Koziol Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Jako ze ostatnia kupilem w/w plyte glowna i wyczytalem, ze ktos na forum mial problemy z pamieciami DDR 333 Mhz a dokladniej w momencie korzystania z wiecej niz jednej kosci :) Zaniepokojony tym napisalem wczoraj w nocy maila do Gigabyte'a i o dziwo dzis rano byla odpowiedz :) Jestem mile zaskoczony bo z tego co wiem niektorzy producenci do ktorych wczesniej pisalem zlewali mnie i odpisywali np . po tygodniu. No ale przejdzmy do naszego problemu :) M/B : GIGABYTE Model : GA-8PE667 Pro Version : 1.0 BIOS : F2 OS : win xp VGA : MSI GF4 Ti4200 CPU : P4 1.8A CPU Type : S478CPU Speed : 2.4 FSB : 133 Multiplier : locked Voltage : Default Wyslalem wczoraj im takiego maila : "I ve heard that this motherboard doesn't support two DDR PC-2700 type (333 Mhz). I ve readed few forums and notice that people says that mobo support only one DDR 333 Mhz... This is serious bug and I hope it will be fixed. Is it possible to fix with replacing the old BIOS with fixed one or is it hardware problem in i845pe chipset? Please respond as fast as you can becouse i am going to buy some new 333 Mhz DDR and I don't know if my motherboard will support it. Oops ! :P Sory for my poor English" Dostalem dzis rano taka odpowiedz : "Dear Sir,It support more than 1 DIMM DDR333. However due to (Intel 845PE/GE) chipset architecture limitation, DDR 333 memory module is only supported when using FSB 533 Pentium 4 processor. A FSB 400 Pentium 4 processor will only support DDR 266 memory module.Thank " Wniosek ?? Kupujac P4 na 100 Mhz na dziendobry trzeba przestawic na szyne 133 :) Jeszcze raz wychodzi na to ze krecic warto :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Najpierw dobrze sie doinformuj a potem zakladaj temat Wystarczy wgrac nowy bios opatrzony numerem F3 i wszystkie klopoty z pamieciami znikaja - nawet przy procesorach na FSB400MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Nie wiedzialem ze F3 eliminuje ten problem. Pozatym czlowiek z Gigabyte'a, ktory mi odpowiedzial to powinien chyba o tym wiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Nie wiedzialem ze F3 eliminuje ten problem. Pozatym czlowiek z Gigabyte'a, ktory mi odpowiedzial to powinien chyba o tym wiedziec. Oni dobrze o tym wiedza tylkoze sie nie przyznaja do tego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...