CeKaeM Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Witam! Wybieram się za niedługi czas do Szwecji i zastanawiałem się, czy ktoś tam może był/jest/będzie iw wie coś na temat tego, jak i gdzie można znaleźć tam pracę i może mają jakieś ciekawe wskazówki i porady dla mnie:D! Trochę w ciemno się wybieram bo mam dość kiszenia się w domq i może kaskie jakąś przywiozę:P! Najważniejsze to myśleć pozytywnie:D! Z góry fenx za ewentualną pomoc, pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ogólnie spedzilem w szwecji sporo czasu,bylem tam 8 razy :) Ogólnie bardzo fajny kraj : Ludzie uprzejmi i życzliwi, jak pojechalem tam pierwszy raz w 94 roku,bylem mlodzik ;) I zdziwilem sie jak nie znajacy mnie ludzie na ulicy mowia mi Hej itp.. :blink: Pozatym mozna sie np rozlozyc namiotem gdzie sie chce i przenocowac :) A odnosnie pracy to w ciemno nie radze jechac ;) Chyba ze bardziej na turystyke niz prace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootka Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Moi znajomi jezdza na jagody. Tak kole lipca/sierpnia.. czasem pozniej.. Na mieciutko wyciagaja ok. 7k/miesiac.. z tym, ze ponoc zapiernicz ostry i nada miec auto.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ogólnie spedzilem w szwecji sporo czasu,bylem tam 8 razy :) Ogólnie bardzo fajny kraj : Ludzie uprzejmi i życzliwi, jak pojechalem tam pierwszy raz w 94 roku,bylem mlodzik ;) I zdziwilem sie jak nie znajacy mnie ludzie na ulicy mowia mi Hej itp.. :blink: Pozatym mozna sie np rozlozyc namiotem gdzie sie chce i przenocowac :) A odnosnie pracy to w ciemno nie radze jechac ;) Chyba ze bardziej na turystyke niz prace :) 1507832[/snapback] Serio?? Czy tylko tak straszysz:D! Szyqje sie do jazdy już w pon, może przynajmniej powiesz ile tam można alko wwieźć i papierosów! Nawet na handel:P! A co do jagodek, to jak nie znajde nic inego to moze tez sie przylacze:P! No, jesli duze sa te jagody! Qrwa, oby sie udalo, bo jak nie, to bedzie lipa... Straszna! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 znajomy do szwecji jeździ i cos przy dachach tam robi, ponoć jak nie jestes wykwalifikowana pielegniarka z perfekt angielski to wlasnie na budowach jakich mozna co znalezc ale jak jedziesz 1 i w ciemno chcesz roboty szukac to raczej odradzam, znajomy tam jedzie "na zawolanie" tzn jak trza co robic to dostaje tele i odrazu jedzie, a za chiny nie chce powiedziec ile tam zarobi, hm........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...