Skocz do zawartości
WooDzu

Gf 4 Mx 440se O/c

Rekomendowane odpowiedzi

WooDzu na pamięciach nie mam żadnych radiatorków. Mam zrobione tak od spodu podmontowałem wentyl 40x40mm jest trochę większy niż standardowy radiator więc jest trochę wysunięty w stronę pamięci i przez to nawiewa na nie a na górze położyłem wentyl 80x80 od starego zasilacza i wszystko chłodne obydwa wentyle podłączone na 5v.

Będę miał czas to zapodam fotki.

Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam wentyl 60x60 na kostki, ale nie daje on tyle ile bym chcial, dlatego chce jeszcze znalez te plytki miedziane, przykleje je na pamieci i chlodzenie powinno byc jeszcze wydajniejsze, przynajmniej tak mi sie wydaje, narazie to wiem, ze wiecej z pamieci juz nie wyciagne, a po takim zabiegu moze cos sie bedzie dalo, jak tylko je znajde to monujem, tylko przeszukalem cala hate i kicha :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym forum jest przeciez link:

http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html

Mozesz wymienic bios, ale nie wiem czy to takie potrzebne, powinno sie go wymieniac, wtedy, gdy cos z karta jest nie tak, gdzy zle pracuje a nie do podkrecania, ale skoro juz sie uparles to czekam na relacje, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwroc uwage !!! ze to bios na chipa NV17, sprawdziles czy taki wlasnie masz??? bo moj to NV18, sprawdzic to mozna np. w RivaTunerze

EDIT: jeszcze dodam ze przed zmiana warto przeczytac: http://pcarena.pl/a-66.html

Edytowane przez WooDzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem tez co to "pp" ale to moze byc jakas podwersja sterownika, a A3 (u mnie A2) to jedna z funkcji karty, moze wypowiedzieli by sie tutaj bardziej doswiadczeniu na ten temat :huh:

EDIT: aha, skoro juz jestesmy przy Riva Tunerze, to masz u siebie aktywną opcje "Graphics processor configuration" ?

chodzi mi o to co jest opisane >>> TUTAJ <<< Bo u mnie jest nieaktywna, pomimo tego ze wybralem wlasciwy rodzaj karty (sprawdzalem rowniez na innych rodzajach i to samo). Tak sie zastanawiam czy to czasem nie przez ta wymiane biosa

Edytowane przez WooDzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam aktywnej. A co do biosu to nie będę wgrywał nowego postanowiłem aktualny zgrać na dysk co już zrobiłem :P i zmodyfikuje go w NVidia BIOS Editor a i mam pytanie jak w tym NVidia BIOS Editor wgrać logo pełnoekranowe które by się wyświetlało podczas bootu wiem że w zakładce General

edit:

masz też tak że jak zmienisz język na polski to nadal wszystko jest po angielsku?

Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.....mam problem....mianowicie...ciesze sie z uzytkowania GF4 440 MX 128bit 128 ram od jakiegos czasu, ale podczas pracy co jakis czas obraz znika z monitora i robi sie czarny lub najpierw go przycina i dopiero za chwile robi sie czarny....i pozniej na jakies 30 minut spokoj...czy jest to wina karty? czy moze czegos innego??...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi