tomek9 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Chcę podłączyć drugi dysk do mojego kompa. Obecnie mam zainstalowany Westenn Digital 40 GB. Próbowałem podłączyć Seagate Barracuda 60 Gb kumpla i nie działa. Zmieniałem zworkę w Seagate i albo nie widać mojego dysku albo jest widoczny jako Slave. Dodam, że podłaczałem oba do Primary IDE. Z góry dzięki. Edytowane 22 Czerwca 2005 przez tomek9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Podłącz do drugiego kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 może w biosie masz zdeaktowowany kanal slave na Primary IDE ustaw wszystkie na auto albo spróbuj w tym dysku kumpla całkowicie wyjąć zworke i wtedy podłącz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek9 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 może w biosie masz zdeaktowowany kanal slave na Primary IDE ustaw wszystkie na auto albo spróbuj w tym dysku kumpla całkowicie wyjąć zworke i wtedy podłącz 1509349[/snapback] Mam ten kanał ustawiony na auto a z wyciągniętą zworką też próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Mam ten kanał ustawiony na auto a z wyciągniętą zworką też próbowałem. 1509381[/snapback] podłącz tak Primary Master 40 GB podłaczony na kablu jako pierwszy i skonfigurowany jako Master zworką Primary Slave 60 GB podłączony jako drugie urządzenie na kablu i skonfigurowane jako slave zworką. W biosie ustaw na auto Jak nie zadziała to podepnij urządzenia na 2 osobnych taśmach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 a jaką masz płytę główną?? może nie obsługuje tyle gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek9 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 a jaką masz płytę główną?? może nie obsługuje tyle gb 1509459[/snapback] Mam płyte Shuttle AK32A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 to sprawdz w instrukcji do ilu gb obsługuje bo wydaje mi się że to jest twoją przyczyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) plyta fajna jak na tamten czas, mila taka w obsludze i powiem ze one nie maja problemow z dyskami wiekszymi niz 80 czy 160gb (wiem to bo sprawdzalem...zreszta lcielame na niej z moja 80 przez rok) moze masz uszkodzona tasme od hdd ? sprawdzales podlaczyc tylko ta 60 jako master, bez twojej 40 ? Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Shantillas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...