Skocz do zawartości
jediknight

Dobry 17" Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Na dniach będę kupował 17" LCD. Chcę aby był "do wszystkiego". Decydowałbym się raczej na high-end. Najważniejsze jest przyjemne wrażenie w obrazie, czyli soczyste kolory, dobra reprodukcja, ale panel ma także nie smużyć. Najlepiej żeby nie był na TN+, ale jeśli tylko kolory są bardzo dobre to ok. Co polecacie? Znalazłem jak dotąd takie modele:

Eizo L557

Fujitsu-Siemens P17-2

iiyama e431s-b3s (co to w ogóle jest?)

iiyama h431s-b

LG L1720P, L1740P, L1780U, L1780Q

Czy myślicie, że za tyle kasy lepiej już kupić 19" na S-IPS (dołożyć jakieś 200 zł)? Czy może lepiej postawić na highendową 17"?

I co sądzicie o 1780Q? Czy różnica pomiedzy tym a 20P/40P moze byc zauwazalna?

Licze na feedback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam problem z wyborem LCD.

Zdecydowałem się na matryce S-PVA i na dniach zamawiam P19-2 (http://sirius.pl/product.php?action=info&id=15323&sid=1), lub poczekam do jesieni na Samsunga 192P+.

Raczej nie polecałbym Ci matryc TN... szczególnie z czasem 25ms (jeżeli to ma być monitor do wszystkiego - to jak Ty chcesz na tym grać?), przecież to już przeżytek. Na twoim miejscu wybrałbym tego fujitsu-siemens.

Pozdrawiam.

Edytowane przez tmh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi