Skocz do zawartości
Gordon

Ulubiony redaktor Z CD-Action

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam baaardzo lubie CDA , moim zdaniem najlepsza gazeta o grach :D

A najleszym redaktorem jest Eld i na równi z nim SMG B)

Bo delikatnie mowiac [ciach!]li kazde pismo ladujac po 4cd.

Dzieciaki sie rzucily do kioskow po plytki i po zawodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest jeśli ktoś nie miał okazji czytać SS czy starego TS.

o bozeeeeeee..co za mózg..juz naprawde ręce opadaja..SS i TS nie ma kapujesz??? NIE MA!!!! i nie bedzie takiej samego pisma..boze co za ludzie az sie płakac chce :angry: :angry:

największy minus CDA?? nie jest takie jak SS :mur: :mur: :mur: tekst jakby mówiło 5letnie dziecko <_<

tez czytalem SS..i co?? i jajco :? bylo nie ma ..trudno..sami przewalili sobie wydajac pismo za 9 zeta w momencie gdy modne byly CD, nie bylo netu aby brac z niego demka i wydajac 2CD za 20zeta..bueheheheheeh...ciekawe kto kupował ich CD :?

EDIT---------

@kaeres..no i co z tego?? SS i TS tez moglo dawac plytki..a co CDA zabronilo im..nie no jasne CDA najgorsze bo sie odważyło dać płyty CD do pisma..po drugie mylisz fakty..4CD weszły stosunkowo niedawno jak juz SS leżało pod ziemią (nie mówiąc juz o TS)..

mowie po raz n-ty..były to lata 98-02 gdzie netu nie mial prawie nikt, wszyscy jechali na modemach a CDA jako JEDYNE pozwalalo grac w demka..sam sie jarałem jak nie wiem co jak kupilem pierwsze CDA w 97 roku z demkami..jaaaaa ale wypas myslałem..i tak bylo..bo tych demek nie miałbym skąd wziąć..pytam po raz 5ty..czy ktos bronił to samo zrobic SS czy TS?? nie

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak od siebie dodam ze dla mnie CDA stracilo klimat calkiem... i to w ciagu ostatnich 2 lat. smuggler sie postarzal, nie odpowiada juz tak lotnie jak kiedys (gdzie te czasy gdzie przy AR płakałem ze śmiechu), dzis raczej obiecuje wszystkim obicie twarzy z pomocą różnych narzędzi, badz, co kapke cześciej - stosuje niewyszukane porówania. kiedys smg smial sie z tego jak ludzie pisali 'smg jawnie obraza czytelników!'. dzis smg juz tylko jawnie obraza czytelników.

recki gier i sprzętu utrzymaly mniej wiecej poziom, ar jak pisałem, humor - poziom mocno spadł, game walker - zdziadział (kiedys zrodlo wielu informacji, teraz zrodlo nieprzydatnych [ciach!]l i paru infarmacji).

czyli ujmując krótko acz treściwie - treść główna dobra jak wcześniej - tylko dodatki i oprawa 'skiczowaciały'....

/a dodam jeszcze ze mniej wiecej regularnie mam w recie cda, zeby nie bylo ze nie czytam....

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaeres..no i co z tego?? SS i TS tez moglo dawac plytki..a co CDA zabronilo im..nie no jasne CDA najgorsze bo sie odważyło dać płyty CD do pisma..po drugie mylisz fakty..4CD weszły stosunkowo niedawno jak juz SS leżało pod ziemią (nie mówiąc juz o TS)..

Neguje to, ze wpadli na podly sposob wyruchania konkurencji.

Ja oceniam gazetke a nie jej dodatki.

Gazetka jest na poziomie 15 latka i tylko tacy sie nia jaraja.

Koncze bo sie powtarzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Neguje to, ze wpadli na podly sposob wyruchania konkurencji.

Ja oceniam gazetke a nie jej dodatki.

Koncze bo sie powtarzam.

boze ty widzisz i nie grzmisz :?

"wpadli"?? wpadli na pomysł?? no wiesz co nie bądź śmieszny :? to trzeba na to wpasc?? po prostu był popyt na demka na cd to dali to ludziom :? podkreslam internet w Polsce NIE ISTNIAŁ..to skąd ludzie mieli brac demka??

druga sprawa..heh..zakładając nawet ze wykonczyli konkurencje (co jest KOMPLETNĄ BZDURĄ bo konkurencja sama sie wykończyła) to co z tego?? czy zrobili to chamsko?? czy dodawanie plytek to wg. Ciebie podkladanie świni konkurencji?? gdyby prowadzili jakąs wojne z ww. pismami to ok..ale wszytsko odbyło sie kulturalnie..oczywiscie gdybys Ty był właścicielem CDA to bys usiadł i pomyślał "hmmm nie no nie damy CD do pisma bo a nuz wykończymy TS i SS..nie mozemy tak bo to kultowe pisma"..tiaaaaaa..kasa sie liczy wiesz w zyciu!! a nie jakies sranie sie o konkurencje

czy TS nie mogło tez dawać płytek?? czy CDA mialo wyłączność na płytki ?? no ja nic o tym nie wiem..ale moze Ty tak :?

na koniec powiem jesczze bo wiele ludzi wychwala PSXtreme..sam czytam od 3 numerów bo mam PS2..i powiem jedno..czytam ale to pismo to dla mnie SZMATA..zwykła szmata..redaktorzy próbuja byc smieszni a są tragiczni..ich zachowanie (jak czytalem retrospekcje ze 100 numerów) to pożal się boże..prymityw jak sie patrzy..bede kupowal to pisemko ale zero szacunku do redaktorów..i nie pisze tego aby wybielić CDA

wiadomo ze CDA nie jest dealne i nigdy nie bylo (smieszy mnie kącik sprzętowy - tragedia..powinni kogos z nas tu zatrudnic a nie jakiegos półgłówka co skleci 5 zdań nie mówiących prawie nie o opisywanym sprzęcie..podobnież zakres sprzętu..jakieś słuchawki, mp3 playery, odtwarzacze divx..na ch..a to?? grafy, mobo, procki, ramy, dyski to chyba jara komputerowców nie??)

wogóle co to za powiedzenie jara 15 latków panie "bardzo dorosły" he?? a nie doszedłeś moze czasem do wniosku ze jestes jednak juz za stary na pisma komputerowe?? sorry ale świat nie "biegnie" za tobą i nie bedzie zawsze pod twoje dyktando..my sie starzejemy a młodych też nie ubywa i wiadomo ze CDA musi być dla młodzieży..trudno aby dostosowywali sie do "nas staruchów" (choc mam 23 lata i nie czuje sie stary :) )..jesli tak bardzo ci zalezy to sam sobie załóż dojrzałe pismo dla 30latków o grach komp. ciekawe kto to kupi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boze ty widzisz i nie grzmisz :?

"wpadli"?? wpadli na pomysł?? no wiesz co nie bądź śmieszny :? to trzeba na to wpasc?? po prostu był popyt na demka na cd to dali to ludziom :? podkreslam internet w Polsce NIE ISTNIAŁ..to skąd ludzie mieli brac demka??

druga sprawa..heh..zakładając nawet ze wykonczyli konkurencje (co jest KOMPLETNĄ BZDURĄ bo konkurencja sama sie wykończyła) to co z tego?? czy zrobili to chamsko?? czy dodawanie plytek to wg. Ciebie podkladanie świni konkurencji?? gdyby prowadzili jakąs wojne z ww. pismami to ok..ale wszytsko odbyło sie kulturalnie..oczywiscie gdybys Ty był właścicielem CDA to bys usiadł i pomyślał "hmmm nie no nie damy CD do pisma bo a nuz wykończymy TS i SS..nie mozemy tak bo to kultowe pisma"..tiaaaaaa..kasa sie liczy wiesz w zyciu!! a nie jakies sranie sie o konkurencje

czy TS nie mogło tez dawać płytek?? czy CDA mialo wyłączność na płytki ?? no ja nic o tym nie wiem..ale moze Ty tak :?

na koniec powiem jesczze bo wiele ludzi wychwala PSXtreme..sam czytam od 3 numerów bo mam PS2..i powiem jedno..czytam ale to pismo to dla mnie SZMATA..zwykła szmata..redaktorzy próbuja byc smieszni a są tragiczni..ich zachowanie (jak czytalem retrospekcje ze 100 numerów) to pożal się boże..prymityw jak sie patrzy..bede kupowal to pisemko ale zero szacunku do redaktorów..i nie pisze tego aby wybielić CDA

wiadomo ze CDA nie jest dealne i nigdy nie bylo (smieszy mnie kącik sprzętowy - tragedia..powinni kogos z nas tu zatrudnic a nie jakiegos półgłówka co skleci 5 zdań nie mówiących prawie nie o opisywanym sprzęcie..podobnież zakres sprzętu..jakieś słuchawki, mp3 playery, odtwarzacze divx..na ch..a to?? grafy, mobo, procki, ramy, dyski to chyba jara komputerowców nie??)

wogóle co to za powiedzenie jara 15 latków panie "bardzo dorosły" he?? a nie doszedłeś moze czasem do wniosku ze jestes jednak juz za stary na pisma komputerowe?? sorry ale świat nie "biegnie" za tobą i nie bedzie zawsze pod twoje dyktando..my sie starzejemy a młodych też nie ubywa i wiadomo ze CDA musi być dla młodzieży ..trudno aby dostosowywali sie do "nas staruchów" (choc mam 23 lata i nie czuje sie stary :) )..jesli tak bardzo ci zalezy to sam sobie załóż dojrzałe pismo dla 30latków o grach komp. ciekawe kto to kupi :?

Barwo Girl też jest dla młodzieży

Jakoś za czasów SS gazete zarówno czytała młodzież jak i "starsi", wieć nie czaje tego porównania, nie mam nic do CDA, ale z tymi wypowiedziami to chyba przesadzasz

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam niekupuje CDA dla plytek tylko żeby sobie poczytać skądinąd ciekawe reckii.

Jeśli tak narzekacie na CDA to przecież nikt niezmusza was do czytania . A i poczytajcie sobie np. Playa , to jest czasopismo :lol:

Moim zdaniem to że jest dużo plytek czy innego softu to chyba zaleta , i niema chyba w tym nic zlego ze przyciągają one mlodszych klientów .

Smuggler fajnie ze wpadles na nasze forum, bo chyba tylko na tym cię nie było :wink:

Edytowane przez _Ran'dall_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o bozeeeeeee..co za mózg..juz naprawde ręce opadaja..SS i TS nie ma kapujesz??? NIE MA!!!! i nie bedzie takiej samego pisma..boze co za ludzie az sie płakac chce :angry: :angry:

największy minus CDA?? nie jest takie jak SS :mur: :mur: :mur: tekst jakby mówiło 5letnie dziecko <_<

tez czytalem SS..i co?? i jajco :? bylo nie ma ..trudno..sami przewalili sobie wydajac pismo za 9 zeta w momencie gdy modne byly CD, nie bylo netu aby brac z niego demka i wydajac 2CD za 20zeta..bueheheheheeh...ciekawe kto kupował ich CD :?

A co to ma do rzeczy? Rynek zabił poziom czasopism o grach, a że redakcja SS chciała utrzymać klasę i jednocześnie utrzymać się na rynku to nie wyszło (inną sprawą jest wina Pegazza). Śmieszy mnie tylko to jak ktoś krzyczy, że CDA rox, rulz i jest da best, a nie miał do czynienia z wieloma tytułami z przeszłości. Teraz to czy gazeta jest superekstra czy nie zależy od ilości CD, a nie tekstów i ich poziomu. Ubolewam nad tym, że tak musiało się stać, ale wcale mnie to nie dziwi. No i chyba warto czasem przypomnieć, że podobnie tak jak w grach nie zawsze liczyła się oprawa tak w growych czasopismach nie zawsze liczyły się płytki.

Edytowane przez mikaelus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie w CDA mozna znaleźć ciekawe recki?

Mam ostatni numer(ten z settlersami) i teraz to już się w ogóle tam nic nie da czytać, bo nie ma tam nic ciekawego i pisane to jest chyba dla ludzi <15 lat.

• paru stronicowy art. o Oblivionie
  • art. o Tomb Raider Legend
  • test x1800XT vs 7800GTX 512 (hmm, wg tego testu GF wyciaga w 05 - 7900marków ;] )
Nie jest to dużo, ale te pare artykułów sprawia że nie przegapiam żadnego numeru CDA. Swoją drogą płyt w ogole by mogli nie dawać. Już nie pamiętam kiedy ostatnio je uruchamiałem. Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koncze bo sie powtarzam.

Dokładnie jest tak jak mówisz. Zgadzam się w 100%.

Jesli tak to jaki to jest i co tam "ciekawego napisali",a moze oni nawet nie wiedza co to jest najwieksze komputerowe forum w PL :P Jak to w koncu jest ?

Pewnie sobie czytają raz na jakiś czas, co piszemy/sądzimy na ich temat ;)

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol. Lukk, nie jest winą redaktorów, ze zaczołeś ich kupować przy nr, nie wiem, 98? Wtedy napewno nie poczujesz klimatu? Podsumowanie to tylko przypomnienie tego co było na przestrzeni 100 numerów, a nie wsominanie i wychwalanie się, co oni takiego nie zrobili przez 8 lat. Jakbys czytał od tak długiego czasu PSX-E jak ja, to może klimat byś zczaił bo to poprostu było śmieszne i dla tych co teraz to wspominali również. Nie wiem, ale mi się wydaje, że Ci kolesie wcale nie próbują być smieszni. Oni tacy są i tyle. Zresztą, ostatnio zrobili się bardziej poważni. Byłbyś np na Extreme Party to byś zczaił. To jest od właśnie takich ludzi dla takich ludzi (co mozna wywnioskowac po ich forum). Nazwanie SZMATĄ pisma, wg mnie jest niepowazne, tylko dlatego, ze ich humor komuś nie odpowiada. Ich recenzje stoją na wysokim poziomie, tak samo felietony, przemyślenia, poradniki. Może NeoPlus Ci przypadnie do gustu. Tam jest bardziej sterylnie. Szkoda tylko, że w okół tej gazety panują pogloski, ze wchodzą w układny z coponiektórymi wydawcami gier, przez co niektórzy nie uważają recek z neo+ za obiektywne. Ale może, jeśli na zawartość merytoryczną nie patrzysz, tylko na styl i humor redaktorów, to Ci bardziej przypadnie do gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys tylko czytalem SS ,przyszla kolej na CDA i zaczalem od nr. 1/99 byla dodana full wersja "Prisoner of Ice" ,a to ze lubie przygdowki to kupilem. Zaczalem czytac recki i calkiem calkiem sie spodobaly ,potem "Na luzie" i na koncu zaczalem czytac Action Redaction... Jak czytalem odpowiedzi Smugglera to umieralem ze smiechu ,a SS odrazu poszedl w nie pamiec :) Dla mnie najlepszy byl Smuggler. A to ze gazetki nie kupuje od 2001 wiec nie wiem czy tam dalej jest redaktorem. W kazdym razie go lubialem najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

redakcja SS chciała utrzymać klasę i jednocześnie utrzymać się na rynku to nie wyszło

Jakbym nie czytał SS to bym Ci może uwierzył. Ale prawda jest taka, że SS upadł bo zdziadział. Autorzy się zestarzeli i wypalili. Można powiedzieć, że mieli dokładnie ten sam syndrom jaki zauważyłeś w CDA. Gambler i Reset były ok ale SS był dla 12-14 latków. Jak z tego wieku wyrosłem to przestałem kupować. Z moich znajomych (a kupowaliśmy coś koło 6 numerów/ na miesiąc) do końca wytrwał tylko jeden. Ja nawet nie zauważyłem kiedy SS zniknął.

PS O grach czytałem prawie wszystko (poza IO) więc jakieś doświadczenie mam. Jak lubiłeś Gamblera to kupuj Game Walkera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol. Lukk, nie jest winą redaktorów, ze zaczołeś ich kupować przy nr, nie wiem, 98? Wtedy napewno nie poczujesz klimatu? Podsumowanie to tylko przypomnienie tego co było na przestrzeni 100 numerów, a nie wsominanie i wychwalanie się, co oni takiego nie zrobili przez 8 lat. Jakbys czytał od tak długiego czasu PSX-E jak ja, to może klimat byś zczaił bo to poprostu było śmieszne i dla tych co teraz to wspominali również. Nie wiem, ale mi się wydaje, że Ci kolesie wcale nie próbują być smieszni. Oni tacy są i tyle. Zresztą, ostatnio zrobili się bardziej poważni. Byłbyś np na Extreme Party to byś zczaił. To jest od właśnie takich ludzi dla takich ludzi (co mozna wywnioskowac po ich forum). Nazwanie SZMATĄ pisma, wg mnie jest niepowazne, tylko dlatego, ze ich humor komuś nie odpowiada. Ich recenzje stoją na wysokim poziomie, tak samo felietony, przemyślenia, poradniki. Może NeoPlus Ci przypadnie do gustu. Tam jest bardziej sterylnie. Szkoda tylko, że w okół tej gazety panują pogloski, ze wchodzą w układny z coponiektórymi wydawcami gier, przez co niektórzy nie uważają recek z neo+ za obiektywne. Ale może, jeśli na zawartość merytoryczną nie patrzysz, tylko na styl i humor redaktorów, to Ci bardziej przypadnie do gustu.

klimatu?? czy klimatem jest przebieranie sie za ciezarne kobiety i bieganie po biurowcu?? czy klimatem jest jazda po ulicy fotelach?? czy klimatem jest przebieranie sie Sciery za panienke?? schlanie sie gdzies tam w Londynie w hotelu (juz nie pamietam ale co jakis czas w retrospekcji bylo ze sie schali itp i ich juz gdzies nie wpuszczaja :? )nie no lol..jesli to klimat...to po prostu zwykla dziecinada..Extreme Party?? sorry ale musialbym chyba sie porzadnie nachlac aby pojechac na jakies party/zlot komputerowy, konsolowy itp..po rpostu nigdy moja noga nie postanie na takim czyms :?

nie odbieram w zadnym wypadku redaktorom profesjonalizmu!! recki sa ok, długie, wciagające...testy tez fajne..to mi sie podoba

wiesz heh..zeby nie bylo ze jestem jakis "cnotliwy" i wogole, ale imho uzywanie wyrazow wulgarnych (jak dziwka, pieprzone, nawet teksty w stylu do k...y itp) jest nie na miejscu..w kazdym badz razie nie chcialbym aby moje 11 letnie dziecko czytalo takie cos :? (jak bede je oczywiscie mial za jakis czas ;) ) ....zresztą takie same zarzuty mam do CDA i juz to tu pisalem..tylko nie do wyrazania sie a do reklam..jakies reklamy z dzwonkami tapetami, wygaszaczami z gołymi [gluteus maximus]mi, gdzie tylko maja cycki zamazane a i tak wszyscy wiedza o co chodzi :? imho to niefajne ze w pismie badz co badz dla nastolatkow (no bo w koncu kto ma najwiecej czasu na gry?? nastolatkowie) , pojawiaja sie takie rzeczy :? nie mam nic przeciewko "seksualnosci, erotyce albo wulgarnosci" ale nie w takich pismach!!!

a juz tak btw. to przegięcie to Maxi Tunning..nie wiem czy ktos z Was kupuje tez?? ja kupuje bo bardzo mi sie podobają ogolnie recki, zdjecia itp, ale to co odchodzi u nich w reklamach to juz przegiecie :? laski na telefon co 2 strony, cycki na wierzchu, rozkraczone :? makabra..i wez teraz kup dziecku (nawet w koncu 7latek lubi pewnie poogladac samochody)..no nie kupisz :?

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamy z obnazonymi panienkami sa w wielu gazetach wydawancyh na codzien, takich jak Fakt np.,a ta gazeta tez jest ogolno dostpena dla kazdego i moze ja ogladac 7 letnie dziecko..

Takze nie uwazam ze to cos zlego jak redaktorzy w jakims pismie o grach dopuszczaja reklamy tapet na komorki z golymi [gluteus maximus]mi czy cyckami na wierzchu ktore i tak sa cenzurowane i do tego zdjecia sa tak malego rozmiaru ze nie rzucaja sie zbytnio w oczy. To tylko moje zdanie.. CD-A mi sie podobal i teraz moze by mi sie tez spodobal ale nie kupuje ,bo demka moge zassac z netu jak i czytac recki. Jak narazie nie pokazala sie zadna pelna wersja gry ktora by mnie interesowala.... wiec to tyle na temat CDA.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukk, dla jedenastolatków to cybermucha jest czy jakoś tak :D Target PSX-Extreme to raczej dorosłe dzieci.

Jak Ci się ich styl nie podoba, to trudno, kazdy ma swój gust, ale zeby odrazu uzywac słowa SZMATA?

Ja wiem tylko tyle, ze do tego ich zwariowanego, niepoważnego stylu to sztucznie próbowało się upodobac wiele redakcji, chociazby taki Virus_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś nałogowo czytałem CD-Action :razz: Czasy te minęły wraz z podłączeniem do netu... Zawsze lubiłem za styl, za demka... Zawsze rozpakowywałem bunusy 1&2 - tam były różne śmieszne gadżety ;) Pierwsze strony jakie otwierałem, to były strony Action Redaction ;) Jak dobrze pamiętam, to zawsze odpowiedzi stały na wysokim poziomie :razz: Od dłuższego czasu nie śledzę, co dzieje się z CDA... Reklama w tv, albo rzut oka na witrynę w kiosku i zawsze miłe zdziwienie ze względu na pełne wersje gier, ilość płyt, objętość samego CDA... Pewnie powiecie - reklamy, ale oni muszą się z czegoś utrzymać :!: Łezka się w oku kręci, jak się wspomni czasy, gdy za wszystkie uzbierane pieniądze leciało się do osiedlowego kiosku po CDA...

Edytowane przez KrokOboK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos nowy numer?

Wkoncu 10-lecie pisma. Piekny numer.

Szczegolnie wpadł mi w oko "Tipsomaniak". Nie ma tipsow, a jest top100 gier ostatnich 10lat.

Zapraszam do leORT: ORT: ORT: ktury, mnie wciagnela na bite 3h.

Nie mozna takze zapomnie o pelnych wersjach: Splinter Cell PL i Ghotic PL robia wrazenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też czytałem - jak byłem mały. Jak komp mi się zestarzał (99% opisywanych gier mi nie ruszy) jakoś sobie odpuściłem. Teraz jak mam to w rękach to czytam raczej jakieś recenzję kart graf, głośników itp.

Ale zawsze uważałem że styl mają fajny - prywatne zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi