Skocz do zawartości
CeKaeM

Praca W Szwecji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wybieram się za niedługi czas do Szwecji i zastanawiałem się, czy ktoś tam może był/jest/będzie iw wie coś na temat tego, jak i gdzie można znaleźć tam pracę i może mają jakieś ciekawe wskazówki i porady dla mnie:D! Trochę w ciemno się wybieram bo mam dość kiszenia się w domq i może kaskie jakąś przywiozę:P! Najważniejsze to myśleć pozytywnie:D!

Z góry fenx za ewentualną pomoc, pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie spedzilem w szwecji sporo czasu,bylem tam 8 razy :)

Ogólnie bardzo fajny kraj : Ludzie uprzejmi i życzliwi, jak pojechalem tam pierwszy raz w 94 roku,bylem mlodzik ;) I zdziwilem sie jak nie znajacy mnie ludzie na ulicy mowia mi Hej itp.. :blink:

Pozatym mozna sie np rozlozyc namiotem gdzie sie chce i przenocowac :)

A odnosnie pracy to w ciemno nie radze jechac ;) Chyba ze bardziej na turystyke niz prace :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie spedzilem w szwecji sporo czasu,bylem tam 8 razy  :)

Ogólnie bardzo fajny kraj : Ludzie uprzejmi i życzliwi, jak pojechalem tam pierwszy raz w 94 roku,bylem mlodzik ;) I zdziwilem sie jak nie znajacy mnie ludzie na ulicy mowia mi Hej itp..  :blink: 

Pozatym mozna sie np rozlozyc namiotem gdzie sie chce i przenocowac :)

A odnosnie pracy to w ciemno nie radze jechac ;) Chyba ze bardziej na turystyke niz prace  :)

1507832[/snapback]

Serio?? Czy tylko tak straszysz:D! Szyqje sie do jazdy już w pon, może przynajmniej powiesz ile tam można alko wwieźć i papierosów! Nawet na handel:P! A co do jagodek, to jak nie znajde nic inego to moze tez sie przylacze:P!

No, jesli duze sa te jagody! Qrwa, oby sie udalo, bo jak nie, to bedzie lipa... Straszna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy do szwecji jeździ i cos przy dachach tam robi, ponoć jak nie jestes wykwalifikowana pielegniarka z perfekt angielski to wlasnie na budowach jakich mozna co znalezc ale jak jedziesz 1 i w ciemno chcesz roboty szukac to raczej odradzam, znajomy tam jedzie "na zawolanie" tzn jak trza co robic to dostaje tele i odrazu jedzie, a za chiny nie chce powiedziec ile tam zarobi, hm...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi