Darks Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Co w dzisiejszych czasach warto wybrać ? Liceum ( profil mamematyczno - informatyczny ) czy Technikum ( technik elektornik ) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Mimo że chodziłem do liceum polecam technikum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Technikum elektroniczne. Po nim chociaż coś umiesz... Informatyka - wszyscy teraz na to idą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 wybrałem t.elektronik i nie żałuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Też bym wolał t.elektronik, jednak ja mam do wyboru technikum ekonomiczne albo liceum mat-inf i chyba pojde do liceum ;) moge załować ale nie chce mi się 4 lata do technikum chodzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Technikum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Technikum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ja tam ide do technikum, moze tez na elektronika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 jam jezd technik elektronik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 4 lata zwałować ?? Heh teraz Liceum ile trwa :>? a ile trwało :>? Technikum teraz trwa tyle co stare liceum a kiedyś i teraz widać różnice między liceum. Jednak technikum miało więcej godzin zajęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 piszcie uzasadnienia, a nie same co :) Ja uważam, że technikum bo potym też zdajesz maturke, a nie uczysz się dupereli tylko rzeczy które ci się przydadzą ;) Też pójdę do technikum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Technikum elektroniczne. Po nim chociaż coś umiesz... Informatyka - wszyscy teraz na to idą ;) 1509178[/snapback] Heh u mnie jest tak po równo, a nawet do LO mat-inf u mnie w city jest w miarę mało podań... Ide do LO... Nie wiem jeszcze gdzie, ale 3 lata LO a później studia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 u mnie w miescie technikow jest dla tlukow a liceum dla tych co sie chca uczyc, ja ide do lo ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Technikum elektroniczne nie jest głupie. Ale jeśli nie będziesz sam dodatkowo nic robił to w szkole cie też nie nauczą pewnych rzeczy. Przynajmniej po technikum masz zawód w rękach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Przynajmniej po technikum masz zawód w rękach :) 1509325[/snapback] Który IMO przyda Ci się jedynie, jeżeli nie będziesz się dalej edukował.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zawsze to coś, po lo jak się nie będziesz dalej edukował to najwyżej możesz rozkładać towar w tesco czy innej biedronce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Mechl!k - można przecież kontynuować edukację dalej w tym samym kierunku, a wtedy po technikum jest łatwiej. IMO technikum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 technikum tylko i wyłącznie. bedzie ci łatwiej na studiach !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 u mnie w miescie technikow jest dla tlukow a liceum dla tych co sie chca uczyc, ja ide do lo ^^ 1509315[/snapback] U mnie sytuacja wygląda identycznie i wiem jak mizerny poziom jest w technikach... może z małymi wyjątkami. Na szczęscie wybór mam już bardzo dawno za sobą... teraz pracuje i powiem tyle - wykształcenie średnie to jak kiedyś podstawówka... teraz ludzie po studiach nie mają gdzie pracować... dla troche starszych dodam... jeśli studia to zaoczne i praca, bo wszędzie gdzie chcesz się zatrudnić wymagają kilkuletniej praktyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 skonczylem liceum... jedno z lepszych w polsce... i co ? zaluje, moglem isc do technika... bym mial latwiej na tych cholernych studiach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 U mnie sytuacja wygląda identycznie i wiem jak mizerny poziom jest w technikach... może z małymi wyjątkami. Na szczęscie wybór mam już bardzo dawno za sobą... teraz pracuje i powiem tyle - wykształcenie średnie to jak kiedyś podstawówka... teraz ludzie po studiach nie mają gdzie pracować... dla troche starszych dodam... jeśli studia to zaoczne i praca, bo wszędzie gdzie chcesz się zatrudnić wymagają kilkuletniej praktyki. 1509399[/snapback] A u mnie za to sytuacja jest odwrotna. poziom liceum był/jest żałosny, w ciągu dwóch lat odeszło ;) z mojej klasy 15 osób(technikum elektroniczne). połowa z nich znalazła się w liceum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 zdecydowanie technikum, masz jakis zawód który róznocześnie może być pasją. Mozesz rozwnąć go na studiach itd. Dodatkowo nabyte umiejętności pomogą Ci w życiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Który IMO przyda Ci się jedynie, jeżeli nie będziesz się dalej edukował.... 1509334[/snapback] Więc co polecasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Więc co polecasz ? 1509427[/snapback] a co głos moda jest ważniejszy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 a co głos moda jest ważniejszy :> 1509618[/snapback] Lepiej uczyć sie na cudzych błędach niż na własnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 zaraz , technikum 4 lata a liceum 3 ??? - to do [gluteus maximus] :/ ja myślałem że i to i to trwa 3 lata a potem studia ... wybór czeka mnie dopiero za rok ale przymierzam się do technikum z profilem elektonik-informatyk . a co do liceum to sam nie wiem :P nie chce mi sie 4 lata w technikum siedzieć ale jak mam lepiej na studiach to hmmm... a w liceum jest wyższy poziom ??? czy jak ? bo jeżeli chodzi o szkołe wyższą to chyba będzie mi łatwo bo moje gimnazjum jest (podobno) w 1 dziesiątce w rankingu gimów w Krakowie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) a ja powiem tak : póki co w pies gryzł czy LO czy technikum. Sam jestem w 2 klasie technikum (kier. elektronik) i powiem ci , że jest pare ale dla których nie warto wybać technikum: 1. uczysz sie rzeczy , które ci sie do niczego nie przydadzą (biologia , geografia , chemia , historia (no może jakieś podstawy można znać )) 2. zamiast tych świństw mogloby być więcej zajęc praktycznych przy czym... 3. ... "to" na czymsie uczysz w technikum elektroniki w niczym nie przypomina tego co musisz dzisiaj umieć , so... 4. ... wybieraj tylko jeśli we własnym zakresie będziesz poszerzał swoją wiedze w danym kierunku. 5. Nie rozumiem toku myślenia szkolnictwa w Polsce . Skoro nauczyciel na wstępie uświadamia : "ja wam tylko daje wskazówki , wy uczycie sie sami do matury" to po co mam tracić cenny czas na lekcach , skoro matury z biologii na profilu elektronika zdawać nie bede . Idiotyczne. Z drugiej strony jak LO to: 1. albo językowe (angielski + jakieś czajniz ) ew. mat-fiz , ale to ostatnio zbyt popularne i nici ci z tego. 2. nic po nim nie masz. Dosłownie ;) 3. i tu także nauczyciele dają tylko "wskazówki". Śmiechu warta jest polska KEN . rozwiązanie? kończ cokolwiek , pracuj gdziekolwiek , rozwijaj swoje zdolności we własnym zakresie i bądź specjalistą w tym co umiesz najlepiej. Nie ma co iść za trendami. Szkola w Polsce gó*no daje. Tyle od kończącego drugą klase technikum elektronicznego ucznia , umiejącego teoretycznie wytłumaczyć zasade pracy wzmacniacza klasy A <lol>. Żenada... KEV: widze , że my spokrewnieni miejscowo. Dobra rada: nie idź do ZSŁ ;) Edytowane 22 Czerwca 2005 przez salaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 jak dla mnie LO lepsze... ale tlyko dlatego, ze w Łodzi poziom techników jest do bani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Po Technikum masz Dyplom technika.. A po Liceum masz [ciach!]o :D Ja teraz mecze 3 klase Tech Elektryczno elektronicznego. I powiem Ci ze pierwsze dwa lata są przesrane. A na 3 roku jak z górki :D Przynajmniej ja tak to odczułem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Buzzy: po technikum masz dyplom technika , jeśli zdasz na 75% egzamin zewnętrzny z przygotowania do zawodu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...