Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zamontuje kumplowi WC. Gość ma kasę a więc pewnie będzie i Radek9700 no to mu nie podskoczę. No chyba że będe chamski i wezmę mu G4MX :bij:

Chyba Lancer ma takiego proca , wiec zapytaj sie go na Priva o O/C .

A jezeli chodzi o magistrale tego modelu to ma 133mhz FSB.

Z tego ci wiem to tylko w AXP2600+ zdecydowali sie na wyzsze FSB :( .

A i podobno od AXP1700+ maja wprowadzic 0,13 mikrona , ciekawe jak sie beda wtedy krecily :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak 2400 + nie jest wart swojej ceny

No nie wiem jakby sie dal podkrecic na tym bloku wodnym tak na 2200 MHz to by chodzil naprawde bardzo szybko :) , i mysle ze na poziomie p4 2,6 , 2.8 Gh. Ale jezeli nie podkreci sie za wiele , to raczej kiepsko bedzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze zdziercy w polsce chca zdecydowanie za dusho, na zachodzie sie wacha miedzy 170 a 190$ taki proc ,po drugie sprawe z grzaniem ma w porownaniu do 2200+ o wiele lepiej rozwiazana poniewaz jest to nowy stepping ,zmieniona delikatnie architektura, to jest Thoroughbred B ,013u ,ludzie kreca je na powietrzu 2.15Ghz do 2.4Ghz w zaleznosci od farta ,magistrala 133(266) ,maja odblokowany fabrycznie mnoznik (tylko KT400,Nforce2 ,przu KT333 potrzebny jest maly trik polegajacy na polaczeniu jednego mostka L3 (mozna polaczyc odpowiednie piny procka).

2400+ 133Fsb =2Ghz

2600+ 133/166Fsb =2133/2083Mhz

2700+ i 2800+ 166Fsb =2.17ghz i bodajze 2.24Ghz

Thoroughbredy B maja byc produkowane od modelu 1800+ ale narazie nie do dostania ,1700+ 0.13u to jest thoroughbred A (problemy z mala powierzchnia i oddawaniem ciepla) def. zasilanie 1.5v do dostania na zachodzie :-)

A tak BTW. jesli ktos sie chowa ostatnio po stodolach to info ,ostatni rekord Athlona XP w OC to 3.33Ghz (model 2700+)

Jesli kumpla na to stac to niech bierze ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie wstrzymał i kupił Athlona XP na FSB 166, płyte nForce2 i NV30 (z tym ostatnim trzeba by najdłużej czekać :().

Ja jestem zdania, że z takim myśleniem to można czekać w nieskończoność........

Jak widać AMD ma problemy z wprowadzeniem nowych proców na rynek-można było przeczytać w wielu serwisach, że premiera była ale na papierze, a procków jak nie ma tak nie ma.

Co do płyty to owszem nForce2 będzie git, bo powoli pojawia się w sklepach ale wyboru nadal nie ma.

NV30 jak sam stwierdziłeś, trzeba by poczekać......

No ale ile można czekać???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki :) , szkoda ze tak kiepsko idzie krecenie tych procow :( .

Miejmy nadzieje ze to poczatki i potem sie AMD poprawi >

Tak jak napisał Rav666 poiczekajmy na AXP 1800+ na rdzeniu Throughbret B. O/C powinno być wtedy lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antki n rdzeniu "A" sie marnie kreca. To ze ten wspomniany 1700+ tak kiepsko sie krecil to nic dziwnego. To normalka. Na tak niskie zegarowo CPU ida najgorsze rdzenie z brzegu wafla. Ja mam 2200+ i wykrecam go na 2GHz przy 1,85V. Slaby to wynik ale jak na stepping "A" to i tak niezle. Wlasnie kupilem sobie za 900zl 2400+ ale jeszcze nie dostalem. Z tego co przegladalem troche net to srednio kreci sie on na 2,3GHz. Najlepsze CPU ze steppingiem B chodza na 2,5GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje. Coraz gorzej się dzieje ze sprzetem w Polsce. 

Niby coraz więcej go tu jest ale coraz większa przerwa między premierą światową, a Polską.

niestety nie tylko ze sprzetem :( :(

wszystko po[gluteus maximus]da :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A looknijcie na to 2600 na 3400

:twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Nic z tego nie wynika. Seryjne Athlony 2400+ tak sie nie kreca. Inzynieryjne chodza na 2,5GHz ale seryjne duzo nizej. Zreszta co z tego ze Tom wykrecil go na 2,6GHz skoro potrzebowal do tego FC i Vcore 2,2V?? Sensu bez...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...