CzarnyKot Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Witam Wszystkich, Czy ktoś ma namiary jaki dystrybutor sprzedaje ...... grafiki na radeonie 9500????? Pozdrawiam Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 a jest cos takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 radoslaw 9500 dopiero wyjdzie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xequo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 a jaki bedzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 juz jest w polsce sprzedaje go JTT.PL .CENA 929 ZŁ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :) no ale o wiele bardzej zaawansowaną technologicznie i mam wrażenie że będą się dobrze kręciły te radki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Dziwna ta cena na giełdzie Wrocławskiej powiedzieli mi że będzie kosztować góra 800 zł a do 1000 wersja PRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :) no ale o wiele bardzej zaawansowaną technologicznie i mam wrażenie że będą się dobrze kręciły te radki. oby twoje przeczucie sie nie mylilo :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :) no ale o wiele bardzej zaawansowaną technologicznie i mam wrażenie że będą się dobrze kręciły te radki. Technologia technologią, ale wynik ma podobne, albo nawet gorsze :( A propos technologi przykład Matroxa się kłania :) Na papierz miód. Normalnie każdy wie jak jest. Z tą kartą, to ja bym poczekał, bo pewno jak wejdzie 9,5k Pro, to potanieje. Na giełdzie może być tak tanio, bo oni pewno mają z zagranicy, a tam są normalne ceny. A jeśli chodzi o wyniki to może jesze poczekajmu na DX9.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :) 8O To prosze uruchom sobie dowolną gierke z AF 16x na tej karcie i AF 8x na Ti4600. Zobaczymy która będzie górą. O 4200 nie warto nawet wspominać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Karta nie ma tylko konkurować wydajnością, ale przede wszystkim ceną! Co mnie obchodzi, że Radeon 9700 jest i 10 razy wydajniejszy od mojej karty, skoro mnie na niego nie stać? Co z tego, że i Radeon 9500 jest wydajniejszy od GF4Ti4200, skoro jest o prawie 300zł droższy? To juz nie jest ta sama kategoria cenowa, a przecież właśnie w ten segment rynku ma trafić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Makonar. Dojdą Radeony 9500 Pro i 9700 to ceny bedą normalne. Narazie jest to nowość, ale myśle, że do końca roku cena będzie juz akceptowalna (~800zł IMHO). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 porównaj radka i gf pożądnych producentów i już takiej wielkiej różnicy cenowej nie będzie .pozd :D :D :D ( albo poczekaj na noname ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Oj, niekoniecznie. Jeżeli nVidia nie wejdzie do końca roku ze swoim GF5, to ATI za nic nie obniży cen, będzie twardo trzymać, a i jeszcze podrożeć mogą, zwłaszcza, jak wejdzie Radeon 9700, wtedy 9700 PRO będzie mógł spokojnie wskoczyć o stopień do góry... Wszystko zależy od jak najszybszego kroku nVidii, karta musi wejśc na rynek, żeby ATI mialo konkurencje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Drogo jak na kartę mającą konkurować z GF4Ti4200 :) no ale o wiele bardzej zaawansowaną technologicznie i mam wrażenie że będą się dobrze kręciły te radki. Technologia technologią, ale wynik ma podobne, albo nawet gorsze :( A propos technologi przykład Matroxa się kłania :) Na papierz miód. Normalnie każdy wie jak jest. Z tą kartą, to ja bym poczekał, bo pewno jak wejdzie 9,5k Pro, to potanieje. Na giełdzie może być tak tanio, bo oni pewno mają z zagranicy, a tam są normalne ceny. A jeśli chodzi o wyniki to może jesze poczekajmu na DX9.0 Kurde, piszesz o matroxie tak jak byś go miał, skąd wiesz jak on działa ? jestem pewien że w doomie 3 jest lepszy od g4ti4600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Poza tym przy włączonych wszystkich bajerach (antyaliasingi i takie tam) parhelia jest szybsza od g4ti4600 :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Cena jak narazie zaporowa ~ 200 $. Jezeli zejdzie ponizej poziomu gf4ti4200 mozna wtedy sie zastanawiac. W tej chwili IMO nie warto - biore pod uwage te poczatkowe testy, w ktorych byl gorszy od ti4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Krótko mówiąc Radeon 9500 jest o półke wyżej od gf4ti4200 a nawet od gf4ti4400. Jest znacznie bardziej zaawansowany technicznie i nie chodzi tu o DX 9.0 ale o takie bajery jak osiem potoków renderujących(gf4ti4600 tylko cztery) i specjalny filtr(FULLSTREAM). Poza tym jak to zwykle w atijakoś obrazy jest po prostu lepsza. Jeżeli poszukujecie więcej informacji to zapraszam na www.ati.com. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Krótko mówiąc Radeon 9500 jest o półke wyżej od gf4ti4200 a nawet od gf4ti4400. Jest znacznie bardziej zaawansowany technicznie i nie chodzi tu o DX 9.0 ale o takie bajery jak osiem potoków renderujących(gf4ti4600 tylko cztery) i specjalny filtr(FULLSTREAM). Poza tym jak to zwykle w atijakoś obrazy jest po prostu lepsza. Jeżeli poszukujecie więcej informacji to zapraszam na www.ati.com. - Radeon 9500 ma 4 potoki, to wersja Pro ma miec 8. - Fullstream normalnie nie dziala... Dziala tylko z odpowiednia wersja RealPlayer'a, i za jakis czas wyjdzie latka do WindowsMediaPlayera :/ - ma ladniejszy obraz, gdyz zostala zwiekszona precyzja koloru do 10bit (i tylko dlatego IMHO ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Kurde, piszesz o matroxie tak jak byś go miał, skąd wiesz jak on działa ? jestem pewien że w doomie 3 jest lepszy od g4ti4600 No dobra. Fakt. Nie mam karty, ale wystarczy looknąć na jej testy. Przyznam, że nie widziałem wyników innych aniżeli 3DMark i Q]|[. Jeśli chodzi o Dooma 3, to właściwie, na GF4 z b. dobrym prockiem można grać jako tako. Opini na temat Matroxa w tej grze nie słyszałem, ale wątpie, żeby wyciągnął więcej od 4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Krótko mówiąc Radeon 9500 jest o półke wyżej od gf4ti4200 a nawet od gf4ti4400. Jest znacznie bardziej zaawansowany technicznie i nie chodzi tu o DX 9.0 ale o takie bajery jak osiem potoków renderujących(gf4ti4600 tylko cztery) i specjalny filtr(FULLSTREAM). Poza tym jak to zwykle w atijakoś obrazy jest po prostu lepsza. Jeżeli poszukujecie więcej informacji to zapraszam na www.ati.com. - Radeon 9500 ma 4 potoki, to wersja Pro ma miec 8. - Fullstream normalnie nie dziala... Dziala tylko z odpowiednia wersja RealPlayer'a, i za jakis czas wyjdzie latka do WindowsMediaPlayera :/ - ma ladniejszy obraz, gdyz zostala zwiekszona precyzja koloru do 10bit (i tylko dlatego IMHO ;) ) Jestem tylko początkujący i mam prawo do błedu (jak i każdy inny) :( . a tak szczerze to dzięki za sprostowanie i informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...