Skocz do zawartości
maDcell

Jak Zakładać Wiatraczki, Radiatory Etc.?

Rekomendowane odpowiedzi

Troche noobek jestem jesli chodzi o te sprawy bo nigdy czegos takiego nie potrzebowalem, (montowac coolerki, radiatorki) wiec teraz nie wiem :oops:

Jakby ktos mogl podac w ktorych miejscach sie zaklada na przyklad na karcie graficznej radiator, albo domonrtowac lepszy wiatrak na procka itp. to bylbym bardzo wdzieczny bo przymierzam sie do czegos takiego :) (zalozenie radiatora i wiatraka).

Bardzo dziekuje za ewentualna pomoc :)

ps. prosilbym bym o raczej lopatologiczne wyjasnienie, bo jak juz wspominalem jestem beginner :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Pustymi słowami trudno wytłumaczyć. Na karcie graficznej koło chipsetu powinieneś mieć 2 do 4 otworów na np. plastikowe kołki - jedyne co musisz zrobić to je tam wcisnąć (te kołki w te otwory). Sam zresztą nie widziałem bardzo dużej ilości kart graficznych ze zdjętym chłodzeniem, zakładam, że nie na każdej wszystko zakłada się w 100% tak samo. Jeżeli chodzi o CPU to było by miło gdybyś przynajmniej Socket podał :lol: Np. Socket 939, Socket A, Socket 775. Jak nie wiesz jaki masz to podaj typ twojego procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maDcell

Jak chcesz założyć radiatory na pamiątki to kupujesz albo gotowe, i one mają taśmę termoprzewodzącą pod spodem, dzięki której trzymają się na kostce, albo bierzesz jakiś stary radiator, tniesz go na kawałki, a po drugiej stronie przyklejasz termoprzewodzącą, dwustronną taśmę i przylepiasz później do kostki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi