Skocz do zawartości
Master007

Czy Da Sie Jeszcze Cos Z Tego Zrobic

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Jakis czas temu kupiłem na allegro wyświetlacz 2x24 Podczas lutowania kapneło mi troszke cyny na płytke a ja głupi ją zerwałem zamiast uzyc odsysacza.......... ale cos 4 sciezki sie "wyrwały' lecz one biegna juz do samego wyswietlacza. Czy jezeli sa one zarwane (4 z bardzo duzej ilosci ) to powinien wyswietlacz dzialac??? oczywiscie zapewne bedzie brakowac jakiegos pola czy cus ale czy powinnien chociaz ruszyc?

Edytowane przez Master007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie ze nie ruszy.

zrob tak jak pisze Outlander albo kup specjalny lakier do naprawy sciezek i sproboj nim to naprawic.

pamietaj zeby dokladnie oczyscic sciezki z lakieru ochronnego bo inaczej zadna naprawa nic nie da B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj sam odpowiedzieć sobie na swoje pytanie.... biorąc za analogię samochód.. jeśli w samochodzi urwiesz 4 przewody czy zapali...?

i odpowiedzi są 2... zapali jesli to były pzrewody od keirunkowskazów... lub nie zapali jeśli to były przewody od cewki zapłonowej...

pozatym jaki problem w przylutowaniu tam drucikków zamiast ścieżek... skoro wiesz co to odsysacz.. to chyba lutownica nie jest Ci obcym narzędziem.. więc sobie poradzisz...

i jak można mieć wątpliwości czy zadziała... (po dolutowaniu kabelków).. przecież wyświetlaczowi to wszystko jedno czy ma połączenia za pomoca ścieżek czy za pomocą drucików... lutuj to i masz LCD jak nowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rób metodą profesjonalną ;)

1) Oczyścić kawałek ścieżki

2) Przykleić papierową taśmę tak żeby została tylko szczelinka grubości ścieżki

3) Malowac lakierem przewodzącym prąd

4) 1-3 powtórzyć dla wszystkich ścieżek

I masz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz jeszcze mneijszy propblem.. to jest przelotka miedziana.. wkałdaśż tam drucik i lutujesz,.. nie wizde prblemu.. pozatym druciki nie musisz lutować do ścieżek.. tlko tam gzdioe się te śceiżki kończą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z chceci bym ci oddał ale nie wiem czy bardziej go nie zwalilem :] cos podczas lutowania odeszło to kółeczko miedziane :] tzn 3 bo nie chcialo mi sie szukac lutownicy 40 to ziołem transformatorówke. moze zaraz zdjatka wrzuce jezeli znajde bakterie do aparatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi