ZeroSuper Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 Witam. Stoje przed małym dylematem. Składam sobię drugi komputerek: Procesor - AMD Barton 2500+ Płyta - DFI LanParty NF2 Ultra Dysk - Seagate 120Gb SATA Na razie jest tyle z tego zestawu :D Mam też dwie kości sparowane do Duala, TwinMos SpeedPremium 1A4T po 256Mb każda, idą na fsb250 na ostrych timingach i są wogóle fajne. Ale mam możliwość wymiany tych dwóch kości na 2 * 512 od GoodRama PC3200. No i teraz nie wiem, czy zostawić sobie te TwinMoski czy skusić się na GoodRamy, te pierwsze nie będą mnie blokowały przy OC, ale GoodRamów będzie 1Gb. Co byście zrobili ? A i jeszcze jedno, te GoodRamy są na BGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 predokoscia pojemnosci nie nadrobisz , ale warto miec memki z dobrymi czasami , warto tez posiadac giga ramu i miec komfort w systemie i w grach , zastanow sie co ci bardziej potrzebne , czy stawiasz na szybkosc pamieci i ich mozliwosci czy raczej wolisz miec zapas dla gier , programow i systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 kiedys byl artyluk o goodramach(bga) na pclabie i szly 246 na 2 3 2 5 (2.7-2.8V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 giga dobrego ramcu,, bez wachania ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) No i już po dylemacie, a w moich łapkach dwie sztuki GoodRamowych 512 PC3200 na BGA. Niestety pierwsze testy mam za sobą i maksymalne fsb to 233MHz, powyżej już nie idą. No ale 1Gb Ramu to jest to. :D Troszkę lepiej 2.9V i 241MHz ciągne twardo do 250MHz. Niestety 3-3-4-8 :angry: Dajcie linka do tego testu GoodRamów na BGA. Edytowane 21 Czerwca 2005 przez ZeroSuper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Hmm...nie wime jak to się ma tutaj bo to BGA ale może grzanko coś poradzi? A na CL2 ile śmigają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Hmm...nie wime jak to się ma tutaj bo to BGA ale może grzanko coś poradzi? A na CL2 ile śmigają? 1511621[/snapback] 2-2-3-6 219MHz przy 2,9V. Wygrzejemy, zobaczymy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...