Skocz do zawartości
DomanR

Problem z myszką pod WinXP (dodatkowe przyciski, sterownik)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kupiłem dzisiaj myszkę i mam z nią mały problem. Po pierwsze nie mogę zainstalować do niej sterów z dyskietki bo wyskakuje coś w stylu:

"Nie można zainstalować tego użadzenia...

Instalator klas odrzucił żądanie zainstalowania lub uaktualnienia tego urządzenia"

I wykryta "Mysz Microsoft PS/2" nie chce się zamienić na "WHEEL MOUSE PS/2" :(

Myślę, że stąd też się bierze drugi problem - nie działa ona w pełni. Tzn. nie działaja dodatkowe, programowalne przyciski i rolka. A dokładniej działają przez jakieś 10sec. od uruchomienia się programu od myszy (Browser Mouse) a potem kupa :( System nie reaguje na te dodatkowe funkcje.

Czy ktoś wie jak wymusić zainstalowanie tych sterowników? A może problem jest w czym innym? Proszę o pomoc bo nie chce mi się przewalać systemu.

A czy istnieją jakieś uniwersalne stery do myszek (coś jak Detonatory do kart nVIDII) żeby obsługiwały rolkę i 5 przycisków?

PS. Pracuję pod WinXP a mysz to BTC M800 (na pudełku ma napisane 4D Optical Mouse).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm wiesz w XP jest takie cos jak odrzucanie "nieznanych" sterownikow o ile sie niemyle to mozna to wylaczyc gdzies w ustawieniach sytemu/sterownikow (sorry ale niepamietam gdzie dokladnie)

ew zawsze mozna uzyc jakiegos sterownika do jakies myszy Szajosoftu z windy ktory pewnie obslorzy roleke ale juz z tymi extra-przyciskami moze byc problem :( sorry ale inne rozwiazanie jak narazie mi do glowy nieprzychodzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zainteresowanych już jest wszystko OK. Niestety nie obyło się bez reinstalki (chociaż można było :( Otóż na czystym systemie było wszystko OK i to bez potrzeby instalowania sterów od myszki. Po instalowaniu kolejnych programów problem powrócił. Okazało się, że soft od myszki wchodził w konflikt z programem LANczat. Trzeba się więc będzie z powrotem przesiąść na LANChat'a.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...