Skocz do zawartości
RS

wybralem radeona 8500le zamiast gf3 i sie zawiodlem....

Rekomendowane odpowiedzi

i troche lipa mam Radeona 8500 na pamieciach hynix 4ns i nieprzekoczylem 7500 pounktow w 3d marku karta chodzi 255/257

Xp 1,6@1,8 384mb sdr k7s5a. I [gluteus maximus] blada :cry: :cry: co robic ?

sterowniki mam najnowsze, w opcjach wszedzie na max performance anizo fsaa wylonczone v-synch tesh. Mam windowsa 2000 ( po zmianie z gf2ti odinstalowalem tylko detonatory)...

Ma ktos jakies pomysly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na marginesie to kto polecił Ci radka 8500 na pamięciach 4 ns?? A format + reinstalacja windy da jakieś 500-700 pkt .

ps. zainstaluj raczej XP i do tego najnowsze stery pod DX9 to da kolejne 500-600 pkt . Co daje w sumie ok 9000. Wystarczy Ci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mnie troche uspokoiliscie, niestety niemialem wyboru codo pamieci karty, a na stronie ati najnowsze sterowniki do 8500 to są catalyst 2,3 i te mam zainstalowane ktore to są te od dx 9.0? mam zainstalowac sterowniki od rad9000 ?to mnie troche uspokoiliscie, niestety niemialem wyboru codo pamieci karty, a na stronie ati najnowsze sterowniki do 8500 to są catalyst 2,3 i te mam zainstalowane ktore to są te od dx 9.0? mam zainstalowac sterowniki od rad9000 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i troche lipa mam Radeona 8500 na pamieciach hynix 4ns i nieprzekoczylem 7500 pounktow w 3d marku karta chodzi 255/257 

Xp 1,6@1,8 384mb sdr k7s5a. I [gluteus maximus] blada  :cry:  :cry:  co robic ? 

sterowniki mam najnowsze, w opcjach wszedzie na max performance anizo fsaa wylonczone v-synch tesh. Mam windowsa 2000 ( po zmianie z gf2ti odinstalowalem tylko detonatory)...

Ma ktos jakies pomysly ?

Przeinstaluj Service Packa. Ja coś pochszaniłem ze sterami i wynik mi spadł o 1000ptk. Już miałem robić format, ale kiedy przeinstalowałem SP było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co widze na www.ati.com to sa oficjalne 6200C :twisted:

przy okazji rozwiazal sie moj problem z fast-write na karcie

po instalacji tych sterow wszystko bangla i 3d mark podskoczyl

moze w koncu 10k przekrocze :P :P

jednym slowem trzeba instalowac

ze stronki ati

Fixed in this driver:

Display Driver

CodeCreatures score is improved by 20% at 4X AA for 9700 series products

NASCAR 2002 framerate is up as much as 18% across the entire RADEON products line

NHL 2002 performance is up as much as 35% across the entire product line (largest gains on RADEON 7500/8500)

Performance on legacy (dx6 and dx7) apps is improved by as much as 15% for RADEON 9700 Series products

Download this driver bundle if you are having issues with your ATI product, including those mentioned above. ATI does not recommend unnecessary driver updates, when your graphics card is functioning properly.

Catalyst 2.4 Driver Suite:

Install the Display Driver rebooting as prompted.

File size: 5.63 MB Posted: November 14, 2002

Version: 6.13.10.6200C Packaging Version: 7.79-021023x-005856C

This version supports English, French and German. Also available in other languages.

Driver Release Notes (PDF)

Learn More

Submit feedback on this driver to our CATALYST CREW™/Driver Feedback program.

Install the ATI Control Panel rebooting as prompted.

File size: 4.81 MB Posted: November 14, 2002

Version: 6.13.10.3041

This version supports English, French and German. Also available in other languages.

ATI Control Panel Release Notes (HTML)

Learn More

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki zainstalowałem i puki co nie ma różnicy.... wynik jak był 8000..... tak jest :? qrcze chyba się przejde z tym radkiem do sklepu może wymienią i pokombinuje bo coś z nim chyba nie tak... już robiłem chyba wszystko co by lepiej chodził i nic... dodatkowo w obrazie 3d sie pojawiły jakieś poziome malutkie paski przelatujące co jakiś czas po ekranie a na górze pare czarnych pikseli przy multiteksturowaniu... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem reinstalka windy wiele nie da :) A skok z 6000 na 9600 to chyba fantazja . Chyba ze instaluje sie grafe nie odinstalowujac poprzedniej i nie usuwajac pozostalosci po driverach. Ale to tez nie jest madre.

Wynik nie jest wysoki co mozesz zawdzieczac temu ze mobo obsluguje sdr ram :( Skoluj od kogos GF3 i zobacz jak bedzie z nim..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i wy to macie dylematy ;-)

3Dmark jest według mnie najgorszym programem testowym bo uzyskiwane przez niego wyniki mają sie nijak do realnej wydajnosci karty ...

Lepiej juz przetestuj w UT2003 , Quake3 , Wolfie2 , Serios Sam 2 a nie w takim bzdetnym programie jak 3D Mark ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam i wy to macie dylematy ;-)

3Dmark jest według mnie najgorszym programem testowym bo uzyskiwane przez niego wyniki mają sie nijak do realnej wydajnosci karty ...

Lepiej juz przetestuj w UT2003 , Quake3 , Wolfie2 , Serios Sam 2 a nie w takim bzdetnym programie jak 3D Mark ...

ale mozna nim porownywac wyniki kart i chyba o to tu bardzije chodzi niz miezenie samej wydajnosci 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos jakies pomysly ?

Ja Ci doradzałem NVIDIE...... wybrałeś ATI.... teraz masz problemy ! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos jakies pomysly ?

Ja Ci doradzałem NVIDIE...... wybrałeś ATI.... teraz masz problemy ! :?

Wybrał dobrze - tylko teraz trzeba toto poustawiać. NVIDIA ma takie same problemy, więc nie widze problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...