BadKENNY Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Wczoraj szlifowałem chyba z 3h i efekt kiepski :/ Pierwsze 1,5h robiłem wg instrukcji na forum...czyli tymi ósemkami. Ale to wogle nie dawało efektów :( Więc zaczołem kręcić radiator wokół własnej osi ( z tąd te "słoje") to troche pomogło ale jak widać nic nadzwyczajnego :( Miałem nadzieje na taką super błyszczącą powierzchnie jakimi się chwalicie tutaj czesto :( Tak jak np bloki wodne:) Papier jaki użyłęm to: 600 800 1000 1200 A może macie innego papieru użyć ?? Powiedźcie ile czasu szlifujecie na jednym arkuszu (np ile minut na 600 itd). A moze do uzyskania takiego "lusterczka" trzeba użyć pasty polerskiej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 nie widać zdjęcia :/ ale 1200 to jeszcze troche za mało na lusterko - popieść go troche 2000 albo 2500 najlepiej wodną, aż do zniknięcia głębszych rysek , a później filc+pasta polerska, najlepiej założony na wiertare, i jedziesz dopóki lusterka nie będziesz miał, albo to tego stopinia aż wyglad spodu Cie usatysfakcjonuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 1200 to stanowczo za grubo. Zeby miec gladki to min. 2000 a najlepiej 2500. Pasta do ci tylko lustro, wcale juz temperatury nie zmniejszy (albo nawet zwiekszy bo to kawalek dod. izolatora) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadKENNY Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ehhh w załączniku nie zadziałało...musiałem na serwer wrzucić. Mam mały problem....w Castoramie niemogłem znaleźść nic powyżej 1200 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Idź do sklepu, gdzie mają lakiery , szachle i inne rzeczy dla lakierników i blacharzy samochodowych. Tam bez problemu 2000 dostaniesz. Jakbyś mógł jeszcze jakąś monetę do spodu przyłożyć, to bardziej by było poglądowe to zdjęcie. na razie wygląda dość marniutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 IMNSHO to ja jak cokolwiek aluminiowego polerowałem to lepsze efekty uzyskiwałem nie przez kręcenie ósemek tylko poziome szlifowanie w jednym kierunku. Wyrpóbój - może tak będzie dla Ciebie lepiej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadKENNY Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 niech ktoś jeszcze powie ile czasu poświcał na jeden arkusz. Jeżeli będe szlifował takimi arkuszami: 600 800 1000 1200 1400 1600 1800 2000 2200 to musze uzyskać lustereczko ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 niech ktoś jeszcze powie ile czasu poświcał na jeden arkusz. Jeżeli będe szlifował takimi arkuszami: 600 800 1000 1200 1400 1600 1800 2000 2200 to musze uzyskać lustereczko ? :) 1511190[/snapback] Szlifuj: 400 800 1200 2500 I wypoleruj pastą polerską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak zaczniecie z grubego ziarna to są takie efekty jakie widać, spód jest porysowany. Ja tam polorowałem 2000->2500 i bardzo ładnie wyszło. Lustro bez zastosowania lakieru czy pasty polerskiej nie osiągniesz. To jest tylko papier ścierny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Biorąc na chłopski rozum to użycie pasty polerskiej tylko pogorszy temp. :) bo bedzie tylko warstwą pomiedzy radiatorem a pasta ktora pogorszy emisję ciepła. Może sie mylę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Biorąc na chłopski rozum to użycie pasty polerskiej tylko pogorszy temp. :) bo bedzie tylko warstwą pomiedzy radiatorem a pasta ktora pogorszy emisję ciepła. Może sie mylę... 1513558[/snapback] Nic nie pogorszy, bo zaswyczaj po jej uzyciu sie stosuje jakąś benzyne ekstrakcyjną albo aceton etc. A lustereczko będzie wręcz idealne... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon1964 Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Faktycznie 1200 to za mało conajmniej 2000. Ja swojego freezera 64 szlifowałem przy końcu 2000 i wyszło lustereczko. Sprawdzałem różne techniki i najlepsza w moim przypadku była ósemka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...