maDcell Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Troche noobek jestem jesli chodzi o te sprawy bo nigdy czegos takiego nie potrzebowalem, (montowac coolerki, radiatorki) wiec teraz nie wiem :oops: Jakby ktos mogl podac w ktorych miejscach sie zaklada na przyklad na karcie graficznej radiator, albo domonrtowac lepszy wiatrak na procka itp. to bylbym bardzo wdzieczny bo przymierzam sie do czegos takiego :) (zalozenie radiatora i wiatraka). Bardzo dziekuje za ewentualna pomoc :) ps. prosilbym bym o raczej lopatologiczne wyjasnienie, bo jak juz wspominalem jestem beginner :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Pustymi słowami trudno wytłumaczyć. Na karcie graficznej koło chipsetu powinieneś mieć 2 do 4 otworów na np. plastikowe kołki - jedyne co musisz zrobić to je tam wcisnąć (te kołki w te otwory). Sam zresztą nie widziałem bardzo dużej ilości kart graficznych ze zdjętym chłodzeniem, zakładam, że nie na każdej wszystko zakłada się w 100% tak samo. Jeżeli chodzi o CPU to było by miło gdybyś przynajmniej Socket podał :lol: Np. Socket 939, Socket A, Socket 775. Jak nie wiesz jaki masz to podaj typ twojego procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasiela Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zakłada się tak żeby niczego nie zepsuć 1511331[/snapback] :blink: Ale ty jesteś mądry . :mur: . Jak masz pisać takie rzeczy to daj sobie spokój . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Jeżeli ma się zamiar, zrobić chłodzenie karty graf. np.: z radiatora od CPU, to potrzebne będą wkręty, lub długie śruby z nakrętkami + gumowe podkładki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 zakladasxz jak umiesz byleby dmuchal w strone radiatora. mozesz go przykleic, przykrecic, przywiazac, postawic na czyms stabilnym byleby dmuchal i nic mu sie nie dziala jak sie obudowe przestawi lekko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maDcell Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 ok moj konfig (zapomnailem podac): AMD Athlon 1200MHz (jadro Thunderbird) socket A 256 SDRAM Infineon HIS Excalibur Radeon 9600 Pro 256 MB mobo ECS K7S5A Zasilacz Codegen 300W :D ale w najblizszych dniach wymieniam go wiec spoko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 @maDcell To co Ty tu jeszcze chcesz chłodzić? Myślę, że wystarczy Ci to co masz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maDcell Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 chce krecic pamieci na karcie grafiki, a boje sie, ze sie przegrzeje. GPU na karcie podnioslem o 110MHz, a pamiec o 10MHz :P takze bylo: 400/300(600) a jest 510/310(620) no wiec chyb a przyda mi sie w tej sytuacji lepsze chlodzenie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 dotknij palcem i sam stwierdz czy przyda sie lepsze chlodzenie. my nie wrozki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maDcell Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 hehe no wlasnie sie grzeje mocno dosyc... sprawdzam co jakis czas i troche sie robi cieply, wiec trzeba pomyslec o jakims chlodzeniu. a jakbym chcial zalozyc radiatory to jak to zrobic? (na karcie grafiki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 @maDcell Jak chcesz założyć radiatory na pamiątki to kupujesz albo gotowe, i one mają taśmę termoprzewodzącą pod spodem, dzięki której trzymają się na kostce, albo bierzesz jakiś stary radiator, tniesz go na kawałki, a po drugiej stronie przyklejasz termoprzewodzącą, dwustronną taśmę i przylepiasz później do kostki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...