Dr@GuN Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 no więc takie pytanko , tylko mnie nie wyśmiejcie bo tego akurat nie wiem..... no więc jak mam kompa i na fsb 150 wstaje dopiero jak wcisne reset , jest to wina tego że jest za słabe napięcie , nie ?? no więc jak podniose sobie napięcie , to nie ma problemu o jakieś 0,1 to 2* więc chyba niewiele , jak prubuję zrobić fsb 133(prawidłowe) i mnożnik na 7 to komp sie wyłancza odrazu(mnożnik pod windowsem zmieniam, a fsb w biosie...) no więc pytanie : czy jak podnosę napięcie , a temperaturka bendzie w normie to proc wytrzyma czy są szanse że go zjaram ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Malo info. Jaki proc jaka plyta jaki zasilacz. Mnoznika na 7 na intelu nie zmienisz chyba ze masz confidentala w co watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 proc via samuel2 c3 800mhz(133x6)@900mhz(150x6) chodzi bez zwiech na 1,7v podczas gdy powinien mieć 1,65v temperaturka zależna od temp w pomieszczenu 25-32* płyta ecs p6vap-a+ kręci sie ładnie i mnożniekiem niby można w biosie operować , ale zablokowany narazie na procku...... :mur: zasilacz , jakiś od p4 wyjęty , 300w ale bardzo dobry chyba .... a tak właściwie to ja sie pytam o co innego , czy procka ogranicza tylko temperatura i napięcie ?? bo jak mogę sobie ustawić 2,1v i bendzie temperatura 40* to jest dobrze , tylko czy tym nie spale proca...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ogolnie to zasada jest taka ze to nie napiecie zabija procesor, tylko wysoka temperatura, wiec pilnuj jej i mozesz eksperymentowac z napieciem, w granicach zdrowego rozsadku of course... 2.1 to moze nie probuj ale mysle ze do 1.9 mozesz dojsc - choc nie jestem ekspertem, poczytaj dokladnie jak twoj proc znosi podnoszenie napiecia albo niech sie ktos konkretny wypowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 (edytowane) gdzieś była recka tych procków , ale trochę w innej wersji , tamte nie znoszą zawyżania napięcia maks dla nich było chyba 1.4v a ja mam inną wersję , podejżewam że wytrzyma - cpu-z macie coś o nim http://www.picgoo.com/uploads/11daa95a48.jpg jeszcze sie o coś zapytam , czy jak komp nie wstaje po podniesieniu fsb to po podniesieniu napięcia coś da ?? Edytowane 23 Czerwca 2005 przez Dr@GuN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 nie zawsze. Zalezy to od samego ukladu i jego podatnosci na oc gdyby tak bylo kupilbys p4 3.0 Dal mu napiecie 3.0 V (LOL) i zrobil z niegio 8 GHz przy extreme cooling.... Kazdy proc ma gorna granice podkrecalnosci. W ktorym miescu koncza sie mozliwosci twojego - musisz sprawdzic sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Jesli tam mial byc obrazek to go nie widac. Co do via c3 to chyba tam zabawy z mnoznikiem byly mozliwe z pod windows. Na tweaku cos czytalem ze problemy byly przy zmianie mnoznika spod win xp. Moze sproboj spod 98SE? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 mam win 2k , spod windowsa sie kręci mnożnik programem bodajże crystalcpu czy coś ... jak wezmę więcej niż 6,5 pod fsb 133 to już sie wiesza , więc trza by napięcie podnieść , bo temperaturka spox B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...