Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Do niedawna mialem dysior IBM 30 GB 7200 RPM z 2 MB cache'u, ale wysiadl. Wymienili mi na IBM 40 GB ale 5400 RPM i niby 512 kb cache'u :oops: Uruchomilem IBM Drive Fittnes i pokazuje, ze cache'u jest 380 kb 8O . Wyobrazacie sobie jak to chodzi. Dodam jeszcze, ze dali mi uzywanego :evil: i Winda Xp nie dziala :evil: Wydaje mi sie, ze mam prawo domagac sie wymiany dysku na nowy conajmniej taki jaki mialem lub lepszy. Dysk jest na gwarancji. Co o tym sadzicie??? Uwagi mile widziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 I na co ty jeszcze czekasz??? Ja mialem tez 30GB 7200rpm 2MB cache, i wymienili na 40GB Vancouver 7200rpm (8MB cache???) a jak nie to 2mb CACHE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Stary nie daj sie robic w jajo jeżeli dysk nie ma roku to masz na niego rękojmię. Mają dwa tygodnie na wymianę, jak nie zdążą to zwrot kasy jak będą się burzyć to idź do federacji ochrony praw konsumenta (nie wiem skąd jesteś ale napewno gdzieś znajdziesz). Muszą ci wymienić na taki sam lub lepszy. Jeżeli ma powyżej roku (IBM daje 3 lata) to poczytaj warunki gwarancji jeżeli je łamią to wiesz gdzie się zgłosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Juz nie ma 3 letniej gwarancji na dyski IBM'a. Jest roczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Xon sugerujesz, ze jestem rok gwarancji w plery??? Na fakturze mam napisane 2 lata, a to dopiero w czerwcu przyszlego roku. Nie mogli mi tak po prostu obciac rok gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 teraz nie ma ale wtedy kiedy Marcin_gps kupował jeszcze była i pewnie na karcie gwarancyjnej ma napisane na 3 lata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 mam napisane 2 latka a firma w ktorej kupilem dysior i ktora mnie tak wydymala to PROLINE omijac!!! tanio ale nieuczciwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Juz nie ma 3 letniej gwarancji na dyski IBM'a. Jest roczna. Ale jak ktos kupil wczesniej, to licza mu taka gwarancje, jaka wtedy obowiazywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 A kiedy go kupiłeś? Zresztą to i tak bez znaczenia jeżeli nie minęła gwarancja to nie moga ci jej odebrać prawo wstecz nie działa kupując zgodziłeś się na określone warunki zawarte w karcie gwarancyjnej i ani ty ani oni nie mogą ich bezkarnie łamać. Jak będzie się im odpuszczało to im się we łbach porzewraca, zarabiaja na nas wystarczająco dużo i chyba cos się klientowi należy. Sam miałem z tym problem jeżdżę na rowerze i jak mi pękła rama za 3000PLN i druga za 6000PLN to tez chcieli mnie olać, ale się nie dałem, poczytałem trochę o swoich prawach i zmiękli. Ze sprzętem do kompa też parę ciekawych akcji miałem i narazie nie jestem stratny, ale gdybym się nie postawił to bym był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Juz nie ma 3 letniej gwarancji na dyski IBM'a. Jest roczna. Niektore modele maja 3 latka gwarancji (te drozsze), pozostale 1 rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Juz nie ma 3 letniej gwarancji na dyski IBM'a. Jest roczna.Niektore modele maja 3 latka gwarancji (te drozsze), pozostale 1 rok. Zgadza sie. Poprostu wrzucilem ta informacje bo jest czesciowo zwiazana z tematem, a moze ktos nie wie o tym jeszcze. Dodam jeszcze ze IBM zamyka nieslawna fabryke na Wegrzech. Xon sugerujesz, ze jestem rok gwarancji w plery??? Na fakturze mam napisane 2 lata, a to dopiero w czerwcu przyszlego roku. Nie mogli mi tak po prostu obciac rok gwarancji. Nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ... na rowerze i jak mi pękła rama za 3000PLN i druga za 6000PLN 8O rama moch marzeń kosztuje coś ponad 3000 zł więc albo ja jestem mało wymagający albo ta twoja za 6000 była naprawde niesamowita :wink: na czym teraz jezdzisz na jakimś Karpielu ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 ... na rowerze i jak mi pękła rama za 3000PLN i druga za 6000PLN 8O rama moch marzeń kosztuje coś ponad 3000 zł więc albo ja jestem mało wymagający albo ta twoja za 6000 była naprawde niesamowita :wink: na czym teraz jezdzisz na jakimś Karpielu ?? :P DaBomb Mind Bomb (DH) A jaka jest rama twoich marzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 dokładnie nie pamiętam co to była za rama bo oglądałem ją jush dawno a i tak nie mam tyle kasy żeby ją kupic :( czemu nie chcieli wymienić tej ramy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 widze ze nastapila niesamowita zmiana tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Witam Widze te dyski 30 to totalna dno:|(wiadomo nie wszystkie ale widze ze duzo osob na forum ma lub mialo z nimi problemy) Sam posiadam taki i padl mi po raz trzeci.Oddalem i czekam i czekam jush ponad 3 tygodnie ale...oni maja 2 tygodnie czyli 14 dni roboczych na naprawe ...w srode ide i wale to wtedy..minie te 14 dni i poprosze grzecznie o dysk zastepczy ...sam sie zdeklarowalem ze chce doplacic i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> inny ale nie(bo by byli QR.. W PLECY!!!!!).Niestety ta seria to totalne dno szczegolnie wegierska. A co do tego pezekretu z uzywanym to rzeczywisice masakra...ja mam nadzieje ze mi nie dadza takiego ale watpie ...zapuszcza LOW format i moze sie uda i pochodzi 2 tygodnie i od nowa.JA serdecznie DZIEKUJe za taka naprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...