Skocz do zawartości
RaF

zmiana MACa na sieciowce

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie jakiś program, który potrafi odebrac pakiety z LAN'u i jest w stanie przyczytać ich zawartość ??? ( CommView - pokazuje od kogo jest pakiet, do kogo, i ile waży )

tcpdump, ethereal i zapewne pare innych

polecam www.freshmeat.net i wpisac sniffer ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jakiś program, który potrafi odebrac pakiety z LAN'u i jest w stanie przyczytać ich zawartość ??? ( CommView - pokazuje od kogo jest pakiet, do kogo, i ile waży )

tcpdump, ethereal i zapewne pare innych

polecam www.freshmeat.net i wpisac sniffer ;P

Szukam, szukam..... i widze wersje tylko pod Linuxa.... istnieje jakis sniffer pod Windowsa ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajcie najpierw pinga/tracerouta waszej ofiary - po to aby go "wpisac" do tabeli ARP, potem dajcie w dosie "arp -a", powinno pokazac hosta i jego mac adres

to chyba dziala tylko po lanie, jak znacie lepsza metode, to chetnie poznam ;)

ja używam TCPNetView i mam all ardesy mac sieci na tależu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do symulowania uderzenia pioruna-> u mie na uczelni (PB Białystok) był sobie pewien magister ktory pisal jaks prace i zeby dodac do tego jakies wyniki doświadczen podlaczy generator udarow (duze i przyjemne urzadzenie do 2kA :!: wyciagnelismy gdy badalismy listwy filtrujace do kompa) do zasilania pudynku i tak .. udarowal sobie w siec az posadzil kilka kompw i 2 oscyloskopy cyfrowe HP.

to sie nazywa symulacja i badania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy zmiana maca jest mozliwa na kartach isa? probowalem zmienic pod win95/98 i nic z tego. nie wiem czy jest to wina karty czy sterownikow (nie testowalem pod linuxem, instalacja go na sprzecie do ktorego mam dostep to koszmar a moja maszynka nie ma zlacza isa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do symulowania uderzenia pioruna-> u mie na uczelni (PB Białystok) był sobie pewien magister ktory pisal jaks prace i zeby dodac do tego jakies wyniki doświadczen podlaczy generator udarow (duze i przyjemne urzadzenie do 2kA :!: wyciagnelismy gdy badalismy listwy filtrujace do kompa) do zasilania pudynku i tak .. udarowal sobie w siec az posadzil kilka kompw i 2 oscyloskopy cyfrowe HP.

to sie nazywa symulacja i badania:)

:D

Wniosek z tego taki, że te listwy antyprzepięciowe których urzywamy to do kanału spuscić :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...