Skocz do zawartości
P@weł m

Instalacja Diody(diód)

Rekomendowane odpowiedzi

po co rozbierać molexa?

IMO lepiej kupić wtyczke molex (typu męskiego) razem z pinami, "przytwierdzić" kabelki do pinów i normalnie wpiąć to do molexa (żeńskiego - tego z zasilacza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co rozbierać molexa?

IMO lepiej kupić wtyczke molex (typu męskiego) razem z pinami, "przytwierdzić" kabelki do pinów i normalnie wpiąć to do molexa (żeńskiego - tego z zasilacza)

1524301[/snapback]

Dobre rozwiązanie. Dziekuję za podpowiedzi i prosze abyście pisali jeszcze więcej jak podłączac diody. Aha nie mam zamiaru podświetlać sobie moleksa ale wyprowadzić diody na przedni panel. POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobiłem tak: najpierw dałem rezystor (320 Ohm) później diode prostowniczą i 3 diody świecące połączone szeregowo (+-+-+-) i podłączyłem do tej końcówki co sie FDD podpina.

Danie 4 diod powoduje że świecą one słabo, 3 to opcja optymalna.

By swoje dzieło przetestować proponuje użyć zasilacza AT.

Jak ktoś mieszka w Warszawie to polecam bazar Wolumen - taniutko.

Rezystor to wydatek chyba z 1 gr, dioda zwykła (nie ultra jasna) ok 50 gr, dioda prostownicza 50 gr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, że odkopuje temat, ale mam taką jedną nie jasność, która mnie dręczy cały czas podczas czytania tego tematu - '"przytwierdzić" kabelki do pinów ' - jakie kabelki? o.O Masz na myśli te druciki, które wychodzą z diody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi