metal Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Dzisiaj looknołem takie cos na twojepc.pl "Epox zmienia mnożnik Autor: R4v | źródło: Inquirer | 12:57 Jak twierdzi The Inquirer, Epox przygotował nowy bios dla swoich płyt 8K9A2/+, zbudowanych na chipsecie VIA KT400. Według tych informacji, bios ma umożliwić przetaktowanie procesora bez konieczności przecinania czy łączenia mostków. Oprogramowanie ma pozwolić na zmianę mnożnika w każdym Athlonie. Bios pracuje z wszystkimi procesorami z jądrem Thoroughbred, także z tymi w wersji B, pracującymi z magistralą 333MHz. Obsługiwane są modele od 2200+ do 2800+ włącznie. Płyta zostanie wyposażona także w kontroler RAID ATA133, kontroler SerialATA, kontroler Ethernet, a także opcjonalnie w takie gadżety jak okrągłe kable IDE czy świecąc wentylator na mostku północnym." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Nie wierze w to, przeciez athlony nie sa jak pentiumy kontrolowane "softwareowo" przez przestawianie stanow logicznych w malenkich pamieciach flash (czy jak to robia) ale sa "hardwired" tak ze jak przetniesz mostki tak bedzie, epox taki musialby obejsc jakos mostki, nie wiem jak to zrobia, moze bedzie jakis specjalny prubnik ktory wnika w strukture rdzenia czy cos takiego, a moze beda wypalali mostki na procku podajac odpowienie napiecia, nie wiem, ich sprawa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Nie wierze w to, przeciez athlony nie sa jak pentiumy kontrolowane "softwareowo" przez przestawianie stanow logicznych w malenkich pamieciach flash (czy jak to robia) ale sa "hardwired" tak ze jak przetniesz mostki tak bedzie, epox taki musialby obejsc jakos mostki, nie wiem jak to zrobia, moze bedzie jakis specjalny prubnik ktory wnika w strukture rdzenia czy cos takiego, a moze beda wypalali mostki na procku podajac odpowienie napiecia, nie wiem, ich sprawa ;) Ja też podchodze do tego z przymróżeniem :wink: _ka ,ale nie mam nic przeciwko żeby takie coś było :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Wedlug mnie to jest nieporozumienie ,wiekshosc plyt na KT400 moze zmieniac mnoznik dowolnie ale procom na jadrach thoroughbred bo one maja cosik tam pozmieniane.Sporo o tym ludzi trabi, KT400 i nforce2 do Kt333 trzeba polaczyc mostek L3 ktorys (badz dwa piny procka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 A wiecie moze??, gdzie, mozna kupic w warszawie, albo przez i-net tego epoxa 8k9a2+????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...