Skocz do zawartości
Draco_17

Sterowniki Do Kabla Usb Do Noki 3510i

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: Siema... mam problem bo qpilem sobei kabel USB do telefonu Nokia 3510i... podlaczam go..ale ani Oxygenem...a ni Mobi MB nie znajduje mi polaczenia kompa z telefonem :angry: ... prosze o pomoc.... podajcie jakis link do strony skad sciagne sterowniki do kabla USB... albo moze jakas pomoc... moze ja cos zle robie... :mur:

Z gory dziekuje.... moj mail to Krycha_grima@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i podlaczam tel pod kompa... pisze mi ze znalazlo nowy sprzet "usb data cable" ... wlaczam jakis program... albo Oxygena 2.6 albo jakis Mobi MB i nic...zero kontaktu... nie ma polaczenia wogole z koma... :/ ratujcie.... :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sterownik emuluje port COM. Jak podłączysz telefon przez kabel do kompa, sprawdź sobie w menedżerze urządzeń, jaki nr portu COM jest przypisany aktualnie dla telefonu.

Powinno widnieć jako PROLIFIC USB TO SERIAL COM PORT, czy jakoś podobnie. W nawiasie będziesz miał podany nr portu, który jest emulowany.

Otwórz Mobil MB i w CONNECTION SETTINGS utwórz nowe połączenie FBUS. Po utworzeniu kliknij na ustawienia -> ustawienia portu i wybierz port, który jest emulowany przez telefon. I na tym koniec. Miłej zabawy.

W Oxygenie musisz zrobić podobnie. Chyba już dojdziesz co i jak.

Edytowane przez Mastiff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi