Skocz do zawartości
ZeroSuper

Sppedpremium 512 Vs Goodram 1024

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stoje przed małym dylematem.

Składam sobię drugi komputerek:

Procesor - AMD Barton 2500+

Płyta - DFI LanParty NF2 Ultra

Dysk - Seagate 120Gb SATA

Na razie jest tyle z tego zestawu :D

Mam też dwie kości sparowane do Duala, TwinMos SpeedPremium 1A4T po 256Mb każda, idą na fsb250 na ostrych timingach i są wogóle fajne. Ale mam możliwość wymiany tych dwóch kości na 2 * 512 od GoodRama PC3200.

No i teraz nie wiem, czy zostawić sobie te TwinMoski czy skusić się na GoodRamy, te pierwsze nie będą mnie blokowały przy OC, ale GoodRamów będzie 1Gb. Co byście zrobili ?

A i jeszcze jedno, te GoodRamy są na BGA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

predokoscia pojemnosci nie nadrobisz , ale warto miec memki z dobrymi czasami , warto tez posiadac giga ramu i miec komfort w systemie i w grach , zastanow sie co ci bardziej potrzebne , czy stawiasz na szybkosc pamieci i ich mozliwosci czy raczej wolisz miec zapas dla gier , programow i systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i już po dylemacie, a w moich łapkach dwie sztuki GoodRamowych 512 PC3200 na BGA.

Niestety pierwsze testy mam za sobą i maksymalne fsb to 233MHz, powyżej już nie idą.

No ale 1Gb Ramu to jest to. :D

Troszkę lepiej 2.9V i 241MHz ciągne twardo do 250MHz. Niestety 3-3-4-8 :angry:

Dajcie linka do tego testu GoodRamów na BGA.

Edytowane przez ZeroSuper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi