Skocz do zawartości
Pietr

Płyty Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nagrywarkę taką jak widać w sygnaturce. Nagrałem sobie ostatnio DVD+R i ból jest taki, że płytę tą czyta tylko ta nagrywarka (dwa starsze napędy DVD jakie mam wogóle nie widzą płyty).

Jakie płyty powinienem kupować lub co zrobic, aby nagrywane przeze mnie płyty były widziane dla innych odtwarzaczy DVD)???

Nie wiem czy zmienił coś fakt, że zastosowałem jednosesyjny tryb zapisu (nagrywam Nero), bo wyskoczył errror, że wielosesyjnego mogą nie widzieć starsze rzeczy (a takie właśnie mam) i starsze systemy operacyjne niż Win XP.

Co poradzić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firmware to najlepiej i w jedny i w drugim wymienić na nowszy, ale bardziej w nagrywarce.

A co do płyt to nie pytaj mnie o gwarancję, tylko bierz po jednej i przetestuj!

Niestety LiteOn ma to do siebie, że płyty za 0,99,- nagrywa kiepsko, albo wcale.

Ściągnij sobie ze strony prod. KPROBE i przetestuj te wypalone płyty, które nie chcą się odtwarzać na innych napędach. Będziesz wiedział ile mają błędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KProbe wyrzucił coś takiego:

Date: 2005-06-24 12:26:11

Model: 3-0-1-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1693S KS02

Disc: DVD+R , VDSPMSAB001 [interaxia AG]

Speed: Max

ECC blocks sum (PI/PIF): 8/1

Scanned range: 0 - 2265327

Sampling count: 122667

Errors: 5

PI Max: 15

PI Average: 2,36

PI Total: 40702

PIF Max: 2

PIF Average: 0,05

PIF Total: 810

Jestem totalnym laikiem, co oznacza zmiana book type na dvd-rom ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajesz gwarancje tych nośników?? bo kupie szpule i sie okazuje, że kiszka. Firmware oczywiście do tych odtwarzaczy DVD, które sobie nie radzą ??

1512512[/snapback]

mylisz sie, mam litka (jak nizej) i nie mam rpoblemu z zadnymi nosnikami. Uzywam tych za 80 groszy czyli najtansze jakie sie da ;) filmy, dane wszystko bez problemu.

Ale polecam jak mowiles wgrac nowy firmware, wejdz na www.liteonit.com i sciagnij do swojej rw najnowszy sam proces wymaga 2x klikniecia. System plikow ntfs nie ma znaczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi