Wesołyknur Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Witam, Posiadam procesor AMD ATHLON XP 2000+ na płycie MSI KT3V (MS-6712) Pamieć RAM 512(DDR 333 2 KOSTKI).Zasilacz chieftec 420 Kupiłem sobie wczoraj budke z dobrymi wiatraczkami i cooler PENTAGRAM QVC-100 AlCu+.Po złozeniu wszystkiego przystapiłem do podkręcania w biosie. Udało mi sie niestety podkrecic do FSB 148 przy VOL. 1.725 (podkręcił sie do 1854) Przy wyzszym FSB komputer nie chce się odpalić :hmm: Niestety nie mogę zmienic mnożnika.(więcej niż 12.5.Do dołu idzie :hmm: ) Zastanawiam się czy jest to wina starego BIOSU a moze czegos innego. Pytanie czy ktos miał taki problem i jak go rozwiązać :question: :question: z góry dziekuje.. ;) http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=385 A TO JEST MOJA PŁYTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Nie możesz zmienić mnożnika na więcej bo ta płyta ma mnożnik 4bitowy. Nic z tym nie zrobisz bez zmiany płyty (mozesz spróbować mobile moda ewentualnie). Nie podałeś co to za procek? Może to jest Palomino, one się kiepsko kręciły. Nie podałeś temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesołyknur Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 NAZWA KODOWA PROCKA TO THOROUGHBRED-A TEMPERATURA W STRESIE TO 45-46 STOPNI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Stepping A kręcił się podobnie jak Palomino, czyli bardzo lipnie, chyba po prostu doszedłeś do granicy proca. Jeśli masz troche gotówki poszukaj na allegro T-bed-B. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesołyknur Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 To lipa :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...