Skocz do zawartości
Zygfryd

Zasilacz Z Usa?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zainteresowałem się kupnem nowego zasilacza. Naszła mnie pewna myśl. Sporo rzeczy już ściągałem z USA (główne elektronikę), czy może kupić zasilacz? Ceny są o wiele niższe, nawet z kosztami przesyłki Antec TruePower 550W będzie kosztował około 400zł.

Jak każda osoba chociaż troche obeznana w świecie wiem że w USA prąd (w sieci elektrycznej) ma inne napięcie (dobrze mówię czy palnąłem głupotę? :wink: ). Dlatego nie wiem czy taki zasilacz będzie u nas działał bez problemów.

Prosze o wypowiedź osób które bardziej obeznane są w tej tematyce niż ja.

P.S. 1

Post ten nie ma na celu promowania podejścia "A u nas w Ameryce" :D

P.S. 2

Możliwe, że to całkowicie "kretyński plan" :mur:

Jeżeli tak uważacie to mówicie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zainteresowałem się kupnem nowego zasilacza. Naszła mnie pewna myśl. Sporo rzeczy już ściągałem z USA (główne elektronikę), czy może kupić zasilacz? Ceny są o wiele niższe, nawet z kosztami przesyłki Antec TruePower 550W będzie kosztował około 400zł.

Jak każda osoba chociaż troche obeznana w świecie wiem że w USA prąd (w sieci elektrycznej) ma inne napięcie (dobrze mówię czy palnąłem głupotę?  :wink: ). Dlatego nie wiem czy taki zasilacz będzie u nas działał bez problemów.

Prosze o wypowiedź osób które bardziej obeznane są w tej tematyce niż ja.

P.S. 1

Post ten nie ma na celu promowania podejścia "A u nas w Ameryce"  :D

P.S. 2

Możliwe, że to całkowicie "kretyński plan"  :mur:

Jeżeli tak uważacie to mówicie  B)

1507047[/snapback]

Na Tweaku są osoby, które sprowadzały ten zasilacz z USA i jakoś im działa :).

A masz jakiś sklep,który wysyła do polski? Czy znajomy Ci kupi na miejscu i wyśle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz jakiś sklep,który wysyła do polski? Czy znajomy Ci kupi na miejscu i wyśle?

1507094[/snapback]

Raczej myślałem o kupnie przez znajomego, ale jakby dobrze poszukać to znajdzie się sklep który wyśle go do Polski.

Ewentualnie można go kupić na eBay

No to 1 osoba mówi że będzie działać. A co z resztą?

Czy jeżeli go kupię to po prostu wystarczy wsadzić go do kompa, kabel do gniazka i działa? Czy będzie to troche bardziej skomplikowane?

Edytowane przez Zygfryd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi