Skocz do zawartości
boxxx

Dziwny Reset

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znalazlem tu duzo postow na temat resetu kompa, niemniej jednak moj problem jest dosyc specyficzny. Moj komputer restartuje sie po jego pierwszym wlaczeniu do pradu. Po resecie dziala juz normalnie. Restart poprzedzony jest dziwnym miganiem monitora i na koniec przez 2 sek pokazuje sie ten slawny niebieski ekran. Moj system to win xp. Parametry jednostki: amd 2400+, 256 ddr ram, geforce 2 32mb. Nadmieniam, ze komp restartuje sie tylko jeden raz, bo wlaczeniu go do pradu. Nie spotkalem sie nigdy z czyms takim :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer czesto podlaczony jest do sieci. Mialem na mysli, ze restartuje sie jeden raz po jego zalaczeniu na przycisku power. I nie wiem, co masz na mysli piszac, bym odczekal, bo sa wahania napiecia - od ilu lat jestem elektronikiem, nie slyszalem o czyms takim. A problem jest bardzo nietypowy, bo nawet znajomi nie wiedza, o co chodzi :/ Zasilacz jest mocy 300W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz przypadkiem ozdób typu katoda???

Przy włączaniu są dość prądożerne...

Edit

Stawiam na zasiłkę (choć nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje)

Ale możesz poeksperymentować, co się dzieje jak poodłączasz po kolei sprzęt podpięty do PSU (CDRom DVD HDD GPU) może coś innego powoduje problem

Edytowane przez Mastiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś mialem podobny problem: gdy chcialem włączyć kompa (przyciskiem POWER) musiał go nacisnąć, po czym musiałem nacisnąć reset zeby coś widzieć na monitorze... akurat to była wina karty graficznej - coś nie współpracowała z płytą :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi