Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Cooler miedziany Socket-462 do 100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na propozycje. Cooler ma chłodzić 1700+ biegającego na 10-12x166. Ja znalazłem coś takiego:

Titan CU5TB

Miałem kiedyś takie cudo założone i na antku 1700+(nie kręconym) było w full stres max 44'C(jak na powietrze to chyba nie jest źle :wink: ). Chyba nic tańszego o takiej wydajności nie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie miedziany? Za 100 to markowego nie znajdziesz, chyba, ze uzywany z Allegro, albo miedziany jakiś Spire Copper King czy inny średniej wydajności cooler.

Moja propozycja do chłodzenia za 99zł to Arkua 6228 Al/Cu, wydajna i w granicy cenowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, chłodzenie wodą za 100zł to straszny szajs.

Arkue można mieć oczywiście z 4Max'a. Cena 99zł, rdzeń aluminiowo miedziany i spora wydajność. Oczywiście Delta nie umila życia, ale wąptię, żeby była wiele głośniejsza od Dragon Orb'a, a ja jakoś przywykłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli dobrze zauważyłem to ten titan i evercool cud725 , maja takie same radiatory , w cudzie wentylator jest bardziej wydajny (42CFM przy 4200rpm) i ogłośny zarazem :wink: , a w titanie jest troszke wolniejszy (i jakby mniejszy) , osobiscie polecam evercoola - za ta cene ma sie naprawde dobre chlodzenie - tylko ten hałas . Obnizylem obroty do ok 3500 i jest w miare cicho :wink: , mój athlon chodzi na 1730Mhz przy vcore 1.85 (obudowa otwarta) i temperatura nie przekroczyla mi jeszcze 49 stopni ( to chyba uroki zimy :P ) POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...