kuruś Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) WooDzu na pamięciach nie mam żadnych radiatorków. Mam zrobione tak od spodu podmontowałem wentyl 40x40mm jest trochę większy niż standardowy radiator więc jest trochę wysunięty w stronę pamięci i przez to nawiewa na nie a na górze położyłem wentyl 80x80 od starego zasilacza i wszystko chłodne obydwa wentyle podłączone na 5v. Będę miał czas to zapodam fotki. Edytowane 3 Lipca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Tez mam wentyl 60x60 na kostki, ale nie daje on tyle ile bym chcial, dlatego chce jeszcze znalez te plytki miedziane, przykleje je na pamieci i chlodzenie powinno byc jeszcze wydajniejsze, przynajmniej tak mi sie wydaje, narazie to wiem, ze wiecej z pamieci juz nie wyciagne, a po takim zabiegu moze cos sie bedzie dalo, jak tylko je znajde to monujem, tylko przeszukalem cala hate i kicha :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 A wgrywałeś jakiś nowy bios?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Tak ale dawno, teraz nawet nowy bios niewiem czy wogóle mi pomoze, a ty wgrywales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Właśnie nie bo nie mogę znaleźć nigdzie biosa, podaj mi linki jak możesz. Edytowane 7 Lipca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 na tym forum jest przeciez link: http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html Mozesz wymienic bios, ale nie wiem czy to takie potrzebne, powinno sie go wymieniac, wtedy, gdy cos z karta jest nie tak, gdzy zle pracuje a nie do podkrecania, ale skoro juz sie uparles to czekam na relacje, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_kce Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 wyluzuj ja zalozylem chlodzenie z 4 ti i wentylator 80x 80 mm i po podkreceniu na sempro 2.2 mam ponad 8000 pkt w 3dmark 01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ściągnołem ten bios 4.17.20.69.pp (MX440SE) mam nadzieję że będzie pasował ale jeszcze się zastanawiam czy jest sens go wgrywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) zwroc uwage !!! ze to bios na chipa NV17, sprawdziles czy taki wlasnie masz??? bo moj to NV18, sprawdzic to mozna np. w RivaTunerze EDIT: jeszcze dodam ze przed zmiana warto przeczytac: http://pcarena.pl/a-66.html Edytowane 4 Lipca 2005 przez WooDzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) gdzie to w RivaTunerze jest? aha i co oznacza to pp? edit: juz mam 64-bit NV17 (A3) with 64mb DDR memory i tu dochodzi jakieś (A3) Edytowane 4 Lipca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WooDzu Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) niewiem tez co to "pp" ale to moze byc jakas podwersja sterownika, a A3 (u mnie A2) to jedna z funkcji karty, moze wypowiedzieli by sie tutaj bardziej doswiadczeniu na ten temat :huh: EDIT: aha, skoro juz jestesmy przy Riva Tunerze, to masz u siebie aktywną opcje "Graphics processor configuration" ? chodzi mi o to co jest opisane >>> TUTAJ <<< Bo u mnie jest nieaktywna, pomimo tego ze wybralem wlasciwy rodzaj karty (sprawdzalem rowniez na innych rodzajach i to samo). Tak sie zastanawiam czy to czasem nie przez ta wymiane biosa Edytowane 4 Lipca 2005 przez WooDzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Nie mam aktywnej. A co do biosu to nie będę wgrywał nowego postanowiłem aktualny zgrać na dysk co już zrobiłem :P i zmodyfikuje go w NVidia BIOS Editor a i mam pytanie jak w tym NVidia BIOS Editor wgrać logo pełnoekranowe które by się wyświetlało podczas bootu wiem że w zakładce General edit: masz też tak że jak zmienisz język na polski to nadal wszystko jest po angielsku? Edytowane 4 Lipca 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pishmak Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam.....mam problem....mianowicie...ciesze sie z uzytkowania GF4 440 MX 128bit 128 ram od jakiegos czasu, ale podczas pracy co jakis czas obraz znika z monitora i robi sie czarny lub najpierw go przycina i dopiero za chwile robi sie czarny....i pozniej na jakies 30 minut spokoj...czy jest to wina karty? czy moze czegos innego??... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Sam kiedyś tak miałem że monitor mi gasł ale wgrałem nowego biosa do płyty głównej format c i pomogło. Napisz jaką masz płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pishmak Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Plyte mam ECS K7S5A z Amibiosem....a formata raobie minimum raz na 2 tygodnie...to niewiem...a moze wina pamieci?(256 SDRAM)??....ja niemam pojecia ...moze wy wiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Zmień stery od grafiki na 45.23. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...