flash Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Witam. Platforma to P4 HT i mam kłopot z firefoxem.Na drugiej windzie SP1 nie mam takiego kłopotu a mianowicie - załaczam firefoksa i po chwili pojawiają się dwa procesy firefoksa - wtedy zaczyna przeglądarka wisieć.Wystarczy ze ustawię koligację tak aby "lisa" obsługiwał jeden wirtualny procesor i wszystko działa jak nalezy.Co zrobić w takiej sytuacji - słyszałem kiedyś o programie który na stałe ustawia przypisanie procesorów aplikacji ale nia pamiętam co to było.Pozatym nie powinno tak być przecież. Czyli krótko mówiąc pomaga wyłączenie jednego z dwóch procesorów (HT) dla firefoksa i chodzi - inaczej wisi... dzieki za ew. pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj12 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 imagecfg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Znalazłem THG Task Assigment Manager - niezłe narzędzie.Nie wiem jednak dlaczego muszę się uciekać do kombinowania - czyzby lisek nie radził sobie z HT - a moze raczej mój sprzęt powoduje taki konflikt.W kazdym razie działa teraz ok. Drugim programem z ktorym jest to samo jest czytnik newsów Dialog - jak ma 2 procesory to się zawiesza a jak tylko jeden chodzi super.I to wszystko ONLY na SP2 na jedynce smiga az miło. dziwne ale prawdziwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...