Skocz do zawartości
Gość scar

Grand Theft Auto 4

Rekomendowane odpowiedzi

czy to ważne, przecież problem i tak "was" nie dotyczy, choć z nadmiaru wolnego czasu rozumiem wasze dywagacje, nie jestem obrońcą konsoli, już dawno mówiłem, że power xboxowi się skończył, ja tylko chce sie dobrze bawić i z tego co czytam opinie ludzi którzy już w to zagrali to stanie sie to juz za niecały miesiąc :banana: :banana: :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepszy trailer. Najlepiej wyglądający, najwięcej pokazuje, najlepszy framerate. Ja zadnych scinek nie zauwazylem.

popatrzcie na 37 sekunde. To jest kurde animacja!

Albo ja mam coś z oczami albo widziałem kilka.. oglądałem na gt. Nie chce mi się teraz znowu oglądać trailera ale największa była jak samochód jechał na barykadę (kamera z samochodu).

a tak poza tym to MIAZGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

San Andreas czasami klatkował na PS2, tak więc GTA 4 będzie czasami klatkować na x0 ;)

Też widziałem parę spowolnień framerate w tym trailerze, co nie zmienia faktu, że trailer świetny :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię by mnie to klatkowanie (czasami) w GTA4 akurat ruszało ,bo gra i tak pewnie na tyle mnie wciągnie i nie będę zwracał na to uwagi. IMO kupno x360 to już praktycznie przesądzona sprawa. Nawet że jej wydajność kończy się to i tak mnogość niedostępnych dla PC gier to rekompensuje... I mimo wszystko nie muszę się martwić o wymagania..

Co do zdjęć z MP to na Fake nie wygląda. Są miejsca rozpoznawalne z trailerów.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ się napaliłem na tego Core'a ale po zastanowieniu.. konsola 500zł+dysk 200zł+pad bezprzew. 100zł+ kabel vga ~50zł i koszta rosną..

I wychodzi prawie tyle co kupno Arcade i dodatkowo dysku, a poza tym na razie nie ma słowa o tym czy GTA w jakiś sposób będzie wymagało HDD (jak w przypadku Burnouta do grania w multi), nie mniej jednak najbardziej okazyjnie prezentuje się oferta Arcade (przynajmniej dają kartę pamięci na save'y) i ewentualnie 20 GB HDD z alledrogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony: Who cares about Xbox 360's GTA IV episodic content, no one will buy it

SCEA's Scott Steinberg has downplayed the fact that the Xbox 360 version of GTA IV will have episodic content by stating that few gamers will actually purchase it. Steinberg remarked that MS spent the GNP of several small latin American countries to get the content but the PS3 has plenty to brag about. Steinerg remarked that with the PS3 you don't only get GTA but also MGS and Gran Turismo which are brads that move hardware units.

quote:

"[Microsoft] spent the GNP of several small Latin American countries to get that [content], and if you've ever played San Andreas...there's a lot of game to Grand Theft Auto and there's going to be a lot of game to Grand Theft Auto IV to the point where I think most people will have that Grand Theft Auto experience on the PS3, day and date, same core game shipping on the 360. Perhaps they'll be shipping some episodic content in the fall, but there is a whole lot of product shipping on the PS3 in April and I personally don't think there's going to be a huge percentage of folks who jump into downloadable content for another price when they're still playing through the core product," he told us.

"So while I do think having that brand on their system was a move for them which they felt they needed to make because they cut a big check for it, I think PlayStation fans know the Grand Theft Auto experience on the PS2 is how they grew up playing Grand Theft Auto," he continued, "and when you combine GTA IV with MGS 4 and Gran Turismo 5 Prologue, all the exclusive content that we've got going forward, I think that goes from tipping point to shoving point for consumers who are on the fence, wondering what platform should I buy. I think the clear exclusive message that we have is that the PS3 is where, not only do you get Grand Theft Auto, but you'll get MGS, you'll get Gran Turismo and these are also brands that have moved hardware units. It's the elite of the elite products that actually enable hardware to be sold with software and we'll have three of them."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grand Theft Auto 4 - Single player takes over 56 hours to finish

Jeronimo Barrera, a senior developer at Rockstar, says it takes testers playing 4 hours a day “a good 2 weeks to get through the whole single-player game.” So if they are playing a full week that’s about 56 hours total!

http://www.videogamesblogger.com/2008/03/2...s-to-finish.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to biorac pod uwage pesymistyczna wersje to bez weekendów bedzie jakies ~40h ;) Czyli w najgorszym wypadku jest całkiem całkiem :D Ludzie przyzwyczajeni sa juz do 10-20h by przejsc gre, to ponad dwa razy tyle czasu robi wrazenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to biorac pod uwage pesymistyczna wersje to bez weekendów bedzie jakies ~40h ;) Czyli w najgorszym wypadku jest całkiem całkiem :D Ludzie przyzwyczajeni sa juz do 10-20h by przejsc gre, to ponad dwa razy tyle czasu robi wrazenie!

Tiaaaaa byle tylko połowa tego czasu nie była przeznaczone na zapychacze czasu, jak przejmowanie dzielnic w San Andreas, które (przynajmniej mnie) przyprawiało o mdłości. W efekcie po paru przejętych dzielnicach powiedziałem dość i po prostu skończyłem gierkę.

Co do jakości wyglądu multi - przeciez to nie nowość. Duża ilośc z gier mających multi wygląda gorzej w tym trybie (np. Kane & Lynch). A po drugie myslicie że w singlu GTA będzie takie piękne? Nie liczyłbym na to. Można wychwalać Rockstar za gierki (bo i sa podstawy), ale ogólnie mają graczy w [gluteus maximus] :/ Jadą na popularności swoich gier i tyle. Żadne GTA nie wyglądało pieknie (ok. może GTA 3 w momencie ukazania, ale potem to już masakra), podobnie The Warriors na PS2, czy ostatnio wręcz CHAMSKIE wydanie Bully na X360. Przecież grafika to z 4 lata do tyłu co najmniej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm chyba nie było :unsure:

"GTA: Back to Liberty" ekskluzywnie na PC

(01-04-2008)

Posiadacze pecetów doczekają się nowej części serii "Grand Theft Auto", zatytułowanej "Back to Liberty".

Do dnia dzisiejszego nie było pewności czy gra "Grand Theft Auto IV" ukaże się na komputerach PC. Teraz już wiemy, że nie, co oficjalnie zapowiedział producent tytułu, deweloper Rockstar Games. Posiadacze komputerów otrzymają jednak w zamian zupełnie inną grę, od początku napisaną z myślą o optymalizacji pod PC!

W informacji prasowej Rockstar Games podaje tytuł nadchodzącej gry - "Grand Theft Auto: Back to Liberty". Po pamiętnym "San Andreas" akcja powróci do miasta Liberty, znanego głównie z drugiej i trzeciej odsłony serii. Zupełną nowością ma być sterowanie, w pełni przystosowane do obsługi klawiatury i myszy, a także oficjalny tryb multiplayer, który jak obiecał deweloper, zaoferuje nam przynajmniej sześć różnych rodzajów rozgrywki.

źródło gry.onet.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi