Skocz do zawartości
akslow

Pioneer 109xl Czy Nec Nd-3540a

Rekomendowane odpowiedzi

DVD-REC.PIONEER DVR-109XLA .R/RW +/- OEM 232.63 zł

LG DVD-REC LG (GSA-4163B) OEM CZARNY 195.45 zł

NEC DVD-REC NEC ND-3540 DL CZARNY BULK 193.36 zł

[ Ceny u mnie na wiosce ]

Pioneer jast droższy od LG/NEC'a o prawie 40zł a oferuje praktycznie to samo.

Czy warto dopłacić te 4 dychy IMO nie.

Ten wątek przeglądałeś? -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=105013&st=210

Generalnie więcej ludzi narzeka na NEC'a, albo głośno pracuje albo nie czyta tanich płytek. Negatywnych opinii o LG jest dużo mniej. Więc raczej się zastanawiaj Pioneer czy LG, a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Ja sam zamówiłem LG jutro odbiór, umówiłem się ze sprzedawcą, że jak nie będe zadowolony to zamienie na NEC'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup lg mam tego neca, jest [ciach!]iany pod względem czytania płytek. wcześniej miałem liteone nagrałem nią sporo płytek, które teraz nie chcą grać ;) na necu po prostu staje na np. 80% i nie chce skopiować dalej. dno

i żeby nie było że płytki były żle nagrane to one nie działają tylko na necu!! 5letni DVD czyta je super.

zastanawialeś się nad benqiem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka, zauważyłem, że masz DVR-109, ja też od kilku dni... nie widzi mi pewnych płyt DVD, postanowiłem od BIOSU zacząć, bo ten jest bodajże 1.17, ściągnąłem 1.55, uruchamiam i ... i pisze: "Available target not found" co to może oznaczać? Byłbym wdzięczny za opowiedź, gdyż laik ze mnie, że HO-HO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi