Skocz do zawartości
beriam

Allegro, Problem !

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak: przy użyciu zasilacza 700W i kilku rezystorów jestem w stanie odpalić płytę tak uszkodzoną, nawet jeśli z kondensatorów kapsle już pospadały ... ale ty nie jestes w stanie powtórzyć tego eksperymentu. Rozumiesz do czego zmierzam?

No mi do jej uruchomienia wystarczyla DELTA 350W :wink: (nie komentuj, wiem o co ci chodzilo).

... ta płyta ma prawo nie działać! Po prostu jest uszkodzona i nie ma o czym dyskutować. Na fotkach jest tylko i wyłącznie leżąca luzem płyta, nie ma czegoś co by pokazywało że działa . Powiedzmy że ci wierzę (w to że działała przed wyslaniem), ale to bez znaczenia. Tego typu uszkodzenie powoduje że start płyty jest loterią, i wcale nie masz w niej 50% szans na powodzenie :D

Fajnie że u ciebie pracowała, ale wcale nie ma takiego obowiązku ponieważ jest uszkodzona. Wystrzelone kondensatory nie tylko wpływają na walory estetyczne, ale w poważnym stopniu upośledzają działanie układu zasilania procesora.

Spoko, w pelni cie rozumiem, ale nie podoba mi sie to, ze probujesz mi wmowic, ze kolesia "wydymalem" i sprzedalem mu plyte, ktora padla umnie, a ja pisze, ze jest wszystko OK. Gdyby byla niesprawna to zapewniam cie, ze bym cicho siedzial i napewno sie tu nie pokazywal. Nie powinienes tego pisac, bo nie wiesz jak jest. Wiem, ze nie mam zadnych dowodow na to, ze dzialala przed wyslaniem, ale mi wystarczy to, ze WIEM ze dzialala (wiem tez, ze ciebie to niestety srednio obchodzi :angry: ). Ja ze swojej strony moge jedynie jeszcze raz powtorzyc, ze jesli mialbym NAJMNIEJSZY problem z ta plyta to bym wyraznie o tym napisal. Najlepszym przykladem moze byc jedna z wczesniejszych moich aukcji, gdzie sprzedalem Athlona 2000+. WYRAZNIE napisalem, ze jest na nim MINIMALNE ukruszenie, mimo, ze naprawde praktycznie bylo je widac jedynie po bardzo dokladnym ogladaniu procka. Oczywisce nie mialo ono NAJMNIEJSZEGO wplywu na jego dzialanie, ale jako sprzedajacy NAPISALEM o tym. Nie inaczej bym zrobil w przypadku ten plyty gdyby odwalila mi jakis numer :angry: Wg twojego toku rozumowania, to mialem zrobic tak: "Mam plyte, chodzi jak zloto, bardzo stabilna, wydajna, caly czas ja uzywam. Nie mam z nia zadnych problemow, ale wystawiam w dziale uszkodzone jako uszkodzona, na wszelki wypadek, bo a noz przy nastepnym uruchomieniu nie wstanie :wink: " (chyba, ze zle zrozumialem). Nie wiem tez czemu sie tak uczepiles slowa "ZLOM". Z tego co mi ten kupujacy mowil, to na tej jego plycie tez mial napuchniete i porostu je wymienil (oczywiscie gadalismy jeszcze przed zalicytowaniem).

EDIT:

Zreszta niewazne, narazie czekam az sie odezwie. W sumie narazie nie ma co rozprawiac o tym.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi