bucha Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Poniewaz oryginalny cooler byl cholernie glosny zmienilem go na ARCTIC COOLING SUPER SILENT 4 ULTRA TC. Zastanawiam sie teraz czy temperatura przecietna okolo 55 stopni nie jest czasem za duza??? Dodaje screen z everesta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apulla Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 ja ma celerona 2.83 i u mnie temperatura wynosi około 48 c chyba ze gram do dochodzi do 60c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apulla Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 a pozatym sie sprawdza temp przed zamontowaniem nowego chłodzenia ,wtedy mozesz porównac czy zmiana cos dała i w razie czego zobaczyc czy wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brucek Opublikowano 26 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2005 (edytowane) Sam wentyl na procku niewiele Ci da jeśli nie masz dobrego obiegu powietrza w obudowie. U mnie na P4 2,4 temperatura nie przekracza 50 stopni. Edytowane 26 Czerwca 2005 przez brucek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu_12 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Hmm... U mnie Temperatura w stresie wynosi 50c. Mam celerona 2,6 ba boxowym chłodzeniu. Masz jakies dodatkowe wentyle ??? (jest dobry przewiew?) ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunneriusgreyna Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Krótko. Mój celek 2,4 (chwilow się z nim męczę) nie przekracza w stresie 38C (HL2 na full) w idle 25-27 (teraz latem, zimą temperatury mniejsze o 3-4 C). Czym chłodzę? Radiator jest od PIV 3.2 (takie słoneczko z miedzianym rdzeniem) pasta ArcticCeramique a dmucha na niego Arctic AC3 a orginalny został z ramki brutalnie wyrwany. Na froncie budy 12cm na min obrotów dmucha do środka, z tyłu obudowy pokaźna dziura osłonięta tubą do wytłumienia drgań powietrza. Tyle, dodam że PIV3,2 nie skakał w stresie więcej niż 47C. Zimą w idle przy otwartym oknie miałem na nim 23C :) Pozdrawiam P.S. Temperatury mierzone termometrem nie czujnikami na płycie (te na płycie zawyżają o ok 1-3C) P.s.P.s. Pozdrawiam raz jeszcze Edytowane 13 Lipca 2005 przez brunneriusgreyna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...