Skocz do zawartości
ziomek

Jaki Odtwarzacz Mp3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Christ, ale farmazony wypisujecie:>

Jak komus nie zalezy na jakosci dzwieku, to kupuje no-name za 100 zeta i jest zadowolony. Ale dla niektorych jakosc dzwieku ma fundamenatlne znaczenie! Ja kupilem ostatnio iRivera 899 1 GB (wytargowalem za 750 + 3 akumulatorki gratis) i jestem z niego bardzo zadowolony. Zaczalem na nowo odkrywac utwory, ktore juz przeciez znalem. Sluchawki sennheisera w zestawie wymiataja po prostu (nie sadzilem, ze pchelki moga miec takie basy). Odtwarzacz gra idealnie, do tego posiada swietny dyktafon z funkcjami SAD i ASG. NIE MA PORWNANIA z jakims no-name (nawet creative muvo gra zauwazalnie gorzej na tych samych sluchawkach). Grobel pisze, zeby testowac przy tych samych ustawieniach equ - fajnie tylko, ze no-name nie maja zazwyczaj mozliwosci regulacji equ, a bez tego jak bez reki.

Zastanawialem sie na tymi dwoma playerami:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13868

http://www.iaudio.pl/products.php?id=6&sub=1

Chcialem napisac wiecej, ale czas mi sie konczy:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchawki sennheisera w zestawie wymiataja po prostu (nie sadzilem, ze pchelki moga miec takie basy)

Sorki za OT ale jakie to konkretnie słuchawki? Pytam, ponieważ kupiłem sobie do Muvo Slim, Sennheiesery MX 500 i one grają wprost koszmarnie (no może przesadziłem, ale mają za dużo wysokich tonów - jak na przykład jest jakiś ostry wokal czy coś to aż skrzeczy czasami) jak dla mnie i nie mają basu praktycznie. Słuchałem na nich jakiś czas, a jak kiedyś wróciłem do oryginalnych słuchawek z Creative'a to sobie uświadomiłem, że oszukiwałem samego siebie mówiąc, że te nowe słuchawki ładne grają. :mur: Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty wiesz co, nie wiem jaki to jest model:> (Na sluchawkach nie pisze, a opakowanie zostawilem w Polsce.) Ale graja wysmienicie:> Na forum iRivera masa ludzi narzeka na MX500, podobno graja gorzej niz 400 i w ogole sa do pupy. Wiem tylko, ze te moje to na pewno sie sa MX500, poniewaz ludzie z forum iRivera dokupywali je osobno (i potem zalowali:>), a ja swoje mialem w zestawie z playerem;] I powiem szczerze, ze sa to najlepsze pchelki jakie mialem do tej pory. Graja lepiej od tych, co dodaja w zestawie do muvo, chociaz sa nieco mniej wygodne (te od muvo lepiej mi w uszach lezaly) ale moze to kwestia przyzwyczajenia. W kazdym razie maja i basy i soprany, a ja nie zaluje kasy wydanej na player.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sobie właśnie zakupiłem sennheisery mx 400... nie kupiłem 500tek bo nie chce trafić na wadliwą wersję a ponieważ kupowałem u irivera (nie ma na allegro) to nie moge miec gwarancji ze to bedzie z dobrej serii :/ poza tmy wyjezdzam na urlop na 2 tygodnie i potrzebowałem na szybko dobrych słuchawek.

jak dostane to porównam je do standardowych od creative'a ;) kumpel mówi ze jedwabista różnica jest...

aha mój odtwarzacz to creative muvo tx 512mb, wczesniej mialem n200 128mb co jest smieszna pojemnoscia ;) zavader widze ze masz n200 512mb, mi tam szkoda bylo kasy doplacac za ciut mniejsze rozmiary i wagę a wejścia line-in ani radia tak bardzo nie potrzebuję...

za jakiś rok się pewno targnę na jakiegoś irivera 1gb we flashu i lepsze sluchawki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo creative - kumpel swego czasu handlował takimi, okazja na zarobienie już się skończyła, teraz tylko przyjmuje reklamacje :/ podobno sypią się i tyle. Przyznaje, że nie wiem jak brzmią wynalazki za 600-1000zl. Posiadam playera firmy "mp3 256mb" i musze przyznać, że przy jakichkolwiek innych słuchawkach niż te co są dołączane dźwięk jest lepszy. Wyglądają tandetnie i niektórym się rozpadają (mi nie, rower itp). Weźcie pod uwagę fakt, że sporo mp3 które zgrywacie z neta i tak są już kiepskiej jakości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Creative to gowno a nie mp3 :-| Shit braciak mial i sprzedal bo tez sie sypal.

Ja polecam malo popularna w Polsce firme odtwarzaczy mp3 iAudio (merc w odt mp3) Mialem ich prawie wszystkie juz odtwarzacze (sprowadzalem z UK)

Wypas jest iAudio 4 wersje 1GB mialem za 980zl :)

Mialem tez iAudio m3 (hdd 40GB, 1900zl) ale nie poreczne to :? wole flash.

Teraz sie przymierzam zeby kupic w UK iAudio 5

Dobre tez sa Iriver :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre tez sa Iriver  :)

Najlepsze sa B)

iAudio kopiuje produkty iRivera, ale uczen jeszcze nie przegonil mistrza:> Sam mialem dosc powazny dylemat, pomiedzy iAudio G3, a iRiverem ifp799/ifp899, ale po dokladnym obejrzeniu obydwu w sklepie oraz wnikliwej analizie funkcji, wybralem iRivera i jestem bardzo zadowolony:> (Teraz wlasnie go sobie slucham, hehehe;])

EDIT:

Jak trzyma sie w rece iRivera, to sprawia on wrazenie solidnego, a jak trzymalem iAudio G3 to balem sie, ze go rozgniote:>

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT:

Jak trzyma sie w rece iRivera, to sprawia on wrazenie solidnego, a jak trzymalem iAudio G3 to balem sie, ze go rozgniote:>

1531109[/snapback]

Wedlug mnie iAudio lepszy :) Irivera tez posiadalem ale nie ten model :)

G3 sie tylko tak wydaje nie rozleci sie :) Jeszcze sie nie zdarzyło a troche tego mialem w reku :razz:

W każdym badz razie polecam bardzo iAudio i Iriver. Inne jakies takie 'szajsowe' sa.

I jak ktos mówi ze nie widzi roznicy miedzy odt z allegro za 150-200zl a tymi lepszych firm typu irver,iaudio to albo ma chu** sluchawki albo jest gluchy :lol:

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

my girl kupila sobie nonameowy odtwarzacz z pendrive 1 gb na allegro za 379 zl i jest COOL - to ta wersja na podzespolach samsunga

Moze nie gra bardzo glosno ale jak wrzucimy mp3 min 192 kbit to gra bardzo ladnie

Ma mozliwosc zmiany firmware, jakis equalizer z gotowymi ustawieniami, radio ale niestety slabe, calosc sprawia solidne wrazenie obudowa z takim czarnym pogumowanym z zewnatrz plastikiem, no i zawsze mozna na nim przeniesc jakis film czy obraz plyty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zamierzam kupic odtwarzacz mp3 z pamiecia 256MB i mam na ten cel 200zł i mam pytanko jakiej firmy odtwarzacz najlepiej kupic zeby byl dobrej jakosci dźwięk ?? może jakieś linki do ciekawych odtwarzaczy ?? i co powiecie o tym 1511180[/snapback]

bron boze nie kupuj tego z-cyber... dzwiek strasznie rozjechany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego creative to wedlug ciebie gowno? to, ze komus znajomemu sie zj.bal to nie znaczy, ze wszystkie sa zle! ja jestem ze swojego zadowolony

1539987[/snapback]

Sluchaj mialem tego sporo i przedawalem tez, poniewasz sprowadzalem z UK.

Zreszta to moje zdanie, nie kazdy musi sie z nim zgadzac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem swego czasu MX500 i powiem ze byly bedesciarskie pchelki - naprawde bez porownania do innych. A sporo testowalem roznych... Wiec nie wiem czemu sie czepiacie ;] ?

1528210[/snapback]

Wrócę dopiero teraz do tematu, gdyż nad morzem byłem. Może faktycznie jak ktoś pisał były jakieś złe serie MXów 500 albo co, gdyż te słuchawki grają stanowczo za ostro (przynajmniej moje - podchodziłem do nich wiele razy i muzyki słuchać się zbytnio nie da...). Faktycznie, że jak podbijemy mocno bas to to ostre brzmienie znika, ale wysokie tony są zdeka przytłumione i grają strasznie "głucho" te słuchawki wtedy, więc to sensu nie ma. Teraz to żałuję, że nie wziąłem innych, bo skończyło się na tym że wróciłem do oryginałów od Creativa'a i zmarnowałem 100zł :( jak już pisałem (może nie mają takich czystych sopranów, ale nie bolą uszy od nich przynajmniej i ładnie przenoszą całe pasmo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi