Skocz do zawartości
snorri

Laptopy +karta Graf.

Rekomendowane odpowiedzi

hej

no ja mam taki problem ze co nie czytam o jakims laptopie to nie mam zielonego pojecia co jego karta soba reprezentuje jesli chodzi o wydajnosc i mimo uslinych staran nie udalo mi sie znalezc nic takiego w necie. Jakby ktos mial takiego linka albo potrafil sam stworzyc takie zestawienie to bym byl ogromnie wdzieczny.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

no ja mam taki problem ze co nie czytam o jakims laptopie to nie mam zielonego pojecia co jego karta soba reprezentuje jesli chodzi o wydajnosc i mimo uslinych staran nie udalo mi sie znalezc nic takiego w necie. Jakby ktos mial takiego linka albo potrafil sam stworzyc takie zestawienie to bym byl ogromnie wdzieczny.

pozdro

1510012[/snapback]

nie wiem czy to wyjasni twoje problemy ale jakis czasm temu ktos na forum rzucil link z testami:

klik

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz ranking kart graficznych (laptopowych):

ATI Mobility Radeon 9200 = 6734

Nvidia Geforce Go 5200 = 6860

ATI Mobility Radeon X300 = 7080

Nvidia Geforce Go 6200 = 8875

Nvidia Geforce FX Go 5600 = 9173

ATI Mobility Radeon 9600 = 9255

Nvidia Geforce FX Go 5700 = 11550

ATI Mobility Radeon 9700 = 10580

ATI Mobility Radeon X600 = 11200

Nvidia Geforce Go 6600 = 13935

ATI Mobility Radeon X700 = 16730

ATI Mobility Radeon 9800 = 17940

ATI Mobility Radeon X800 = 19162

Nvidia Geforce Go 6800 = 19373

Nvidia Geforce Go 6800 ultra = 23858

"Do życia" są jeszcze ewentualnie takie karty jak ati 9000/9100 z własną pamięcią 64mb, ale wynik będzie poniżej tago wykresu.

Unikaj kart typu:uni chrome, sis, mirage, intel - poprostu innych niż te które podałem- musi być ati lub nvidia z własną pamięcią 64 mb jak chcesz coś osiągnąć na laptopie.

Mam nadzieję, że pomogłem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Asusach wystepuja jeszcze Radeon Mobile 9200 (32mb) ale to jest wersja 64bit - 4000pkt

w HP nowy najwydajniejszy z ukladow zintegrowanych - Intel 910GML - 3000pkt

Ale to i tak nie sa karty do grania, tylko ewentualnie krotkiego relaxu przy jakiejs starszej, mniej wymagajacej grze.

Jest jeszcze zintegrowana karta Intel Extreme Graphics 2 (bardzo popularny w tanich modelach laptopw) ale to juz zupelnie nie sluzy do grania (~1500pkt) no chyba ze jestes fanem np. Civilizacji czy pasjansa :)

Edytowane przez TeQuila SunRise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi