Aroo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Pragne kupić nagrywarkę. Co sądzicie o nagrywarce TDK CyClone 48x/24x/48x? Chętnie wysłucham opini na jej temat osób posiadających tą nagrywarkę. Czy może jednak zdecydować sie na Teac 40x lub LiteOn 48x? Czytałem posty na forum (ale zazwyczaj głosy zabierają osoby posiadajace Teac lub LiteOn, a co z posiadaczami TDK?) i dalej nie moge sie zdecydować co wybrać, ale skłaniam sie ku TDK :) Pomocy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Za dużo ci nie pomoge - powiem tylko, że kumpel ma CyClone'a 32x i nie ma z nim do tej pory najmniejszych kłopotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 smialo mozesz ją kupowac. sprzet jest pierwsza klasa. testowalem ja na wszystkie mozliwe sposoby i sie nie zawiodlem. A na dodatek wrraz z nagrywarką otrzymujesz niezlą paczuszkę. Ja osobiscie pozostalem na tym modelu, i raczej nie szybko przejdę na inny. Jednym slowem goraco polecam. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 A jak w tej nagrywarce z predkoscia nagrywania. Chodzi mi o 48x tryb. Wedlug mnie powinien on byc prawie taki sam jak 40X bo 48x jest nagrywany systemem CAV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aroo Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Dzięki za odpowiedzi:) Chyba kupię TDK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Dzięki za odpowiedzi:) Chyba kupię TDK :) na pewno sie nie zawiedziesz. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 ja mam 32X, jak narazie 0 problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 smialo mozesz ją kupowac. sprzet jest pierwsza klasa. testowalem ja na wszystkie mozliwe sposoby i sie nie zawiodlem. A na dodatek wrraz z nagrywarką otrzymujesz niezlą paczuszkę. Ja osobiscie pozostalem na tym modelu, i raczej nie szybko przejdę na inny. Jednym slowem goraco polecam. 8) A kto produkował Twoje TDK? znaczy jaki ma FW? Bo jak LiteOn to mozesz flaszowac do 52. I gratis zapis CDRW x24. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Jak sie zdecydujesz na TDK to dostaniesz chyba nawet gwarancje na 2 latka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Hejka nagrywara jest git w pudełku 2 czyste płyty płyta z programami min. nero marker 2 lata gwarancji masz test na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 imho - jedyny minus to halas :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja bym wziął coś tańszego, bo TDk są chyba za drogie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja bym wziął coś tańszego, bo TDk są chyba za drogie :) Bo płacisz tylko za markę! TDK od dawna nie produkuje nagrywarek. Cały sprzęt kupuje od tanich producentów i zleca zmianę panelu czołowego na swój. Akurat od modelu 48 wzwyż, TDK to na 90% LiteOn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JFCyClOp Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Nie, TDK rullez, moi poprzednicy mają racje, ja mam TDK CyClone 24/10/40 bo potrzebowałem szybko nagrywarki i wiedzialem ze nieprędko ą zmienie. Qpiłem i od tej pory nie mam z nią problemoof, pudełeczko eleganckie, gwarancja, Nero 5.5(stary bo stary model nagrywarki) i 2 płytki, 1 CD-R, 2 CD-RW :) jednym slowem wypasik 8) 8) Co do tego Lite-On'a to nie slyszalem o czyms takim :< ale coz, sa tutaj ludzie madrzejsi ode mnie :P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Nie, TDK rullez, moi poprzednicy mają racje, ja mam TDK CyClone 24/10/40 bo potrzebowałem szybko nagrywarki i wiedzialem ze nieprędko ą zmienie. Przykro mia, ale to co pisałem to prawda. TDK nie produkuje nagrywarek! Poniżej parę linków o najnowszych modelach LiteOn-a firmowanych przez TDK. Konkretnie chodzi o flasza "z powrotem" na liteona - TDK po prostu nie wypuszcza nowych f/w albo robi to z dużym opóźnieniem. http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t...ght=tdk+cyclone http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t...ght=tdk+cyclone http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t...ght=tdk+cyclone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja bym wziął coś tańszego, bo TDk są chyba za drogie :) Bo płacisz tylko za markę! TDK od dawna nie produkuje nagrywarek. Cały sprzęt kupuje od tanich producentów i zleca zmianę panelu czołowego na swój. Akurat od modelu 48 wzwyż, TDK to na 90% LiteOn. a dlaczego passat jest drozszy i lepszy od octavi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 a dlaczego passat jest drozszy i lepszy od octavi ? Bo składają go Niemcy w Niemczech uzywając Niemieckich narzęczi, a Octawie składają Czesi w Czechach używając Czeskich narzędzi? Ale napędy TDK są produkowane w tej samej fabryce! Prszez tych samych ludzi. Tylko dostają inne f/w i inny panel czołowy. Ale reszta to to samo. I FYI f/w TDK jest gorsze od oryginału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 a dlaczego passat jest drozszy i lepszy od octavi ? Bo składają go Niemcy w Niemczech uzywając Niemieckich narzęczi, a Octawie składają Czesi w Czechach używając Czeskich narzędzi? Ale napędy TDK są produkowane w tej samej fabryce! Prszez tych samych ludzi. Tylko dostają inne f/w i inny panel czołowy. Ale reszta to to samo. I FYI f/w TDK jest gorsze od oryginału. a tu pomylka skoda to vw, a czemu oktavia tansza ? - gorsze normy, tansze czesci, lecz sa nadal produkowane przez tego samego producenta; passat jest drozszy ale tez jest zbudowany z wyzszej jakosci komponentow.... ta sama bajeczka przy tdk i abicie/asusie produkowanego przez ecs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Jaka pomyłka? chcesz powuiedziec ze skode składaja w tej samej fabryce co passata? A mnie się wydawalo ze sa 2 rozne fabryki jedna w czechach jedna w niemczech i jedna w hiszpanii (seat). A nagrywarki to 1 linia technologiczna i te same komponenty. Jezeli juz to dla TDK gorsze. Bo TDK kupuje zawsze najtansze :-) (vide sprawa badziewnej serii Sanyo). Aha - a z brandingu to ja chce prace pisac :-). No ale za 10 minut wyjezdzam, wiec odłóżmy dyskusje do poniedziałku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 To i tak 2 inne fabryki. A nagrywarki to 1 linia technologiczna i te same komponenty. Jezeli juz to dla TDK gorsze. Bo TDK kupuje zawsze najtansze :-) (vide sprawa badziewnej serii Sanyo).zgadza sie roznie fabryki, ale juz te same normy (volkswagena), wiesz z tego co mowisz to abit czy asus to taki sam syf jak ecs bo produkowane w tej samej fabryce; (niepamietam czy to byl abit czy asus); dalsza klotnia niema sensu, jedyna mozliwoscia udowodnienia racji to wycieczka do fabryki i sprawdzenia tasmociagau ;) , a poki co zyje w przekonaniu ze tdk jest robione z lepszych czesci 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Korzystając z okazji. Co sądzicie o nowym Lite-On LTR-52246S BOX (x52/x24/x52) , wart swojej ceny czy nie !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja mam zamiar w krotce kupic sobie nagrywarke LiteOn'a LTR-52246S. Mysle ze za cene 400 zl (brutto) nic lepszego nie dostanie sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatI Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 TEAC jest najleeeepszy ;) A LiteON jest na optyce Teaca!!! TDK zdecydowanie nie polecam!!! :;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 TEAC jest najleeeepszy ;) A LiteON jest na optyce Teaca!!! TDK zdecydowanie nie polecam!!! :;) a miales tdk ze niepolecasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Ja mam zamiar w krotce kupic sobie nagrywarke LiteOn'a LTR-52246S. Mysle ze za cene 400 zl (brutto) nic lepszego nie dostanie sie.Powinienem tego Lite-On`a mieć w poniedziałek :) wiec jak go dostane to zaraz napisze jak chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 no tak, a mnie doszly sluchy ze TDK bazuje na czesciach plextora. ale nie wazne, ogolnie podsumowujac rozgorzala tu dyskusje, nalezy stwierdzic iz TDK nalezy do udanych produktow. Estetyczne wykonanie, 2 lata gwarancji, no i gadzety oferowane mowia w koncu cos za siebie. a jakos nagrywania tez stoi na bardzo wysokim poziomie. tym bardziej ze cena produktu spadla i wacha sie na poziomie 390 zl. (inter es pomoze bydgoszcz). ogolnie jeszcze raz powtarzam produkt wart polecenia. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aroo Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Mam już tą nagrywarke TDK, ale zastanawia mnie to że jak wyjezdza tacka, to pod koniec jej predkosc maleje i wyjezdza wolniej??? Czy to normalne dla TDK? Powiedzcie bo jak coś nie tak to bedzie wymiana:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Chyba normalne też mam coś takiego we wszystkich liteonach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Mam już tą nagrywarke TDK, ale zastanawia mnie to że jak wyjezdza tacka, to pod koniec jej predkosc maleje i wyjezdza wolniej??? Czy to normalne dla TDK? Powiedzcie bo jak coś nie tak to bedzie wymiana:) ale masz problema, a co do pytania to jasne że norma mój cyclone też tak ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 wiesz z tego co mowisz to abit czy asus to taki sam syf jak ecs bo produkowane w tej samej fabryce; (niepamietam czy to byl abit czy asus) Tak dla sprostowania, to Asus korzysta z usług ECS jako wykonawcy. Na razie była tylko współpraca próbna teraz dopiero na pełną skalę - ale to będą te TANIE płyty (nowa linia produktów). Płyty asusa produkowane przez ECS były naprawde kiepskiej jakości (poszukaj na forum - to był jeden model, o ile pamiętam pod AMD). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...