Skocz do zawartości
Veeking

Abadon + Plytka Z Nv Silencer 5 = ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Przez ostatnie pol roku mialem zalozony na swoja grafike od gigabyte'a (6800 GT) wyzej wymienionego silencera i bylo dobrze, ale z przyjsciem lata wzrosly tez temperatury na GPU. Mam wszelkie potrzebne czesci do chlodzenia wodnego, w tym bloczek Abadon, ktory na starej karcie spisywal sie swietnie. Chetnie zalozylbym go i na aktualna, ale pozostaje problem chlodzenia pamieci karty. Nie chce wydawac pieniedzy na dobre radiatory jesli naprawde nie musze. Zaczalem wiec myslec i wpadlem na nastepujacy pomysl.

- odmontowac z Silencera miedziana plytke siegajaca na wszystkie kosci pamieci

- jakos (niewiem jeszcze jak, ale co sie wykombinuje) przyczepic go do abadona wczesniej smarujac arctic silver 5

- zamontowac wszystko na grafike

Powiedzcie mi, czy cos takiego ma jakakolwiek szanse dzialania lepiej od zwyklego silencera?

Wiem, ze gdybym byl super fajnym modderem to przerobilbym ta plytke od Silencera tak, zeby zastepowala plytke z Abadona, ale niestety nie jestem super i nie mam narzedzi odpowiednich :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks tam pod tym jeszcze jakis pelt siedzi jak sie domyslam? czemu pianka jest tylko dokola bloczku a dalej juz nie ma? jak to bylo izolowane zeby sie pow nie skraplalo dalej? bo ta plytka pewnie na minusowe tempy schodzila.. :P

1512963[/snapback]

No tam z tego co pamiętaj jest pelt 120W, a czemu nie zaizolował to nie mam pojęcia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi