dr Clon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Szukam jakiegoś programu, za pomocą którego będę mógł dostać się do dysków twardych zupełnie z poza systememu windows XPpro. Coś w stylu np. Paragon Drive Backup. Istotnym jest aby aplikacja posiadała przejrzysty eksplorer plików. Edytowane 21 Czerwca 2005 przez dr Clon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Odczyt czy zapis? Do samego odczytu to mozna się dostać z win9x(ntfs for win98) czy z dosa (ntfsdos). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr Clon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) Odczyt czy zapis? Do samego odczytu to mozna się dostać z win9x(ntfs for win98) czy z dosa (ntfsdos). 1507727[/snapback] Modyfikacja! ...a nie widać, że chodzi mnie o system XP pro? Muszę wypieprzyć pusty katalog, który został błędnie zaalokowany na ntfs. Do tego potrzebuję exploratora spoza systemu ... EDIT: nie proszę o porady bo wszystko co możliwe z bezmózgim produktem M$ już zrobiłem. Chciałbym poznać nazwę jakiegoś programu, który uporałby się z tym zadaniem :\ Edytowane 21 Czerwca 2005 przez dr Clon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Modyfikacja! ...a nie widać, że chodzi mnie o system XP pro? Muszę wypieprzyć pusty katalog, który został błędnie zaalokowany na ntfs. Do tego potrzebuję exploratora spoza systemu ... EDIT: nie proszę o porady bo wszystko co możliwe z bezmózgim produktem M$ już zrobiłem. Chciałbym poznać nazwę jakiegoś programu, który uporałby się z tym zadaniem :\ 1507760[/snapback] ntfs for dos działa doskonale z partycjami XP poza tym masz możliwość podmontowania part NTFS pod linuxem masz jeszcze możliwość użycia płyty bootowalnej z winXP - zaloguj się jako admin i spróbuj w trybie recovery wejść na partycję i wywalić katalog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr Clon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) NTFS for dos poinformował mnie o braku dostępu ...szczena mi zjechała już; recovery spod boota XP też informuje o braku dostępu Edytowane 21 Czerwca 2005 przez dr Clon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 NTFS for dos poinformował mnie o braku dostępu ...szczena mi zjechała już; recovery spod boota XP też informuje o braku dostępu 1508245[/snapback] nie wiem jak robiłeś tego NTFS dosa - bo różne są jego wersje dla 2000 i XP - generalnie jak masz ver do NT 4.0 to nie będzie ona działała z 2000, podobnie jest z 2000 i XP przy tworzeniu dyskietki ntfsdosa trzeba zapodać mu pliki z XP powinno zadziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...