fRaGiLe Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Witam. Proszę o pomoc, otóż jestem w posiadaniu matrycy sharp lq94d021, chciałbym podłączyć ją pod vfc. Problem w tym że jak wszystko sklece to zostaje mi wolne jedno wejście (CN1 - 50pin) i nie wiem jak to podłączyć do karty oto fotki. http://www.zspg1.krosno.pl/forum/zdjecia/100_0895.jpg http://www.zspg1.krosno.pl/forum/zdjecia/100_0899.jpg http://www.zspg1.krosno.pl/forum/zdjecia/100_0900.jpg http://www.zspg1.krosno.pl/forum/zdjecia/100_0902.jpg http://www.zspg1.krosno.pl/forum/zdjecia/100_0903.jpg http://www.zspg1.krosno.pl/forum/zdjecia/C...Connections.htm Z góry dziękuje za każde informacje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrianpl Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Mam pytanie chodzi mi o wyswietlacz HITACHI LMG5271XUFC-OOT Chodzi o to czy dasie z nim cos zrobic i czy ma ktos pod to jakis pomysl dla sterownika na to zeby to podlaczyc pod LPT Pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Adrianpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Wiele osób pytało się o hosidena HLM8218 , w necie danych nie znajdziecie , więc zrobiłem rozpiskę jak to podpiąć: Taśma ------------------------------ kontroler J2 1 -Vo ------reg kontrastu -----------------1 2 -Vee --------- -22V ----------------------2 3 -D3 ---------Display data3 --------------3 4 -D2 ---------Display data2 ------------- 4 5 -D1 ---------Display Data1 --------------5 6 -D0 ---------Display data0 --------------6 7 -M -----------LCd Drive signal ----------7 - podłączyć do 15 nogi S1D [ WF ] 8 -Vss ----------masa ---------------------8 9 -Vdd ------------- +5V -------------------9 10-CP2 -----Display data shift clock -----10 11-CP1------Display data latch clock ----11 12-S -----------frame signal --------------12 I tutaj jest zmiana , mój ma wew generator a twój nie , twój pobiera sygnał startu z kontrolera I musisz zrobić tak. Nóżka 7 złącza na płytce jest nie podłączona - połączyć z nóżką S1D133005 [ 15 - WF ] 13 i 14 nie używane. Zif J2 normalnie od 1-12 i tak wpiąć taśmę , jedyna zmiana to 7 nóżkę tego złącza połączyć z WF sterownika - jest to nóżka 15 tego ukladu . Powodzenia......z uruchamianiem jakby co to walić na PW ps zanim podłączysz zasilanie do LCD sprawdz napięcia w zasilaczu +5 , i -22 .napięcie -22 ustawiasz potencjometrem P2 w zasilaczu Co do regulacji to : P1 w zasilaczu - ustawiasz sobie intensywność podświetlenia P2 w zasilaczu - ustawiasz na stałe na -22V potencjometrem na płytce kontrolera ustawiasz kontrast - czyli jak mocno czarne mają być napisy lub tło w zależności od wykonania LCd czy jet to negative czy Positive....... Edytowane 26 Września 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holden Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Zdjęcia nie działają, ale fajny pomysł :) PS: W mojej Motce E1000 mam wyświetlacz o tej samej rozdzielczości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) @konio86 - twoja wiedza jest nieoceniona, po weekendzie znajde troche czasu i postaram sie to uruchomic. Dzieki tobie projekcik ozyje, jeszcze raz wielkie dzieki przyjacielu. :banana: ________ edited: Patrzac na kontroler, 7 pin z tasmy jest podpiety do S1D1330 w sposob nastepujacy - na dluzszym boku znajdujacym sie u dolu liczac od prawej do lewej wychodzi 15 ;> Moze byc ? Edytowane 4 Października 2007 przez kanathea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampire Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Ciekawy projekt, czy mógłby mi ktoś wysłać ten poradnik wszystkie linki są już nieaktualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI-mistrzu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam! Ja mam pytanie co do tego projektu: Czemu zastosowałeś pamięć 128kb ? Bo mi wychodzi że nawet 32kb już by wystarczyło. Bo 320x240 daje nam 76800 czyli około 75kb (kilobitów) czyli około 10kB (kilobajtów). Chyba że się w czymś mylę. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Jak są zainteresowani , to wykopię tą dokumentację , pogadam z moderatorem i wstawię nowe linki. .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shur Tugal Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 No jesli ktos by miał i był by łaskaw udostepnic ta dokumentacje to poprosze linki lub na meila: mily.to@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ja też proszę na bi-tek@o2.pl byłbym wdzięczny za udostępnienie tej dokumentacji i mam prośbę czy można zobaczyć jak to wygląda u pomysłodawcy???? oraz czy foty tego też można dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 jak mozesz wrzuc od nowa fotki i cala dokumentacje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 tak by było najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woszu Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Bardzo poprosimy o nowe foty i opis:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI-mistrzu Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ja mam pytanie co do układu... Wszystko sam zrobiłeś ? Bo ten generator napięcia wstecznego do kontrastu LCD jest podejrzany. Wstawiłeś tam diodę wcz co jest błędem, ona nie wyrabia się naładować tak więc będzie wręcz spadek napięcia. Jeśli się mylę, popraw mnie. P.S. Dokumentację jak to zrobić sam zaprojektowałeś, czy wzorowałeś się czymś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Jakby ktos byl zainsteresowany, to moge odsprzedac dwie matryce i kontroler. INFO: na PW via gg albo tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moneys Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Z uwagi na ciszę w tym temacie, umieszczam zdjęcia swojego wyświetlacza, jaki zrobiłem jakiś czas temu. W rzeczywistości jakość wyświetlanego obrazu jest duzo lepsza niż na zdjęciach,bo mój aparat źle oddaje kolory. Wykorzystałem wyświetlacz Optrexa o rozdzielczości 640x200. Ponieważ cięzko mi wychodzi stworzenie jakiegoś sensownego designu do LcdStudio byłbym wdzięczny za udostepnienie jakiegoś, bo mi raczej nie wychodzą one za dobrze. Edytowane 24 Maja 2019 przez moneys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Mam w biurku nie używany ekranik od telefonu SE K750i, czy jest możliwość zrobienia jakiegoś kontrolera pod USB ponieważ w mojej płycie głównej nie mam już tego dużego złącza LPT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 czy LCD z D750i da się jakoś zastosować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stfk Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam, Stałem się posiadaczem LCD z tematu i przyłączam się do prośby... Ma ktoś jeszcze tę dokumentację jak wykonać tego LCD'ka, przeczytałem calutki temat, i jest kilka linków ale wszystkie juz wygasły... Jak ktoś ma to niech wrzuci np. na wyslijto.pl i zamieści link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 moneys, extra Ci to wyszło, naprawde. Gratki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaken Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Można prosić o kopię tej dokumentacji z tematu LCD 5,7" pod LPT 320x240 - dokumentacja - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ? Mój e-mail : shaken15(małpa)interia.pl Z góry serdecznie dziękuję! Pozdrawiam Dbaj o swojego maila jeżeli nie chcesz jeszcze więcej spamu. Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Witam Chcialbym w aucie zamontowac komputer na platformie Mini-ITX. Jednak podstawowy problem to ekran. Moglibyscie mi podsunac jakies pomysly ? Moze byc maly, nawet 5" byle by mozna na nim windows zobaczyc. Czy ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> matryce z jakiegos netbooka 7-10" czy moze z GPSa 5"? Oczywiscie im taniej i prosciej tym lepiej. :) Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 (edytowane) Niektóre cyfrowe fotoramki Samsunga mają funkcję Mini-Monitor - po podpięciu przez USB do komputera i zainstalowaniu softu Frame Manager można wykorzystać je jako dodatkowy ekran. Edytowane 15 Marca 2011 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 o to ciekawe, tanie to nie jest ale zawsze mozna tez wykorzystac to inaczej Tylko czy na tym wejdzie sie do Biosu ? Czy bedzie to tylko dzialac od chwili startu windows ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Raczej tylko pod Windowsem, skoro wymagany jest ten soft do działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...