::snoopy:: Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) Szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem na forum. Od niedawna mam Radeona i nie wiem jakie stery bedą najlepsze. Testowałem w Q3A catalysty 5.5, 5.6(podobno lepsze), i nawet podobno stare niezawodne (bo w forum tak pisało) 4.12 jednak wyniki są identyczne.Czt w Q3A nie pokaże tej różnicy? Więc jakie są najlepsze waszym zdaniem? Edytowane 1 Lipca 2005 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 ja na radku 9600pro używam od zawsze sterownika omegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 ok ale mógłbyś powiedzieć jaka wersja i podać link. Ech nic sie nikomu niechce : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 mogę wszystko wystarczy w gooogle wpisać sterowniki omega i masz ale spejalnie dla ciebie bingo http://www.nvision.pl/download.php?view.526 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 OK, ale czy te stery są lepsze od Catalystów bo nie chce mi sie sprawdzć samemu. Może jakieś różnice, testy? Sory, trochę morduję ale coż... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IdentifY Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Strona Omegi Tak jak pisze w ostatnim newsie, lada moment pojawią sie omegi oparte na Catalystach 5.6, które podobno faktycznie wymiatają. A co do Q3 to myślę, że trochę zbyt leciwa gra, żeby można było zobaczyć różnicę w sterownikach. Spróbuj FarCry, HL2, Doom 3 - myślę, że wtedy zobaczysz różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 pdam tylo że jak miałem sterowniki ctalyst to 3dmark 2005 u mnie nie ruszył a wgrałem omegi i wszystko śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ech nic sie nikomu niechce : ) A przede wszystkim Tobie... * www.google.pl + OMEGA Drivers = 779,000 wynikow * http://forum.purepc.pl/search.php + OMEGA Faktycznie malo wynikow, nie ma gdzie poczytać... Litości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 A przede wszystkim Tobie... * www.google.pl + OMEGA Drivers = 779,000 wynikow * 1514590[/snapback] OK, ale przepraszam, szukałem podobnego postu, nieznalazłem więc zakładam nowy tym bardziej że od niedawna mam tego Radeona i nie znam sie na sterownikach do niego więc myślałem że jest już ktoś obeznany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Prosze: * Catalysty: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...ghlite=catalyst * OMEGA: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...&highlite=omega * Porownanie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...&hl=zestawienie To ostatnie faktycznie jest troche stare, ale zawsze warto zajrzec... Ugh... Edytowane 25 Czerwca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 snoopy czy ty nie przesadzasz ja też podałem ci linka mało stery wszystkie są ok decyzja należy do ciebia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 snoopy czy ty nie przesadzasz ja też podałem ci linka mało stery wszystkie są ok decyzja należy do ciebia 1514686[/snapback] No dzięki dylus, stronka jest płatna... To tak na marginesie. No dobra nie męczcie się już, chodzi mi tylko o opinie, co lepsze czy warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 No to zrob tak: * usiadz przed komputerem * sciagnij jakies 5-6 setrownikow * zainstaluj kazdy * sprawdz jak dziala * zrob zestawienie * wrzuc na Tweaka Bedziesz wiedzial, pomozezs innym i bedzie gut... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Tak trzeba by zrobić. Tylko czym testować? Wydaje mi się że Quake3 coś jeszcze i jakiś 3DMark2001 wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 No dzięki dylus, stronka jest płatna... To tak na marginesie. No dobra nie męczcie się już, chodzi mi tylko o opinie, co lepsze czy warto. 1514693[/snapback] snoopy wystarczy trochę optymizmu a tak nawiasem to forum jest zaje fajne co nie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 A co ma forum do sterownikoow ? A co do testowania: * 3dmark 01/03/05 * Codecraetures * Quake 3 * Far Cry // Half Life // Doom 3 // Inny FPP Jak zrobisz to daj znac ;] Milej pracy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) snoopy wystarczy trochę optymizmu a tak nawiasem to forum jest zaje fajne co nie :razz: 1514701[/snapback] Lepszego forum niewidziałem i nie zamierzam szukać. <ok, cool> Jeszcze chciałem dodać co do testów. W jakich ustawieniach testować 3DMarkiem2001?? Chodzi mi o rozdzielczość i głębie koloru bo nie wiem jaki jest ogólny "standard". ----------------------------------------- Porobiłem takie małe testy, więcej nie trzeba było bo różnce widać gołym okiem: Catalyst 5.5 Omega 2.6.42 (based Catlyst 5.6) 3DMark2001se 6505 6328 1024x768x32 Quake 3 (800x600x32 full detale) 134 fps 142 fps ------------------------------------------ Pozostaję przy tych Omegach :D PS. Chciałem sobie w Q2 testa zrobić ale nie przekracza więcej niż 60FPS!!!(tyle samo co kiedyś na GF2mx) <_< Próbowałem manipulować Vsync ale nadal tak samo!! Aha i jeszcze jedno: Jaki jest OGÓLNY STANDARD testowania 3DMarkiem?Jakie ustawienia? Edytowane 1 Lipca 2005 przez ::snoopy:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Jaki jest OGÓLNY STANDARD testowania 3DMarkiem?Jakie ustawienia?ogólny standard to ustawienia standard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...