lio_lio Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 po co rozbierać molexa? IMO lepiej kupić wtyczke molex (typu męskiego) razem z pinami, "przytwierdzić" kabelki do pinów i normalnie wpiąć to do molexa (żeńskiego - tego z zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 po co rozbierać molexa? IMO lepiej kupić wtyczke molex (typu męskiego) razem z pinami, "przytwierdzić" kabelki do pinów i normalnie wpiąć to do molexa (żeńskiego - tego z zasilacza) 1524301[/snapback] Dobre rozwiązanie. Dziekuję za podpowiedzi i prosze abyście pisali jeszcze więcej jak podłączac diody. Aha nie mam zamiaru podświetlać sobie moleksa ale wyprowadzić diody na przedni panel. POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Ja zrobiłem tak: najpierw dałem rezystor (320 Ohm) później diode prostowniczą i 3 diody świecące połączone szeregowo (+-+-+-) i podłączyłem do tej końcówki co sie FDD podpina. Danie 4 diod powoduje że świecą one słabo, 3 to opcja optymalna. By swoje dzieło przetestować proponuje użyć zasilacza AT. Jak ktoś mieszka w Warszawie to polecam bazar Wolumen - taniutko. Rezystor to wydatek chyba z 1 gr, dioda zwykła (nie ultra jasna) ok 50 gr, dioda prostownicza 50 gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Sorry, że odkopuje temat, ale mam taką jedną nie jasność, która mnie dręczy cały czas podczas czytania tego tematu - '"przytwierdzić" kabelki do pinów ' - jakie kabelki? o.O Masz na myśli te druciki, które wychodzą z diody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 chodzi mi o przewód (np. dwużyłowy), łączący diodę z (w tym przypadku) męskim molexem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 A to czyli trzeba jeszcze lutować diode z przewodem a potem przewód z molexem... A jak ten przewód wygląda mianowicie? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 to są zwykłe kabelki Zapytaj w elektronicznym o najzwyklejszy przewód dwużyłowy (dwie żyły = dwa kabelki) i zobaczysz jak to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...