Skocz do zawartości
koksiu

Karta Dźwiekowa Zintegrowana Czy Osobna ...

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec na plycie głownej Gigabyte KT600 mam zintegrowana karte dzwiekowa,nie wiem dlaczego jak podlacze wierze pod plyte nie mam glosu niby stery zainstalowane a glosu nie ma. Czy da sie rozwiazac jakos ten problem czy lepiej kupic od razu osobna karte dzwiekowa ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. z tyłu obudowy sa te 3 wyjscia jedno na mikrofon i jeszcze jakies 2 . Mam kabel ktory z jednej strony jest cos ala walkman a z drugiej ma czincze ktore podlaczam do wiezy. No i po podlaczzeniuu dow wiezy i do plyty nie dziala tzn. nie ma głosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam coś takiego u siebie więc może i ty spróbuj pogrzebać w Panelu sterowania\Dźwięki i urządzenia audio\Regulacja głośności. Potem Opcje\Właściwości. Tam powinieneś mieć Front, Rear, Center, Subwoofer itp. Zaznacz Rear albo coś w tym stylu. W oknie regulacji głośności znowu Opcje\Sterowniki Zaawansowane. Powinno ci sie pokazać pod suwakiem Rear 'Zaawansowane' klik na to. I tam poszukaj czegoś takiego: Switch Line-In To Rear Output. Spróbuj, powinno pomóc.

Oczywiście czincze podłącz do wierzy jako 'IN' :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze jak kupisz oddzielna karte dzwiekowa to zyskujesz troszke na wydajnosci kompa bo dzwiek nie leci przez chipset\procesor..... pozatym dzwiek na oddzielnych kartach dzwiekowych jest o niebo lepsze niz na tych zintegrowanych :) np: sb live, audigi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu masz walniety kabel...A chipset ma sie nijak do wbudowanej karty dżwiekowej,to jest osobny układ.I nic mi nie wiadomo na temat przyrostu prędkości po kupieniu oddzielnej karty dżwiękowej.Co do dźwięku to prawda,osobne karty mają o niebo lepszy dźwięk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A chipset ma sie nijak do wbudowanej karty dżwiekowej,to jest osobny układ.I nic mi nie wiadomo na temat przyrostu prędkości po kupieniu oddzielnej karty dżwiękowej

1515213[/snapback]

no to jeszcze sie musisz wiele nauczyć :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi