DomanR Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Witam! Kupiłem dzisiaj myszkę i mam z nią mały problem. Po pierwsze nie mogę zainstalować do niej sterów z dyskietki bo wyskakuje coś w stylu: "Nie można zainstalować tego użadzenia... Instalator klas odrzucił żądanie zainstalowania lub uaktualnienia tego urządzenia" I wykryta "Mysz Microsoft PS/2" nie chce się zamienić na "WHEEL MOUSE PS/2" :( Myślę, że stąd też się bierze drugi problem - nie działa ona w pełni. Tzn. nie działaja dodatkowe, programowalne przyciski i rolka. A dokładniej działają przez jakieś 10sec. od uruchomienia się programu od myszy (Browser Mouse) a potem kupa :( System nie reaguje na te dodatkowe funkcje. Czy ktoś wie jak wymusić zainstalowanie tych sterowników? A może problem jest w czym innym? Proszę o pomoc bo nie chce mi się przewalać systemu. A czy istnieją jakieś uniwersalne stery do myszek (coś jak Detonatory do kart nVIDII) żeby obsługiwały rolkę i 5 przycisków? PS. Pracuję pod WinXP a mysz to BTC M800 (na pudełku ma napisane 4D Optical Mouse). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 a jakie sterowniki probujesz instalowac dedykowane pod 98, 2000/XP? bo jak sadze najnowsze drivery (pod 2000/XP) z oficjalnej strony producenta (ew polskiego dystrybutora) powinny rozwiazac problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 No właśnie nie za bardzo :( Mam najnowsze jakie są dostępne. To są jakieś wspólne pod Win98 i NT'ki. Nie mają nawet certyfikatu Microsoft, ale nic innego na sieci nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 hmm wiesz w XP jest takie cos jak odrzucanie "nieznanych" sterownikow o ile sie niemyle to mozna to wylaczyc gdzies w ustawieniach sytemu/sterownikow (sorry ale niepamietam gdzie dokladnie) ew zawsze mozna uzyc jakiegos sterownika do jakies myszy Szajosoftu z windy ktory pewnie obslorzy roleke ale juz z tymi extra-przyciskami moze byc problem :( sorry ale inne rozwiazanie jak narazie mi do glowy nieprzychodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 14 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2002 Spoko. Dzięki. A może ktoś pamięta gdzie można wyłączyć to odrzucanie sterowników?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Dla zainteresowanych już jest wszystko OK. Niestety nie obyło się bez reinstalki (chociaż można było :( Otóż na czystym systemie było wszystko OK i to bez potrzeby instalowania sterów od myszki. Po instalowaniu kolejnych programów problem powrócił. Okazało się, że soft od myszki wchodził w konflikt z programem LANczat. Trzeba się więc będzie z powrotem przesiąść na LANChat'a. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...