Xanagaz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 G70 już wypuszczone, R520 już przygotowuje sie do biegu. Na rynku rozgorzeje wojna cenowa kto da mniej. Mój temat będzie się odnosił do tego za ile, około za 1-2 miesiące dostaniemy karty z rodziny 6800 i X800. Każdy liczy na jakieś spadki cenowe i chyba sie nie zawiedzie. Teraz przejdźmy do sedna sprawy, jaką kartę do około 1200-1300 złotych, PCI-E, będzie sie najbardziej opłacało kupić, może lepiej poczekać na jakieś okrojone wersje R520 i G70? Pakować sie w X800XL lub 6800GT? Nie chcę żeby tutaj rozgorzała zagorzała (;) ) wojna dwóch zespołów "fanatyków". Chcę tutaj widzieć fakty, mity i plotki ;) Mile widziane testy i potrównania, obiecuję, że jak wyłonimy tutaj jakiegoś faworyta cena/wydajność w ww. segmencie cenowym to przeczytam tematy na Tweak.pl o tejże karcie, nie będę czytał wszystkich tematów o kartach, aby wybrać tą jedyną. Moim faworytem jest X800XL, jak Wy sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 G70 już wypuszczone, R520 już przygotowuje sie do biegu.czyli zakladamy kolo wrozek i wzajemnej adoracji...:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Sednem tematu nie mają być seanse wróżbiarskie tylko fakty :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Sednem tematu nie mają być seanse wróżbiarskie tylko fakty :]no to dawaj...jakie znasz fakty dot. r520, spec., cen, dostepnosci,wersji...podobnie z g70 - co wiesz na temat slabszych wersji, ich dostepnosci i cen...nadal uwazasz, ze nie chcesz sie bawic w wrozenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 To inaczej zadam pytanie. Czy, z ekonomicznego punktu widzenia, bardziej opłaca się kupowac teraz jakąś kartę w okolicach 1300zł,- czy lepiej poczekać na słabsze wersje ww. chipów licząc na to, że będą kosztować w granicach 1300zł,-? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 no to dawaj...jakie znasz fakty dot. r520, spec., cen, dostepnosci,wersji...podobnie z g70 - co wiesz na temat slabszych wersji, ich dostepnosci i cen...nadal uwazasz, ze nie chcesz sie bawic w wrozenie? 1510823[/snapback] zgadzam się z Tobą w 100% tacy kolesie co szukają dziury w całym mnie strasznie wnerwiają nikt jeszcze nie widział nowycvh kart na oczy- w realu a tu takie dewagacje jeśli ktoś szuka w świecie IT SUPER PROMOCJI, EXTRA OKAZJI itp. to pozostaje tylko kupno sprzętu, ktory wypadł z tira lub samemu go "pożyczyć" z tira :D takie osoby można porownać do kolesia co ma kasę na 15 letniego malucha a rozglądają sie za nowym VW Ceny sprzętu zawsze idą w dół gdy wchodzi nowy produkt, ale jakie będą znizki, kiedy nastąpią, tego nikt jeszcze nie wie. Paranoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Xanagaz -> bez sensu - to jak maja byc tylko fakty, to co, watek zostal stworzony po to, aby wrzucac tu linki do sklepow inetowych z aktualnymi cenami x800 i gf6800 ? idiotyzm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Spoko, luzik, z tymi uboższymi wersjami trochę się pospieszyłem, wrócimy do tematu za jakiś czas. Teraz kwestia ceny kart z serii 6800 i X800. Kiedy można będzie zaobserwować jakiś wymierny spadek ich ceny? To chyba da się w miare trafnie przewidzieć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Spoko, luzik, z tymi uboższymi wersjami trochę się pospieszyłem, wrócimy do tematu za jakiś czas. 1511081[/snapback] Dokładnie - myślę, że gdzieś tak koło grudnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 a mnie dreczy inna historia, wycofaja 9800 pro czy nie wycofaja :huh: bylo juz tak poprzednio i boje sie ze wycofaja 9800 tak jak zniknely no 9500, dobr karty za male pieniadze to by mogly byc. chcialbym zeby 9800 weszlo w miejsce 9600 pro :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 raczej wycofaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...