Rezker Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Witam!!! Więc sprawa wygląda w ten sposób,że gdy odpale instacje kadu(./configure)to przy sprawdzaniu kompilatorów zatrzymuję i woła libaudio.Dokładnie wygląda to tak: ./configure ----> Configuring nas_sound module...MODULE_LIBS: audioMODULE_LIBS_PATH: /usr/X11R6/lib /usr/libMODULE_INCLUDES: audio/soundlib.h audio/audiolib.hMODULE_INCLUDES_PATH: /usr/include/ /usr/X11R6/include/MODULE_TOOLS:MODULE_CONFIGURE_CMD:checking if libaudio is in system directories... nochecking if libaudio is in specified directories: /usr/X11R6/lib /usr/lib... not foundconfigure: error: libaudio not found!Instalacja nie powiod³a siê (na etapie ./configure)Co zrobić? Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Rezker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 pomyśl. to nie jest trudne! i takich 'slakłerowców' na przybywa z dnia na dzień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 pomyśl. to nie jest trudne! i takich 'slakłerowców' na przybywa z dnia na dzień... 1509305[/snapback] Tyle,że brakuje mu jakiejś paczki to ja wiem i co z tego-jak www.google.pl jak nie bardzo mi pomaga w znaliezieniu.A co do ciebie-to dziekuje za rade-lepiej by bylo,żebyś sie w ogóle nie wypowiadał,jeżeli masz pisać posty,które nie pomagają w rozwiązaniu problemu.Czemu nie napiszesz co mam zrobić,skoro z ciebie taki "Superslackwarowiec"?Nie każdy urodził się odrazu z perfekcyjną znajomością linuxa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho3000 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zadziwiające - 1. link jaki znajduje google zawiera odpowiedz na twoje pytanie - moze oswiecisz nas jak Ty szukales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Tyle,że brakuje mu jakiejś paczki to ja wiem i co z tego-jak www.google.pl jak nie bardzo mi pomaga w znaliezieniu.A co do ciebie-to dziekuje za rade-lepiej by bylo,żebyś sie w ogóle nie wypowiadał,jeżeli masz pisać posty,które nie pomagają w rozwiązaniu problemu.Czemu nie napiszesz co mam zrobić,skoro z ciebie taki "Superslackwarowiec"?Nie każdy urodził się odrazu z perfekcyjną znajomością linuxa... 1509335[/snapback] ale ja Ci chce pomóc! pomóc w myśleniu samemu, a nie, że my będziemy dyktować bo w pewnym momencie my odejdziemy, a ty nie będziesz umiał i wrócisz do windowsa bo przecież linux jest dziadowy i się nie da [rosto instalować programów. A i nie jestem slackware'owcem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 i takich 'slakłerowców' na przybywa z dnia na dzień... 1509305[/snapback] Nie każdy od razu jest guru jak Ty :lol: :lol: A i nie jestem slackware'owcem ;) 1509578[/snapback] Debian mastah :D Zdrajca Slackware :D Zostaniesz wyklęty na oficjalnej stronie Slacka :D A co do pytania to mniemam że zrobiłeś reboota ew. ldconfig? Hmmm jeśli tak to powinno iść :/ A może paczka z libaudio sie zainstalowala nie tam, gdzie powinny byc liby wsyztskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Nie każdy od razu jest guru jak Ty :lol: :lol: Debian mastah :D Zdrajca Slackware :D Zostaniesz wyklęty na oficjalnej stronie Slacka :D A co do pytania to mniemam że zrobiłeś reboota ew. ldconfig? Hmmm jeśli tak to powinno iść :/ A może paczka z libaudio sie zainstalowala nie tam, gdzie powinny byc liby wsyztskie? 1510190[/snapback] W tym problem,źe paczki libaudio w ogóle nie ma w katalgu lib,a gdzie indziej,też jej znaleźć nie mogłem,więc próbowałem doinstalować z płyt slacka,ale wyszukiwanie pakietów na płytach nie jest zbyt proste:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) libaudio nie jest niezbedny do instalacji kadu, wez w configure dodaj --without-libaudio i powinno pojsc "nas_sound" korzystasz z nasa ? hmmm, moze lepiej juz z oss Edytowane 23 Czerwca 2005 przez dondexterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Paczki do Slackware leżą tutaj: www.linuxpackages.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...