmarka przedstawił bardzo fajną recenzję nowego SiS'a. Obecnie są dużo ciekawsze alternatywy, choćby Radeon 9000 którego da się kupić do 400zł spokojnie (Sapphire na ten przykład). Zerknij na ten przykład na www.polbras.com - tam tanio mają.

SAPPHIRE RADEON 9000 ATLANTIS 64MB DDR TV-IN-OUT - 459.00

SAPPHIRE RADEON 9000 PRO ATLANTIS 64MB DDR TV DVI - 510.00

POWERCOLOR RADEON 9000 PRO 64MB DDR DVI TV-OUT - 489.00

Te ceny są z VAT'em rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

INNOVISION GEF.3 TI200 64MB DDR TV-OUT 344,00

Jest jeszcze cosik takiego.. Ale Readon troszke tanszy. 

Kurde przydalaby sie jakas konkretniejsza sumka :)

Pozdrawiam

Bierz tego GF3Ti200 przetaktujesz go sobie na Ti500 i będzie wydajniejszy od tych radeonów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...