Slawoj Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Jak zwiększyć powieszchnie radjatora do GeForca 2 MX400 Od dluzszego czasu tak mi sie przegrzewa że pare razy sie popazylem oczywiscie nie licząc tego ze po jakims czasie padają mi wszystkie gry. Podlonczylem wentylator z procka starego skubany chlodzi dobrze ze nawet radjator nie robi sie cieply ale niewiem dlaczego Większość gier zawiesza sie po okolo 5-10 min (mala moc zasilacza ??) Pomocy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Jak zwiększyć powieszchnie radjatora do GeForca 2 MX400 Od dluzszego czasu tak mi sie przegrzewa że pare razy sie popazylem oczywiscie nie licząc tego ze po jakims czasie padają mi wszystkie gry. Podlonczylem wentylator z procka starego skubany chlodzi dobrze ze nawet radjator nie robi sie cieply ale niewiem dlaczego Większość gier zawiesza sie po okolo 5-10 min (mala moc zasilacza ??) Pomocy ! 1510522[/snapback] Radiator pewnie jest OK, posmaruj od nowa pasta termo-przewodzaca radiator do pamieci od karty graf. a nastepnie odkurz wentylator oraz radiator, zmontuj wszystko i bedzie OK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 1. pamiętaj, że trzeba dbać o swoje wypowiedzi i pisać po polsku z interkpunkcją i ortografią. 2. podaj jaki masz sprzęt, czyli procek, płyta, zasilacz i dalsze podzespoły. 3. czy masz jakieś wentylatory w obudowie, które by wdmuchiwały zimne powietrze i wydmuchiwały nagrzane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawoj Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) To bedzie tak mam plyte glowną MSI K7N2delta series zasilacz diabli wiedzą jaki (mowie serio nic niema na nim okolo 220-260W ) Karta jak pisalem Ge force 2 MX 400 ale bez standardowego wentylatora co ciekawe od 2 lat dzialala dobrze bez wentylatora dopiero 5 miesięcy temu zaczela sie przgrzewac więc przymontowalem wkrętem do radiatora wentylator ze starego pentiuma 3 650 Mhz i dzialalo aż do 3 tygodni wstecz teraz temp. radiatora jest letnia a pada wszystko po 5 min jak odlanczam wentylator to dalej pada ale z przegrzania po 20-30 min .Paste wymienialem 2 razy w ciągu 3 dni i to samo. wentylator do obudowy niemam ale i obudowy lewego panela nie zakladam bo za czesto z dyskiem po ludziach chodze. Moze to byc wina okablowania zasilającego (strat mocy na nich , okablowanie ma juz 6 lat z górką) ? Procek AMD 2400+ ( na nim wentylator petagrama) 256 Ram Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Slawoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 moj kumpel tez ma GeForce 2 MX 400. ma go juz z 4lata. od jakiegos czasu jak tylko wlaczy gre w 3d to po chwili komp sie wiesza. poczatkowo wystepowalo to raz na jakis czas teraz natychmiast po wlaczeniu gry. tek jak w twoim przypadku karta nie jest goraca i stery sa ok. mysle ze twojej i na karcie kumpla padaja pamieci co moze byc przyczyna wieszania sie gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Moze to wina sterownikow? A co przegrzewania sie - mimo ze ejst to stary GF to jednak polecalbym zalozenie na niego jakiegos Wentylatora bo sam radiator moze niedawac rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 A oblookaj kondensatory na tej mobo czy nie spęczniały. Ja tak miałem na mobo i wieszaly mi się aplikacje albo gry po np. 10 min. Potem coraz częściej, także to może być wina kondensatorów. Możesz obadać też te na grafie. A co do samego jej chłodznia, to najlepiej założyć jakiś tani wentyl z radiatorkiem (np. w cooling.pl mieli takie po 20 zeta, co wchodzą na Gf2 - dobre, ładnie chłodzą, ale bywają głośne :) ) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 a czy 220-260 W nie jest za mało dla nForce2 i AXP2400+?? :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...