Mateusz_ok Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Oczywiście mi chodzi o geforcy 6600 bez GT, w cenie do 600 zl. Nigdzie indziej nie porównujecie wyników podkręcania tego rodzaju kart, dlatego bardzo dziękuję za posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ale to wcale nie jest tak, ze karta danej firmy sie podkreca lepiej a innej gorzej. Wszystko zalezy od komponentow dobranych nakarcie oraz chlodzenia jakie stosujesz. Wiec nie da sie zrobic takiego porwnania. Sa karty lepsze i gorsze. Zalezy juz od szczescia. Takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 6600 jak to 6600 kręci sie nieźle, ale poszczegółnych róznic między producentami nie widze, PONIEWAŻ: po wgraniu biosu 1.4v każda karta idzie mniej wiecej na tyle samo mhz na rdzeniu. natomiast kwestia pamięci wygląda inaczej :> winfast i gainward mają pamiątki 3,3ns które teoretycznei powinny sie lepiej kręcic niż 4ns, aczkolwiek hynixy 4ns chodzą po obradiatorowaniu na 750mhz... dlatego moim zdaniem należy brac to co ma najdogodniejsze warunki , tzn co jest w boxie, długość gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Mi zawsze Winfasty sie najlepiej kręciły.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 najlepiej podkręcać będzie się taki ze szczęśliwej ręki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Powiem tak....jest to już około 10 temat o tej(sic!) karcie w przeciągu tygodnia...człowieku poszukaj sobie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZielony Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 ja osobiscie mam jakiegos OEMA z 3,6 ns na tym silencera 6 i radiatory miedziane na pamiatkach! orginalne 350/500 @ 420/640 ale po godzinie gry w GTA SA krzaczy sie!!!w 03 mam ~6100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 jeżeli dokładnie sie przypatrzeć to chyba najlepsze oferty to leadtek i gigabyte.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 (edytowane) Ale tutaj chłopaki zapomnieli o MSi Gf6600 Diamond (niestety tylko na PCI-E) ktora ma : te same pamieci co GF 6600GT :D o rdzeniu nie pisze bo wiadmomo ze ten sam ;] i kosztuje 539 zł w esc.pl (nie podam linka bo cos server u nich pada ;/) Edytowane 30 Czerwca 2005 przez Mastah-Lamia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam, przymierzam się do zakupu gf6600 i zastanawiam sie między produktami Gigabyte (silent pipe) i Winfasta. Chciałem zapytać czy orientujecie się może ktora karta jest bardziej wydajna jako nie kręcona i ktora bardziej wydajna po podkręcaniu (ale na standardowym biosie & chłodzeniu, nie zamierzam za bardzo grzebać). Po prostu - co lepsze, gigabyte czy winfast?? byłem nastawiony na gigabyte ale przeraza mnie trochę perspektywa grzejnika wewnątrz kompa :| niewiem czy powinienem się tego obawiac czy nie, za to winfast ma nizsze domyslne taktowanie rdzenia :|. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Tak więc, gdzieś leżał po necie taki tescik, poza jednym tytułem wśród 6600 (bez oc) królował 6600DP czyli pasywniak. Jest to zrozumiałe, wyższy rdzonek, lepsze wypełnianie. Tak więc podepne się pod testy i imo DP bez oc wygrywa. Co do grzejnika, to poczytaj, mój zresztą topic, a wyjdziesz z błędnego przekonania. Kręcę to grafike naprawdę ostro, a w mojej budzie 23C, na moim procku ~30C, baaardzo wiele zależy od poprawnej wentylacji środeczka. Poczytaj temacik od 1-5 stronki, przyda się. A Winfasta nie miałem w ręce, ale to świetne produkty i na pewno mają wielu zwolenników. Wybór pozostawiam Tobie, a prawdą jest to co napisał Crusio, powodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 6600 jak to 6600 kręci sie nieźle, ale poszczegółnych róznic między producentami nie widze, PONIEWAŻ: po wgraniu biosu 1.4v każda karta idzie mniej wiecej na tyle samo mhz na rdzeniu. natomiast kwestia pamięci wygląda inaczej :> winfast i gainward mają pamiątki 3,3ns które teoretycznei powinny sie lepiej kręcic niż 4ns, aczkolwiek hynixy 4ns chodzą po obradiatorowaniu na 750mhz... dlatego moim zdaniem należy brac to co ma najdogodniejsze warunki , tzn co jest w boxie, długość gwarancji... 1508041[/snapback] ma moze ktoś namiary skąd ściągnąć BIOS do MSI 6600 Diamond z 1.4 v lub jakąś instrukcję jak samemu zmodyfikować bios?? pozdrwiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 ja mam asusa n6600 z hynixami 4.0ns chodzi spokojnie na standardowym chlodzeniu na 550/610mhz,mozna nawet na 600/610 ale powoduje to obnizenie wynikow :angry: wyniki to: 3dmark01-17973 3dmark03-7279 3dmark05-3309 gdzie mozna dostac ten bios 1.4v?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alamo888 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 mi cos słabo sie kreci ten winfast stabilne to 550/560 :/ ale ja mam pamieci na nim samsungi 4.0 (wersja 256mb) myslicie ze ten bios by i cos dał??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 A ja mojego GV-N66128DP nie mogę tak mocno podkręcić. Tylko 450/650 bo jak ustawię 480/650 to nie włącza się test i komp po chwili się restartuje :mur: DLACZEGO ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...