Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Nie wiedzialem, ze na tweaku jest az tylu burakow a moze antyfanow cda? lubia jezdzic po nim dla samej zasady. Jak ja czegos nie kupuje bo mi sie nie podoba to nie mieszam tego z blotem. Ale widac lubia ludzie sie w ten sposob dowartosciowac. A jak nie kupujecie tego czasopisma, to skad mozecie wiedziec ze jest do [gluteus maximus]? ile recenzja zajmuje i co w niej jest? 1523881[/snapback] ...no jak to skad. NA smietniku albo makulaturze znajduja albo u mlodszego brata albo u kolegio lamera, co jest tak glupi, ze CDA kupuje, wiec oni ze wstretem biora je w rece... :)))) [jakby ktos nie czail bazy, to tak wlasnie wyglada poczatek listu typowego antyfana "nie czytam waszego badziewnego pisemka ale znalazlem na smietniku jeden numer, przejrzalem i... [i tu masa bluzgow, zwanych dla niepoznaki krytyka :)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Nie wiedzialem, ze na tweaku jest az tylu burakow a moze antyfanow cda? lubia jezdzic po nim dla samej zasady. Jak ja czegos nie kupuje bo mi sie nie podoba to nie mieszam tego z blotem. Ale widac lubia ludzie sie w ten sposob dowartosciowac. A jak nie kupujecie tego czasopisma, to skad mozecie wiedziec ze jest do [gluteus maximus]? ile recenzja zajmuje i co w niej jest? 1523881[/snapback] bardzo dobrze powiedziane a ja teraz dopowiem i się zapieni :D - mieszają z błotem, bo nie potrafią się pogodzić, że gorsze upadło, a lepsze zostało B) :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Smuggler, nie wiem czy zauwazyles ale potwierdzasz nasze zdanie o CDA. >>>W czym problem? Nie przybykem tu by was nawaraca na wiare w CDA - a tylko sprostowac kilka niescislosci i ew. sprostowac najwieksze a powszechnie uwazane za fakty brednie. Graczy w Polsce jest ok. 3 mln, CDA kupuje co miesiac ok. 100.000 (a czyta jakies 300.000), naprawde nie bede sie szarpal zeby namowic kolejnych 5-10 ludzi do zakupu. Wiekszosc (zaznaczam, nie wszyscy) ludzi tutaj nie uwaza CDA za pismo wysokich lotow i stad powstal rumor. >>>Wasza wola, mnie nic do tego i wcale sie takich holdow nie domagam. jak mowilem - chcialem tylko sprostowac brednie o "niemieckim kapitale" i "nielegalnym wydaniu Fallouta", tudziez pokazac ze teoria "CDA wykosila Ambitne Pisma, bo dalo CDki" jest mooocnym uproszczeniem. A przy okazji wylalo sie troche zalow o pamietne czasy KULTOWYCH czasopism, na ktorych sie wychowalismy. >>>Ja sie moge uzalac, ze w TV nie ma juz Bolka i Lolka, na ktorym sie wychowalem - ale co to zmieni? Polacy uwielbiaja narzekac dla narzekania... I wiesz co ? Po poziomie wypowidzi niektorych (chodzi o ogol problemow na forum)naprawde mozna sie domyslec ktorzy na jakich pismach i w jakich czasach poznawali tajniki komputerow. >>>A wiesz co ja ci powiem? Glupota/chamstwo/agresja itd. wystepuje w popuklacji rowno. Sam fakt, ze ktos czytal np. Gamblera nie daje mu patentu ani na grzecznosc ani na wiedze ani na nic. Tak samo gosc, ktory NIE czytal owego pisma z zalozenia debilem itd. dla mnie jest. Ja nie oceniam ludzi po tym co czytali, a tylko po tym, co mowia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Czepiacie się obrazków itp. - przecież to rzeczywiście działa i uderza do czytelnika, zapominacie o jednym fakcie - teraz JEST CO POKAZAĆ - bo co niby mieli pokazywać np. w 1995 roku? Pikseloze z Doom-a na całą strone A4? 1523865[/snapback] A ja tu przytocze ciekawa dyskusje na priv z jednym z forumowiczow. Zarzucil mi, ze nie stosuje quote, przez co moj tekst wyglada NIEESTETYCZNIE. Skontrowalem, ze nie forma sie liczy, a TRESC. On na to, ze tresc - trescia, ale moje posty czyta sie CIEZKO i nie zachecaja tym samym do leORT: ORT: ORT: ktury. I wiecie co - MIAL ABSOLUTNA RACJE. W pelni sie z nim zgadzam. A jak ktos mi zarzuci, ze w CDA to kolorki i screeny - to niech sobie jeszcze raz przeczyta te streszczona wymiane zdan. Tresc jest wazna - ale nawet najladniejsza tresc kiepsko podana nie wyglada najlepiej - to tak jakby kawior serwowac na gazecie, rozscielonej na brudnym stole. Kawiar nadal pozostaje kawiorem ale chyba lepiej smakowalby na porcelanowym talerzu, postawionym na ladnie zastawionym stole, z plonacymi swieciami, prawda :). I my wlasnie tak robimy - tresc jest istotna ale wyglad tez. I dopiero razem tworza spojna calosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Po poziomie wypowiEdzi niektorych (chodzi o ogol problemow na forum) naprawde mozna sie domyslec ktorzy na jakich pismach i w jakich czasach poznawali tajniki komputerow. >>>A wiesz co ja ci powiem?(...)Ja nie oceniam ludzi po tym co czytali, a tylko po tym, co mowia. 1523904[/snapback] Czytaj dokladniej. Rowniez nie oceniam ludzi w taki sposob jaki mi zarzucasz. Edytowane 1 Lipca 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) mieszają z błotem, bo nie potrafią się pogodzić, że gorsze upadło, a lepsze I to ich kole w oczy CDA zostalo, a ich super/ekstra/cool/wypasione/debesciarskie/najlepsze pisma na swiecie padly. Tylko, dlaczego padly? CDA wynajelo ruska mafie i ich sprzatnela :P CDA jest dla szczeniakow? a kiedys SS (czytalem pare nr.), Gamblery (czytalem jeden nr. nie wpadl w moje gusta, mieszam go teraz z blotem?) kto czytal? 30latkowie i wiecej? :lol: Edytowane 1 Lipca 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Po prostu wiedza w wielu dziedzinach nie pozwala ocenić ich inaczej niż na poziomie przeciętnego, 15 letniego gracza. >>>Bo wlasnie do mniej wiecej takiego odbiorcy byly pisane. No i właśnie my cały czas o tym mówimy. Nie podchodzą nam te teksty, bo nie jesteśmy PRZECIĘTNYMI pietnastokatkami. Wiec po co ta wielka obrona CDA na tym forum. Nie podchodzi nam i już. >>>A nie wpadles na to, ze jak miales 10 lat mniej to widziales swiat inaczej? Uwierz, ze ci o 10 lat mlodsi tez tak to przezywaja i tez za 10 lat beda marudzic, ze "wtedy, jak bylo CDA, to byly czasy, to byly teksty, a nie to, co teraz". Tak bylo zawsze. Nie wpadłem. Biore dzisiaj stare numery CDA i jesteście o wiele gorsi niż kilka lat temu. Wystarczy porównać teksty i szate graficzną, w którą wtedy nie powiekszaliście sztucznie objetości pisma. Zresztą wiekszość czytelników CDA to przeważnie małolaty, nastolatkowie, >>>To grzech? Jestesmy pismem dla graczy, a kto zwykle w Polsce gra? Lol! No przecież cały czas mówimy o tym, ze pismo CDA jest dla dzieciakow, bo taki styl reprezentuje. >>>Przepraszam, a ty kto? 30-latek? 80-latek? Jestesmy pismem dla graczy, prosze ja ciebie, na tyle wyluzowanych by sie nie przejmowac tym, ze maja 12 czy 37 lat. A co do poziomu - na pewno nie jestesmy almanachem literackim, to moge zagwarantowac. Jestesmy masowym pismem dla masowego mlodego odbiorcy, a nie sztukmistrzami slowa i artystami recenzji. W czym problem? Chcesz dobrej literatury? Czytaj Szekspira i Dostojewskiego. No wiec sie pytam, jak jesteście pisem dla MASOWEGO PRZECIETNEGO ODBIORCY W WIEKU OKOŁO 15 LAT, to po co bronisz pisma w naszych oczach, osob, które nie należą do ww grupy? Poprostu wymagamy wiecej od tekstów zawartych w pismach i jeśli te nam sie nie podobaja - krytykujemy. Styl czyli wszystko, sztuczne wypełnianie stron obrazkami, zapowiedzi, ktore mozna zmieścić w małym newsie, na ktore sie poswieca 2 strony, styl pisania itp itd. >>>Konkrety, panie, konkrety. Pokaz mi tekst, ktory mamy na 2 strony - i ktory jestes w stanie skrocic do malego newsa, nie gubiac zawartych w nim faktow. A najlepiej dokonaj tej sztuki. I wtedy pogadamy. Zapowiedź POP3 ( i nie chodzi mi o ten serwer pocztowy). Tekst mieści sie w okienku 13x3,5 cm w tym jeden mały screen. Po co wiecej, jak te moża zamieścić już przy recenzji. A do tego, aby to sie zmieściło w takim małym prostokącie zajmującym ledwo 10% jeden strony został użyty genialny wynalazkek o nazwie "zmiana wielkości czcionki". Czcionka nie jest mała, da się ją przeczytać bez problemu i nie jest tak duża jak w CDA, gdzie mam wrażenie że również pełni role podobną do dużych screenów i bzdurnych obrazków, czyli sztucznego wypełniania miejsca" Prince of Persia 3:Kindred Blades - taką nazwę bedzie nosiła kolejna część przygód Prince'a, jeszcze mroczniejsza, jeszcze piekniejsza, no i w ogole w każdym aspekcie lepsza. Przynajmniej według zapewnień twórców. Bohater wraca z Kaileeną do rodzinnego Bobilonu, miasto jednak nie przyjmuje go z otwartymi ramionami. Ląduje w więzieniu, z którego z którego jednak wydostaje sie za pomocą piasków czasu i swej dziewoi. Problem w tym, że Prince powoli zaczyna przypominać produkt "2w1" - kontrole nad nim zaczyna przejmować Dark Prince. Przełoży się to oczywiście na mechanizmy rządzące grą - w określonych momentach książe przybierze mroczniejszą formę, w której bedzie poczynał sobie z przeciwnikami w jeszcze bardziej brutalny sposób. Zwłaszcza, że oprócz miecza bedzie miał do dyspozycji łańcuch, idealny do np. przyciągania do siebie oponenta. Pojawi się też możliwość sprzątania wroga jednym ciosem, pod warunkiem, że podejdzie sie go cichaczem (namiastka stealth). Nie zabraknie oczywiście sztandarowego pomysłu serii, czyli manipulacji czasem. Trzeciego Księcia dostaną posiadacze wszystkich current-genów i PC. Premiera w listopadzieTekst Kosa A że zwykle grają w polsce małolaty i nastolatkowie xD Leże >>>Nie no, ja wiem ze glownie graja emeryci ale sciemniam. No i dlaczego (znów przytoczę przykład PSX-E) do PSX-Extreme piszą bardziej bogatsze (w sensie intelektualnym) listy, i tam nikt nie bluzga, że NEO padło przez PSX-E albo coś takiego? Czemu nie ma nalotu antyfanów na wszystkich forach i dlaczego czy to osoby na forum PSX-E, czy kupujące, czy grające w gry, które tam opisują, są w wieku ponad małoletni i nastoletni? Nierzadko są to osoby dwudziesto-paroletnie? Przecież w Polsce grają głownie małolaty i nastolatkowie 0_o i przecież wiekszość listów, to jakies denne wypociny antyfanów. To jak to jest 0_o >>>Stary, jestem gotow w CDA publikowac tylko listy ludzi powyzej 20-tki, zadem problem, tylko kwestia selekcji. Beda same powazne i madre listy. A z badan naukowych wynika, ze graczy w - w Polsce - wieku powyzej 20 lat jest jakies 20%. Pozostale 80% to ci z przedzialu 10-20. No ale pewnie naukowcy sie myla, bo nie czytali PSX Extereme, glupki. W USA sredni wiek gracza to... 37 (!!!) lat. Ale my jesesmy w Polsce, jakbys nie wiedzial. Powiem Ci taką nowinke... czas biegnie! Ludzie sie starzeją, czyli gracze się starzeją. Stany mają średni wiek gracza 37 lat, bo dłużej tam są dostepne takie rzeczy jak konsole czy PC do grania. Ale Polska sie rozwija i jak już powiedziałem, gracz sie starzeje. To ze jesteśmy w Polsce nie znaczy, ze zawsze średnia wieku wiekszości graczy bedzie wynosic 15 lat. Wg mnie już sie to zmieniło i to znacznie. Pozatym Twoim przykładem pokazałeś, ze wrzucasz do jednego wora i 10 i 20 latków. Wg mnie już 18 latek czesto ma zapotrzebowanie na bardziej rozwiniety tekst z wiekszą głebią merytoryczną. A wg Was tekst dla 10 latka jest tak samo dobry jak dla 18-20 latka. I pozniej sie dziwicie, ze są głosy takie jak w tym topicu. A podejrzewam, ze ludzie wypowiadający sie tu nie mają po 40 lat, tylko są w podobnym wieku co ja, czyli okolo 19 lat. A co do odpowiadania na listy. Nie wpadłes na to, ze dawanie mądrych listów ipodejmowanie w nich dyskusji, a nie jak już pozostawianie bez komentarza skłania innych do refleksji? Wątpie, aby PSX-E odwalało taką hipokryzje poprzez wybieranie listów ok, a odrzucanie tych które ich krytykują. Wystarczy wejść na ich forum i zobaczyć, ze wypowiedzi forumowiczów są na tym samym poziomie co wypowiedzi listowne Taki smugg, wujek cieta riposta, a nie potrafi quote użyć? >>>Nie chce mu sie. Taki wredny jest. Kopiuje sobie tekst pod Notepada i tam pisze, a potem wklejam. Tak przywykl i tak bedzie robil. Taki arogancki jest. Ale rozumiem, ze jak brak argumentow to zawsze mozna sie czepic, ze np. ktos jest rudy albo zezowaty albo nie potrafi quote uzyc. W razie czego - nie uzywam polskich liter w dyskusjach forumowych. A niby taki wygadany jestem! Wstyd!!! Do polskich liter sie nie dowalam bo to normalka, ale nie używanie quote utrudnia czytanie, bo nie wiadomo co jest wypowiedzią, co cytatem a co komentarzem. Lenistwo i myslenie tylko o wlasnej wygodzie nie jest dobrą cechą. Jak rozmawiasz z innymi i chcesz, aby wymiana argumentów była klarowna i przejrzysta to wypadałoby quote użyć, bo to żadna filozofia. Może właśnie przez takie podejscie do innych jest coraz wiecej Twoich Ant-fanów ? :unsure: 1523778[/snapback] Edytowane 1 Lipca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 >>>I znow wracamy do kwestii tego dla kogo jest tekst. Siedzisz na fachowym forum, to oczywiste jest, ze jeste bardziej zaawansowany niz typowy odbiorca. I tym samym tekst wydaje ci sie zbyt malo szczegolowy. Ale pamietaj, ze Typowy Czytelnik nie oczekuje az takiej porcji szczegolow jak ty. ... >>>Bo nie piszemy tekstow dla overclockerow, tylko kolesi, ktorzy doszli do wniosku, ze trzeba im nowej karty i patrza, ktora ma lepsze parametry. 1523774[/snapback] Gdybyście jednak podali te parametry, chyba nic złego by się nie stało... Ten, kto wie o co chodzi skorzysta z takich informacji, a ten kto nie wie - nie skorzysta. Choć moglibyście nawet wyjaśnić co to jest czas dostępu i nauczylibyście czegoś swoich czytelników. :) BTW. Nie skomentowałeś jeszcze zgubienia tabelki z wynikami w teście zestawów chłodzących. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 >>>A wiesz co ja ci powiem?(...)Ja nie oceniam ludzi po tym co czytali, a tylko po tym, co mowia. 1523904[/snapback] Czytaj dokladniej. Rowniez nie oceniam ludzi w taki sposob jaki mi zarzucasz. 1523922[/snapback] Czytaj jeszcze dokladniej. Ja nie mowie, ze TY tak ocenaisz, a ze JA tak nie oceniam, co wcale nie implikuje tezy, ze TY tak robisz. proste, nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Dlaczego ciagle są te teksty o śmietnikach. To juz jest nudne. Wymyslcie coś innego. W AR ciagle to samo, smietniki, antyfani, znaleźli CDA, "gazeta", wytykanie błedów ortograficznych itp itd.. AR to nic innego jak co miesieczna powtórka z rozrywki poprostu w innym wydaniu (nawet dobór słów sie zbytnio nie różni) A.. i śmieszy mnie taka rzecz, ze ogromna wieksząść osób, które tak zaciekle bronią CDA, ze super, ze inne pisma padły bo były be, gorsze, slabsze... nie czytały, nie miały styczności z tamtymi gazetami a ich pierwszą gazetą, z która zaczeli stopien ewolucji o nazwie "czytanie prasy o grach" zaczeli wlasnie od CDA. Dziwna przypadłość, nie? Edytowane 1 Lipca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Dlaczego ciagle są te teksty o śmietnikach. To juz jest nudne. Wymyslcie coś innego. W AR ciagle to samo, smietniki, antyfani, znaleźli CDA, "gazeta", wytykanie błedów ortograficznych itp itd.. AR to nic innego jak co miesieczna powtórka z rozrywki poprostu w innym wydaniu (nawet dobór słów sie zbytnio nie różni) Antyfani sami tak mowia: znalezli na smietniu, od kolegi pozyczyli itp. A.. i śmieszy mnie taka rzecz, ze ogromna wieksząść osób, które tak zaciekle bronią CDA, ze super, ze inne pisma padły bo były be, gorsze, slabsze... nie czytały, nie miały styczności z tamtymi gazetami a ich pierwszą gazetą, z która zaczeli stopien ewolucji o nazwie "czytanie prasy o grach" zaczeli wlasnie od CDA. Dziwna przypadłość, nie? 1523956[/snapback] No dobra ale tamte pisma padly, pora o tym zapomniec, zdejmij zalobe i ciesz sie zyciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Dlaczego ciagle są te teksty o śmietnikach. To juz jest nudne. Wymyslcie coś innego. W AR ciagle to samo, smietniki, antyfani, znaleźli CDA, "gazeta", wytykanie błedów ortograficznych itp itd.. AR to nic innego jak co miesieczna powtórka z rozrywki poprostu w innym wydaniu (nawet dobór słów sie zbytnio nie różni) >>>To napisz odmienny list - widzisz, wszyscy marudza na poziom listow, tylko nikomu nie chce sie napisac listu. Typowe, prawda? A owe smietniki itd. to taki nasz lokalny folklor, dosc czesty, owszem , ale tylko w rubryce Ludzie & ludziska w AR, a nie w calym AR, wiec prosze nie generalizowac tutaj. A.. i śmieszy mnie taka rzecz, ze ogromna wieksząść osób, które tak zaciekle bronią CDA, ze super, ze inne pisma padły bo były be, gorsze, slabsze... nie czytały, nie miały styczności z tamtymi gazetami a ich pierwszą gazetą, z która zaczeli stopien ewolucji o nazwie "czytanie prasy o grach" zaczeli wlasnie od CDA. Dziwna przypadłość, nie? >>>Nie. To chyba normalne. Natomiast dosc dziwne jest to, ze wiekszosc krytykow nigdy konkretnie CDA nie przeczytalo (ew. przeczytalo ale w np. 1999 r) ale krytykuja poziom, oprawe itd. Do dzis mi jeszcze niektorzy zarzucaja, ze na tych 200 (!) stronach to mamy jakies glupie porady jak zmienaic tapety itd. Rece ciut opadaja... BTW: to ty cos miowiles o tekscie na 2 strony, ktore mozna by w malym newsie strescic, prawda? No to czekam az to zrobisz. Zabij mnie tym, na co czekasz? Edytowane 1 Lipca 2005 przez Smuggler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Antyfani sami tak mowia: znalezli na smietniu, od kolegi pozyczyli itp. No dobra ale tamte pisma padly, pora o tym zapomniec, zdejmij zalobe i ciesz sie zyciem. 1523964[/snapback] Tych antyfanów było kilka i pewnie niezłe debile to musiały być, aby szukać coś po śmietnikach, albo w ogole napisąć coś takiego. No ale przez ile miecha można ciagle to samo wałkować, ciagle ten sam wątek, nie ma AR czy "schwytane w sieci". by to sie nie przewaliło. Nie lepiej ignorować takie głosy siegajace dna, a podjąc sie krytyki rzeczowej i popartej argumentami, albo w ogole zająć sie czymś porzytecznym, wałkować topici słaniajace do refleksji, a nie ciagle to samo? Każdy AR to festiwal walki z antyfanami, a to przynosi tylko skutek taki, ze... jeszcze wiecej jest antyfanow i jeszcze wiecej listów. Błedne koło. Ktoś musi je przerwać, a łatwiej jest to zrobić stronie skladajacej sie z jednej osoby, niż zmusic do tego setki czy tysiace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) >>>Nie. To chyba normalne. Natomiast dosc dziwne jest to, ze wiekszosc krytykow nigdy konkretnie CDA nie przeczytalo (ew. przeczytalo ale w np. 1999 r) ale krytykuja poziom, oprawe itd. Do dzis mi jeszcze niektorzy zarzucaja, ze na tych 200 (!) stronach to mamy jakies glupie porady jak zmienaic tapety itd. Rece ciut opadaja... BTW: to ty cos miowiles o tekscie na 2 strony, ktore mozna by w malym newsie strescic, prawda? No to czekam az to zrobisz. Zabij mnie tym, na co czekasz? 1523972[/snapback] Nawet nie zdajesz sobie ile mam numerów CDA i które przeczytałem bardzo dokładnie. I jest to z przestrzeni dobrych kilku lat. Mam nieodparte wrażenie, ze jest gorzej. Zaczołem kiedyś kupować CDA i było niezłe, listy w AR jakie sensowne, teksty rzetelne, mniej screenów, albo mniejsze zbedne obrazki, potem sie zaczeły jakieś zmiany, w AR ciagle to samo itp itd, wieksza czcionka tekstów, wiecej screenów no i dalej masz już cała historie w tym topicu. :) A tekst (news) juz napisałem, jest wyżej 0_o Edytowane 1 Lipca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Nawet nie zdajesz sobie ile mam numerów CDA i które przeczytałem bardzo dokładnie. I jest to z przestrzeni dobrych kilku lat. Mam nieodparte wrażenie, ze jest gorzej. Zaczołem kiedyś kupować CDA i było niezłe, listy w AR jakie sensowne, teksty rzetelne, mniej screenów, albo mniejsze zbedne obrazki, potem sie zaczeły jakieś zmiany, w AR ciagle to samo itp itd, wieksza czcionka tekstów, wiecej screenów no i dalej masz już cała historie w tym topicu. :) A tekst (news) juz napisałem, jest wyżej 0_o 1523989[/snapback] >>>Sorki ale to nie jest ciekawy list, bo opiera sie na negacji i postulowaniu. ja tez moge powiedziec "dosc gledzenia o bezrobociu, trzeba cos zrobic, nie moze tak byc, by tyle osob w Polsce nie mialo pracy, bla bla bla". To szlachetne gadanie ale zero w tym tresci. Ty mi nie pisz o czym mamy pisac, ty mi napisz taki list, zebym go od razu wydrukowal, bo bedzie fajny i ciekawy. A wtedy ludzie beda dyskutowac o nim, a nie o antyfanach. ...to co z tym streszczenim tych 2 stron w newsiku? No, stary, slowko sie rzeklo, kobylka u plota... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) >>>Sorki ale to nie jest ciekawy list, bo opiera sie na negacji i postulowaniu. ja tez moge powiedziec "dosc gledzenia o bezrobociu, trzeba cos zrobic, nie moze tak byc, by tyle osob w Polsce nie mialo pracy, bla bla bla". To szlachetne gadanie ale zero w tym tresci. Ty mi nie pisz o czym mamy pisac, ty mi napisz taki list, zebym go od razu wydrukowal, bo bedzie fajny i ciekawy. A wtedy ludzie beda dyskutowac o nim, a nie o antyfanach. ...to co z tym streszczenim tych 2 stron w newsiku? No, stary, slowko sie rzeklo, kobylka u plota... 1524001[/snapback] Zróbcie jeden list "przygłup numeru" i jeden "list miesiąca" ( z jakąś nagrodą), to napisze taki list, aby nie trafic do tego pierwszego. Do pierwszego dawajcie oszołomów pokroju tych, którzy znaleźli CDA na smietniku itp i to wszystko z dodupistycznych listó na dany numer. Skupcie sie na lepszych listach, a żeby takie byly pisane, najpierw musi nastapic zmiana w ar, poruszyc jakies tematy, pokazcie, ze jak ktos sie postara, to moze cos na tym zyskać (przecież biedni nie jesteście, na jakąs mała nagrode co miecha Was stać), a to zmusi ludzi aby ruszyli glowa i swoje wywody zaczeli pisaać. Chyba latwiej jak zacznie zmieniać jedna strona skladajaca sie z jednej osoby niż zmusic drugą strone do zmiany, gdy druga strona skalda sie z kilku tysiecy osob. Jak nie bedzie zmian, to nadal beda albo listy skrajnie glupie, albo skrajnie wazeliniarskie. I nie segregujcie dziewczyn. Po co? Poprostu dajcie podpis "Madzia" czy jakoś inaczej jak tam sie dziewoia zwie. Takie moje zdanie. Pewnie se myslisz "co on mi bedzie mowił co mam robić". Nie musisz sie z tym zgadzać. Ja daje poprostu propozycje, jak po tych kilku latach czytania, chcialbym aby CDA wygladało, albo przynajmniej AR. Edytowane 1 Lipca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojtas21 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) >CDA nie jest pismem dla dzieci, szczegolnie 10-letnich, jest raczej dla gimnazjalistow/licealistow. Tym samym pewna golizna niczym zlym nie jest. Staramy sie wplywac na tworcow reklam, by zbytnio nie przesadzali (zobacz jak wiele reklam jest ocenzurowanych - to wskutek naszych naciskow) ale jak swiat swiatem gola [gluteus maximus] w pismie dla facetow ma racje bytu :). Dla 10-latkow to raczej Cybermycha jest.Dziwnie to zabrzmi, ale nie wiesz kto kupuje Twoje czasopismo (...) tak popatrzyłem jak stoje w kolejce w sklepie -dzieci przeglądają gazetky ( w tym cda) a najczęściej po przejżeniu zakupują takowe , gdy chodze po osiedlu to patrze co dzieciaki (10-12 lat) czytają. Najczęściej oglądają obrazki w CDA ponieważ nie czają tekstu -_- blaah.... oglądaja obrazki w całej gazecie, czyli też zdjątka z gołymi dupęcjami. Edytowane 1 Lipca 2005 przez vojtas21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Zróbcie jeden list przygłup numeru i jeden list miesiąca ( z jakąś nagrodą), to napisze taki list, aby nie trafic do tego pierwszego. >>>Aha, czyli "dajcie cos, to mzoe napisze"? I ty zarzuczasz nam konwersje? Ja pieprze listy pisane z mysla "napisze cos zeby bylo fajnie, to moze dostane nagrode". WOle glupie ale szczere i bezinteresowne. Poza tym mowisz tak, zeby sie wylgac z pisania. Bo jak cos damy to powiesz "eeee, jakbyscie dali KARTE GRAFICZNA jako nagrode to moze"... Do pierwszego dawajcie oszołomów pokroju tych, którzy znaleźli list na smietniku i to wszystko na dany numer. Skupcie sie na lepszych listach, a żeby takie byly pisane, najpierw musi nastapic zmiana w ar, poruszyc jakies tematy, pokazcie, ze jak ktos sie postara, to moze cos na tym zyskać (przecież biedni nie jesteście, na jakąs mała nagrode co miecha Was stać), >>>Stac ale nie bede nagradzal listow, bo wtedy wszyscy beda pisac tak jak ten nagrodzony. a to zmusi ludzi aby ruszyli glowa i swoje wywody zaczeli pisać. Chyba latwiej jak zacznie zmieniać jedna strona skladajaca sie z jednej osoby niż zmusic drugą strone do zmiany, gdy druga strona skalda sie z kilku tysiecy osob. Jak nie bedzie zmian, to nadal beda albo listy skrajnie glupie, albo skrajnie wazeliniarskie. >>>Pokaz mi a AR listy skrajnie wazeliniarskie. I skrajnie glupie poza dzialem "Panopticum". I nie segregujcie dziewczyn. Po co? Poprostu dajcie podpis "Madzia" czy jakoś inaczej jak tam sie dziewoia zwie. >>>Powodyu dla ktorych dziewczyny sa w kaciku, wyjasnialem tak wiele razy, ze kolejnu raz nie bede tego robil. Takie moje zdanie. Pewnie se myslisz "co on mi bedzie mowił co mam robić". Nie musisz sie z tym zgadzać. Ja daje poprostu propozycje, jak po tych kilku latach czytania, chcialbym aby CDA wygladało, albo przynajmniej AR. >>>Swoja droga od 08/05 AR sie mocno zmienilo, wiesz? Wizualnie. ...to co z tym streszczeniem 2 stron w jednym malym newsiku? Czemu udajesz, ze tego nie widzisz? Zarzuciles nam lanie wody - udowodnij to tak ,jak sie deklarowales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Czytaj dokladniej. Rowniez nie oceniam ludzi w taki sposob jaki mi zarzucasz. 1523922[/snapback] Czytaj jeszcze dokladniej. Ja nie mowie, ze TY tak ocenaisz, a ze JA tak nie oceniam, co wcale nie implikuje tezy, ze TY tak robisz. proste, nie :) 1523946[/snapback] A ja nie lubie pomidorow. Wiesz o co mi chodzi bo inteligentny z Ciebie czlowiek wiec...no ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Dziwnie to zabrzmi, ale nie wiesz kto kupuje Twoje czasopismo (...) >>>Nie stoje przy kazdym kiosku, mowie ci jaki jest target tak popatrzyłem jak stoje w kolejce w sklepie, gdy chodze po osiedlu to patrze co dzieciaki (10-12 lat) czytają. Najczęściej oglądają obrazki w CDA ponieważ nie czają tekstu -_- >>>Ciekawe, robisz z nimi wywiady w tej sprawie, czy to droga telepatyczna oceniasz? Co do mnie to ja tez ogladam CDA na ulicy, a czytam w domu, bo na ulicy czyta sie kiepsko i moze to byc niebezpieczne blaah.... oglądaja obrazki w całej gazecie, czyli też zdjątka z gołymi dupęcjami. 1524041[/snapback] >>>Wiesz, facet z takim awatarem o owe gole dupencje nie powinien sie ciskac. A jak ktogos podniecaja gole [gluteus maximus] zajmujace 1/4 cm kwadratowego, to juz jego problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojtas21 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Ciekawe, robisz z nimi wywiady w tej sprawie, czy to droga telepatyczna oceniasz? Co do mnie to ja tez ogladam CDA na ulicy, a czytam w domu, bo na ulicy czyta sie kiepsko i moze to byc niebezpiecznetak, biorę dyktafon i nagrywam ich rozmowy ze mną. Jeśli chcą się wypłakać, to moje ramie jest wolne do przytulenia. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 A później się starsi czepiają że pornografię w piśmie o grach dają...i heja następna krucjata... Jak już się mam czepiać CDA...hmm..hmm..?? Dobra będzie na siłę - ze stronką dalej cuś nie tak ??...bo ładuje się jakby chciała a nie mogła, to samo z AR...ino fppmz działa normalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 tak, biorę dyktafon i nagrywam ich rozmowy ze mną. Jeśli chcą się wypłakać, to moje ramie jest wolne do przytulenia. :blink: 1524066[/snapback] Lubisz tulic 12-latkow? Aaaaa... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) Zróbcie jeden list przygłup numeru i jeden list miesiąca ( z jakąś nagrodą), to napisze taki list, aby nie trafic do tego pierwszego. >>>Aha, czyli "dajcie cos, to mzoe napisze"? I ty zarzuczasz nam konwersje? Ja pieprze listy pisane z mysla "napisze cos zeby bylo fajnie, to moze dostane nagrode". WOle glupie ale szczere i bezinteresowne. Poza tym mowisz tak, zeby sie wylgac z pisania. Bo jak cos damy to powiesz "eeee, jakbyscie dali KARTE GRAFICZNA jako nagrode to moze"... NIE. Napisałem, ze napisze, aby nie trafić do tego pierwszego, a nie, zeby trafić do drugiego. Ale moze inni maja taka potrzebe. Dając list oszołoma jako jeden, tez ludziom da do myslenia, bo przypałem bedzie znalezienie sie tam, jako ta jedyna osoba na numer. Trzy razy sie zastanowią zanim coś napiszą. Do pierwszego dawajcie oszołomów pokroju tych, którzy znaleźli list na smietniku i to wszystko na dany numer. Skupcie sie na lepszych listach, a żeby takie byly pisane, najpierw musi nastapic zmiana w ar, poruszyc jakies tematy, pokazcie, ze jak ktos sie postara, to moze cos na tym zyskać (przecież biedni nie jesteście, na jakąs mała nagrode co miecha Was stać), >>>Stac ale nie bede nagradzal listow, bo wtedy wszyscy beda pisac tak jak ten nagrodzony. Ale ja nie kaze dawać nagrody w kazdym numerze na zasadzie "na bezrybiu i rak ryba" i dawać, że tak powiem najmniej dennemu listowi nagrode. I dawać je, naprawde dobrym listom, jakims oryginalnym. Jak widzisz, ze ktoś plagiatuje czy to wątek, czy styl pisania to nie dajesz - proste.a to zmusi ludzi aby ruszyli glowa i swoje wywody zaczeli pisać. Chyba latwiej jak zacznie zmieniać jedna strona skladajaca sie z jednej osoby niż zmusic drugą strone do zmiany, gdy druga strona skalda sie z kilku tysiecy osob. Jak nie bedzie zmian, to nadal beda albo listy skrajnie glupie, albo skrajnie wazeliniarskie. >>>Pokaz mi a AR listy skrajnie wazeliniarskie. I skrajnie glupie poza dzialem "Panopticum". No właśnie - po co tracić miejsce na Panopticum. Dajcie te listy w jednym zlepku w jakims dodatku jak tipsomaniak czy coś, wg mnie miejsca szkoda w samym AR. I nie segregujcie dziewczyn. Po co? Poprostu dajcie podpis "Madzia" czy jakoś inaczej jak tam sie dziewoia zwie. >>>Powodyu dla ktorych dziewczyny sa w kaciku, wyjasnialem tak wiele razy, ze kolejnu raz nie bede tego robil. Takie moje zdanie. Pewnie se myslisz "co on mi bedzie mowił co mam robić". Nie musisz sie z tym zgadzać. Ja daje poprostu propozycje, jak po tych kilku latach czytania, chcialbym aby CDA wygladało, albo przynajmniej AR. >>>Swoja droga od 08/05 AR sie mocno zmienilo, wiesz? Wizualnie. Właśnie... Wizualnie. Po co ciagle te zmiany wizualne. Na merytoryce sie skupcie. ...to co z tym streszczeniem 2 stron w jednym malym newsiku? Czemu udajesz, ze tego nie widzisz? Zarzuciles nam lanie wody - udowodnij to tak ,jak sie deklarowales. Ty udajesz? Przecież już raz Ci napisałem, że ten news jest wyżej, Dałem tego newsa, potem sie pytasz gdzie on jest, ja znow, ze wyzej, a Ty nadal nie widzisz? Wiec mówie jeszcze raz. U góry strony, w takim dużym poscie. 1524047[/snapback] Edytowane 1 Lipca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojtas21 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Lubisz tulic 12-latkow? Aaaaa... :P 1524080[/snapback] najbardziej blond dziewczynki, lecą na cuksy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 A ja się tak spytam. Nadal do CDA dają zawirusowane CD? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smuggler Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 To wiesz co - zacytuj go moze osobno, podajac z jakiego tekstu (nr CDA) go zrobiles i wtedy go przeanalizujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) To wiesz co - zacytuj go moze osobno, podajac z jakiego tekstu (nr CDA) go zrobiles i wtedy go przeanalizujemy. 1524107[/snapback] Nie zrobiłem go ja. Napisałem: Tekst Kosa. PSX-Extreme, nr 94 (Czerwiec 2005), strona 17. Chcialem pokazać, ze oni nie leją wody i oszczedzaja miejsce, chcąc zmieścić dużo materiału, a nie obrazków otoczonych tekstem z duża czcionką, aby jakoś miejsce na stronie wypełnić. A BTW. Rok czy dwa lata temu, odpowiedzialeś na list nazywając go "Extream'alnie powazni". Chodziło o zarzucenie CDA przez jakąś gazete konsolową, ze jesteście poważni. Dlaczego aluzja do PSX-Extreame? Jakoś oni o Was sie nigdy i nigdzie nie wypowiadali na łamach pisma? Ale jak chcesz koniecznie, abym wlepił jeszcze raz to prosze: Zapowiedź POP3 ( i nie chodzi mi o ten serwer pocztowy). Tekst mieści sie w okienku 13x3,5 cm w tym jeden mały screen. Po co wiecej, jak te moża zamieścić już przy recenzji. A do tego, aby to sie zmieściło w takim małym prostokącie zajmującym ledwo 10% jeden strony został użyty genialny wynalazkek o nazwie "zmiana wielkości czcionki". Czcionka nie jest mała, da się ją przeczytać bez problemu i nie jest tak duża jak w CDA, gdzie mam wrażenie że również pełni role podobną do dużych screenów i bzdurnych obrazków, czyli sztucznego wypełniania miejsca"[/color] Prince of Persia 3:Kindred Blades - taką nazwę bedzie nosiła kolejna część przygód Prince'a, jeszcze mroczniejsza, jeszcze piekniejsza, no i w ogole w każdym aspekcie lepsza. Przynajmniej według zapewnień twórców. Bohater wraca z Kaileeną do rodzinnego Bobilonu, miasto jednak nie przyjmuje go z otwartymi ramionami. Ląduje w więzieniu, z którego z którego jednak wydostaje sie za pomocą piasków czasu i swej dziewoi. Problem w tym, że Prince powoli zaczyna przypominać produkt "2w1" - kontrole nad nim zaczyna przejmować Dark Prince. Przełoży się to oczywiście na mechanizmy rządzące grą - w określonych momentach książe przybierze mroczniejszą formę, w której bedzie poczynał sobie z przeciwnikami w jeszcze bardziej brutalny sposób. Zwłaszcza, że oprócz miecza bedzie miał do dyspozycji łańcuch, idealny do np. przyciągania do siebie oponenta. Pojawi się też możliwość sprzątania wroga jednym ciosem, pod warunkiem, że podejdzie sie go cichaczem (namiastka stealth). Nie zabraknie oczywiście sztandarowego pomysłu serii, czyli manipulacji czasem. Trzeciego Księcia dostaną posiadacze wszystkich current-genów i PC. Premiera w listopadzieTekst Kosa Edytowane 1 Lipca 2005 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Trochę prawdy jest w tym że CDA staje się gorsze bo i ja do chyba grudnia 04 miałem KAŻDY numer CDA :] teraz przestałem nabywać bo .. bo ... troszkę za drogie i właśnie jak tu ktoś napisał zaczyna się "mechaniczna" pisanina bez wczucia no albo ja się starzeje i mi się troszkę nudzi ;] . Ale też nie wolno zapominać, że niekórym to się podoba i święta zasada o gustach się nie dyskutuje jeden lubi znaczki, drugi pokemony i co z tego? to wolny kraj. A ja widzę że coś tu na Tweaku brak kultury i tolerancji u niektórych ludzi ... Teraz jeszcze powtórzę Chaosa , że jeśli nie ma się do dodania nic sensownego do treści topiku to się nie wypowiadać ... teraz powinny polecieć bany za OT :P Temat jest : "ulubiony redaktor CDA" a nie "Czy Ci się podoba CDA tak/nie i uzasadnij" :] sqj -> jeśli masz syfiastego antywirusa to tak :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 A ja się tak spytam. Nadal do CDA dają zawirusowane CD? sqj -> jeśli masz syfiastego antywirusa to tak :] 1524122[/snapback] :unsure: ze tak powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...