Skocz do zawartości
Darks

Liceum Czy Technikum ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chodze do najlepszej szkoly zawodowej w Rzeszowie tzw. elektronika, profil technik-elektronik i w sumie jestem zadowolony. Klasa blisko 40 chlopa, 0 dziewczyn..., ale od czego sa parki i roznego rodzaju deptaki :P Nauki jak narazie za wiele nie ma, bo wszystko lekcje organizacyjne, ale musze zaczac uczyc sie systematycznie :/ Dzien w tygodniu mam warszaty i w ogole nie ide do szkoly, tylko sie bede bawil tokarkami, uczyl robic jakies proste uklady itp :P

ihmo lepiej isc do technikum na profil elektroniczny i pozniej na studia na informatyke niz odwrotnie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chodzę do LO, klasa humanistyczna + rozszerz. ang. Jak narazie jestem bardzo zadowolony [ 28 dziewczyn na 7 chłopa;) ]. Codziennie na 8.00 po 7 godzin, nie jest źle [ wracam 13.55 ].

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zazwyczaj 7-8 lekcji ;] troche malo mat imo ale dobrze ze mamy dobrego dyrektora i wygospodarowal nam dodatkowe godziny \o/

u nas 8 lekcja konczy sie o 15:10 (wiec wczesnie) mamy fajny system przerw dwie 10minutowe jedna 25min a reszta po 5min bardzo fajnie w taki ukladzie czas leci ;]

Edytowane przez KaxxL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

W technikum mam od 8 do 14.10 lub 15.00, zawsze na 8.00, 7 lub 8 godzin lekcyjnych.

Ja podobnie, ale najgorsze jest moim zdaniem śr-pt. Wtedy mam 3x po 8 lekcji i kończę o 15:30, jak jestem w domu to 16, nauka czy coś a potem nie ma czasu na kompa. Może to i dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nauka czy coś a potem nie ma czasu na kompa. Może to i dobrze ;)

Zgadzam się :( ja to jadę jedyne 1.5h nauka ew trening i na kompa to zostanie z 20 min <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skromniacha z ciebie :-|

zdarza sie miec od 9 do 18

chodzi mi o to że u mnie w okolicy do TE przyjmują wszyskich jak leci nawet ze sirednia 2.0

wiec czego ja sie naucze w takiej szkole - niczego

ja nie mowie ze TE jest złe , ale te niedaleko mnie mają beznadziejnie niski poziom

Edytowane przez KAMILcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o to że u mnie w okolicy do TE przyjmują wszyskich jak leci nawet ze sirednia 2.0

wiec czego ja sie naucze w takiej szkole - niczego

tego samego co w najlepszym liceum w mieście - jeśli chcesz.

to nie szkoła decyduje o tym czy sie czegoś nauczysz czy nie tylko Ty.

ps.

nie, nie chodze do technikum, skończyłem LO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 3x na 8:00, raz na 8:50 i raz na 9:50. Pon. 8 lekcji Wt 6 Śr 9 Czw 8 Pt 6

Chodzi do samochodówki nr 2 na Jana Pawła II ( obok Arkadii ) i gdyby nie liczyć tego że mam w klasie głupich ludzi ( zwykłe dresy ) to jest spoko bo nauczyciele to ciekawi ludzie :] A jaki koleś na myjni jest to głowa mała :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po 2 tygodniach profilu Technik Informatyk każdy w klasie (wraz ze mną) rzuca na głos dwa hasła "Co mnie pokusiło aby pójść na infe?" (mniej popularne) albo "Zachciało się być informatykiem...." (wersja bardzo popularna, powtarzana średnio 2-3 razy dziennie).

Pozatym może z 1 osobą idzie pogadać o kompach dokładniej (czyli osoba dla której Samsung TCCD czy D9 to normalne pojęcia, a nie powieść fantasy).

Ogólnie będzie ciężko, oj będzie.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Może nie mam ciekawych osób (w sensie pogadać o kompach) ale szkoły nie zmienię, podoba mi sie to, ale jest problem, gość od technologii informacyjnej powiedział że AMD potrzebuje bardzo wydajnych wentylatorów O_o, ale mniejsza ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

książki do szkoły 400zł

długopis do szkoły 1 zł

wiedza wyniesiona ze szkoły informatycznej - bezcenna :D

U mnie w samochodówce był luksus kiedy uczył T.Jadacki a jak go wymienili na I.Bąka to nic sie nie można od niego dowiedzieć, na pytanie jak ustawić gaźnik w cieniasie odpowiedział "kup książke naprawiam sam" a ten poprzedni koleś to by powiedział z czego i jak jest zrobiony taki gaźnik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś miałem Oficjalny Dzień Kota. :P Ojjj było wesoło. :D

Wszystkie wejścia obstawione, ale jednak zmysł techników jest cudowny, uciekali np.:

a)okno w stołówce/sklepiku szkolnym o wymiarach ok. 19" LCD panoramicznego (łatwiej będzie sobie wyobrazić :P) na początku było nie zastawione, a było na wysokości prawie ziemi -> czwórka nim wyszła (wypełzła).

b)okno w wc damskim (podobnej wielkości) -> ilość osób nie znana, która opuściła w ten sposób szkołę.

c)Wyjście służbowe piwinicą (przez kotłownie itd.) -> ilość uczniów: duża.

Jak będzie galeria na www szkoły to podam linka. :-)

Ps. oczwyście jedyna pełna klasa to moja, informatyczna :P Reszta to były jakieś niedobitki z innych.

Ps2. konkurencja typu "Niech koleżanka jajo kurze przeciągnie ci przez nogawkę, kroczę do drugiej nogawki" nie jest miłe -> jajo kurze 4 klasista roztrzaskuje prawie na kroczu.... ała. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego samego co w najlepszym liceum w mieście - jeśli chcesz.

to nie szkoła decyduje o tym czy sie czegoś nauczysz czy nie tylko Ty.

ps.

nie, nie chodze do technikum, skończyłem LO

takim rozumowaniem to po co wogole do szkoły chodzić skoro mozna sie w domu nauczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyrekcja szkoły wychodząc naprzeciw prośbą 4 klasistów, zakazała z jednej strony kocenia, ale za to w jeden dzień na początku roku Oni (4 klasy) mogą pod nadzorem grona pedagogicznego przeprowadzić Dzień Kota.

Przynajmniej nie ma akcji jak w liceach z zakazem, bez takiego dnia (dochodzą do mnie info, że czasem coś się dzieje bez kontroli, mimo zakazu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi