Zygfryd Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ostatnio zainteresowałem się kupnem nowego zasilacza. Naszła mnie pewna myśl. Sporo rzeczy już ściągałem z USA (główne elektronikę), czy może kupić zasilacz? Ceny są o wiele niższe, nawet z kosztami przesyłki Antec TruePower 550W będzie kosztował około 400zł. Jak każda osoba chociaż troche obeznana w świecie wiem że w USA prąd (w sieci elektrycznej) ma inne napięcie (dobrze mówię czy palnąłem głupotę? :wink: ). Dlatego nie wiem czy taki zasilacz będzie u nas działał bez problemów. Prosze o wypowiedź osób które bardziej obeznane są w tej tematyce niż ja. P.S. 1 Post ten nie ma na celu promowania podejścia "A u nas w Ameryce" :D P.S. 2 Możliwe, że to całkowicie "kretyński plan" :mur: Jeżeli tak uważacie to mówicie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ostatnio zainteresowałem się kupnem nowego zasilacza. Naszła mnie pewna myśl. Sporo rzeczy już ściągałem z USA (główne elektronikę), czy może kupić zasilacz? Ceny są o wiele niższe, nawet z kosztami przesyłki Antec TruePower 550W będzie kosztował około 400zł. Jak każda osoba chociaż troche obeznana w świecie wiem że w USA prąd (w sieci elektrycznej) ma inne napięcie (dobrze mówię czy palnąłem głupotę? :wink: ). Dlatego nie wiem czy taki zasilacz będzie u nas działał bez problemów. Prosze o wypowiedź osób które bardziej obeznane są w tej tematyce niż ja. P.S. 1 Post ten nie ma na celu promowania podejścia "A u nas w Ameryce" :D P.S. 2 Możliwe, że to całkowicie "kretyński plan" :mur: Jeżeli tak uważacie to mówicie B) 1507047[/snapback] Na Tweaku są osoby, które sprowadzały ten zasilacz z USA i jakoś im działa :). A masz jakiś sklep,który wysyła do polski? Czy znajomy Ci kupi na miejscu i wyśle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryd Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) A masz jakiś sklep,który wysyła do polski? Czy znajomy Ci kupi na miejscu i wyśle? 1507094[/snapback] Raczej myślałem o kupnie przez znajomego, ale jakby dobrze poszukać to znajdzie się sklep który wyśle go do Polski. Ewentualnie można go kupić na eBay No to 1 osoba mówi że będzie działać. A co z resztą? Czy jeżeli go kupię to po prostu wystarczy wsadzić go do kompa, kabel do gniazka i działa? Czy będzie to troche bardziej skomplikowane? Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Zygfryd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...