Draco_17 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 :mur: Siema... mam problem bo qpilem sobei kabel USB do telefonu Nokia 3510i... podlaczam go..ale ani Oxygenem...a ni Mobi MB nie znajduje mi polaczenia kompa z telefonem :angry: ... prosze o pomoc.... podajcie jakis link do strony skad sciagne sterowniki do kabla USB... albo moze jakas pomoc... moze ja cos zle robie... :mur: Z gory dziekuje.... moj mail to Krycha_grima@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 PL-2303 DRIVER INSTALLER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco_17 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 No i podlaczam tel pod kompa... pisze mi ze znalazlo nowy sprzet "usb data cable" ... wlaczam jakis program... albo Oxygena 2.6 albo jakis Mobi MB i nic...zero kontaktu... nie ma polaczenia wogole z koma... :/ ratujcie.... :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Ten sterownik emuluje port COM. Jak podłączysz telefon przez kabel do kompa, sprawdź sobie w menedżerze urządzeń, jaki nr portu COM jest przypisany aktualnie dla telefonu. Powinno widnieć jako PROLIFIC USB TO SERIAL COM PORT, czy jakoś podobnie. W nawiasie będziesz miał podany nr portu, który jest emulowany. Otwórz Mobil MB i w CONNECTION SETTINGS utwórz nowe połączenie FBUS. Po utworzeniu kliknij na ustawienia -> ustawienia portu i wybierz port, który jest emulowany przez telefon. I na tym koniec. Miłej zabawy. W Oxygenie musisz zrobić podobnie. Chyba już dojdziesz co i jak. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Mastiff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco_17 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 Dzieki wielkie zaraz zobacze co i jak :-P :-P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...