Pietr Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Mam nagrywarkę taką jak widać w sygnaturce. Nagrałem sobie ostatnio DVD+R i ból jest taki, że płytę tą czyta tylko ta nagrywarka (dwa starsze napędy DVD jakie mam wogóle nie widzą płyty). Jakie płyty powinienem kupować lub co zrobic, aby nagrywane przeze mnie płyty były widziane dla innych odtwarzaczy DVD)??? Nie wiem czy zmienił coś fakt, że zastosowałem jednosesyjny tryb zapisu (nagrywam Nero), bo wyskoczył errror, że wielosesyjnego mogą nie widzieć starsze rzeczy (a takie właśnie mam) i starsze systemy operacyjne niż Win XP. Co poradzić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Nowszy firmware i dobrej jakości nośniki: TDK, VERBATIM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 dajesz gwarancje tych nośników?? bo kupie szpule i sie okazuje, że kiszka. Firmware oczywiście do tych odtwarzaczy DVD, które sobie nie radzą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Firmware to najlepiej i w jedny i w drugim wymienić na nowszy, ale bardziej w nagrywarce. A co do płyt to nie pytaj mnie o gwarancję, tylko bierz po jednej i przetestuj! Niestety LiteOn ma to do siebie, że płyty za 0,99,- nagrywa kiepsko, albo wcale. Ściągnij sobie ze strony prod. KPROBE i przetestuj te wypalone płyty, które nie chcą się odtwarzać na innych napędach. Będziesz wiedział ile mają błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Starsze odtwarzacze beda predzej czytac plyty dvd-r niz +, a jeslji chodzi o stacjonarne odtwarzacze jesli chcesz zeby dzialala plyta to zmien book type na dvd-rom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 KProbe wyrzucił coś takiego: Date: 2005-06-24 12:26:11 Model: 3-0-1-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1693S KS02 Disc: DVD+R , VDSPMSAB001 [interaxia AG] Speed: Max ECC blocks sum (PI/PIF): 8/1 Scanned range: 0 - 2265327 Sampling count: 122667 Errors: 5 PI Max: 15 PI Average: 2,36 PI Total: 40702 PIF Max: 2 PIF Average: 0,05 PIF Total: 810 Jestem totalnym laikiem, co oznacza zmiana book type na dvd-rom ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak tego firmware flashować jak sie ma Win Xp i dyski sformatowane na NTFS ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Book type ,to opcja dzięki której DVD widzi płytę jako nośnik tłoczony - czyli DVD Rom; dzięki temu nagrane płyty powinny być kompatybilne ,ze starszym sprzętem.Dla pewności nie używaj systemu plików UDF, i nagrywaj z prędkością 4x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietr Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 ale gdzie to ustawiac, nie wiem, jest to opcja do włączenia w trakcie nagrywania, czy coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerimek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 dajesz gwarancje tych nośników?? bo kupie szpule i sie okazuje, że kiszka. Firmware oczywiście do tych odtwarzaczy DVD, które sobie nie radzą ?? 1512512[/snapback] mylisz sie, mam litka (jak nizej) i nie mam rpoblemu z zadnymi nosnikami. Uzywam tych za 80 groszy czyli najtansze jakie sie da ;) filmy, dane wszystko bez problemu. Ale polecam jak mowiles wgrac nowy firmware, wejdz na www.liteonit.com i sciagnij do swojej rw najnowszy sam proces wymaga 2x klikniecia. System plikow ntfs nie ma znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...